icon

Zarábajte skúsenosti a ušetrite na zahraničnom pobyte

kukuratko
29. jan 2024

Ahojte krásky!
V poslednom čase sme doma diskutovali o zahraničnom pobyte, ja som samozrejme úplne pro. Ale netuším cez koho mám ísť. Pozerali sme EF, fromglobe, Ckm...
Najväčší výber majú EF, ale aj najvyššie ceny a nechcem platiť za niečo, čo moje dieťa ani nepoteší/nenaučí.
Tak prosím, napíšte sem vaše skúsenosti-dobré či zlé- prípadne ešte iné agentúry. Taktiež sa neviem rozhodnúť medzi hosťouskou rodinou alebo campusom. Ďakujem!

kofa77
29. jan 2024

pozri DD team, maju na YT svoj kanal a skusenosti studentov.
EF som citala negatkvne recenzie, ale v Cechach, mna ich ponuka neoslovila.
potom este Information planet mozte pozriet.

na kolko chce ist dieta a kde?

tiezjedna
29. jan 2024

@kukuratko dcéra bola pred rokmi s českou EF na tri týždne v Bristole. Bolo to drahé, ale bolo to skvelé. Nebolo čo vytknúť.

mane01
29. jan 2024

@kukuratko dcera bola s EF, spokojnost velka, vela sa naucila, nasla si kopec kamosov, byvala na campuse, to bolo aj lepsie, lebo bola s rovesnikmi… ale ona tam isla sama, ziadne ze dve kamosky a kecame po slovensky. Bola na izbe so Spanielkou a Rakusankou.

kukuratko
autor
29. jan 2024

@kofa77 vravela že destinácia je jedno ale favoritmi sú Anglicko, Írsko, škandinávisky poloostrov a potom ešte nejaká ''letná krajina"(Grécko, Taliansko, Španielsko, Portugalsko,...)

tiezjedna
29. jan 2024

@mane01 presne, naša bývala u rodiny. S ňou tam bola ešte jedna študentka z Brazílie👍 Agentúra ich zámerne rozdeľovala tak, aby sa krajania nestretli pod jednou strechou. Dcéra si tam našla tiež veľa nových známostí prakticky z každého kontinentu. Hrozne jej to pomohlo v rozhľade a odvahe, ona bola dosť mamánek 😀

kukuratko
autor
29. jan 2024

@tiezjedna To bola v jednej rodine s niekým iným ešte? Viete ak áno potešilo by ma to, veľa ľudí to robí len pre peniaze. A v akej krajine bola?

tiezjedna
29. jan 2024

@kukuratko áno, bola tam s tou Brazilkou. Rodina mala dve deti, zaisťovali jej v podstate nocľah aj stravu mimo školy. Boli hrozne fajn, ukázali im mesto, poradili... Dcéra bola v Anglicku, v Bristole. Rozhodne odporúčam, je to také fajn miesto, aj kultúra, aj pláže a zároveň žiaden prehnaný "študentský život" 😀

sun_shine_2020
29. jan 2024

@kukuratko
Aky jazyk? Ja som bola v DE kvoli nemcine a teda parada! 🙂 pokojne mi napis spravu ak chces vediet viac 🙂

guudy
29. jan 2024

@kukuratko hlavne v UK vela socialne slabsich rodin zije z tohto, studenti sa poto mstazuju, ze nemaju internet, dostatok jedla a pod.
Nase dieta bolo na 2 r v UK. Intrak. Mali dostatok personalu aj na intraku a hodne prisne pravidla. Dohliadali aj na to, aby si robili ulohy a pod. Kazdy vecer kontrola, ci je na izbe.
Pobyt siel prvy rok cez Student agency, druhy rok sme si vybavili so skolou sami. Po tejto skusenosti by som v pohode vybavila pobyt aj bez agentury ;)
Druhy rok nas dokonca vysiel cenovo lacnejsie…
A odporucam vacsie mesto, tak 100 tis+ obyvatelov, aby bolo dostatok vyzitia.
Ak mas nejake otazky, kludne sa pytaj 🙂

st_277
29. jan 2024

@kukuratko ja som tak bola v USA, tusim cez interstudy ale fakt si to uz nepamatam, bolo to cca 10 rokov dozadu, top skusenost. v Európe za to rodinám platia, v USA nie, preto bola USA pre nas jasná voľba. Priatel bol cez EF a on bol tiez vzdy spoko bol na viac pobytoch cez nich. Ja by som do európy urcite nešla lebo napr kamoska bola vo fr a vravela ze ta single mum si ju vzala len za to ze za nu mala peniaze a bolo to hrozne…ani sa k nej nechovala nejako extra friendly… bola som na pol roka a menej ani neodporucam, lebo za tych par tyzdnov sa jazyk urcite nenaučíš. Ci campus alebo rodina to neviem, ja som mala rodinu (vacsinou si to vyberajú zamožnejsi, co je fakt super) ale bola som troska opustena, urcite je fajn aj campus aj rodina… za mna brutalna životná skusenost urcite poslem aj moje deti a mozno pojdem aj s nimi niekde na okraj mesta 😆😀

kofa77
29. jan 2024

@kukuratko a to by isla v lete alebo na cely skolsky rok?
u nas asi pojde na skolsky rok, mozno aj viac, preto tie letne pobyty som ani nehladala.
inak je rozdiel, ci je to dobrovolnicka rodina alebo za peniaze, u dobrovolnickej je to podla mna lepsie, robia to, lebo chcu.
u nas nechce ist do rodiny.
@guudy
prosim ta, to bol na tej istej skole aj druhy rok? robil tam a -level skusky?
bol spokojny s vyucbou? vela otazok🙂

guudy
29. jan 2024

@kofa77 ano, A level spravil 🙂
Druhy rok pokracoval na tej istej skole 🙂
Spokojny bol ako s cim. Mal Maths, Further Maths a Computer Science. Anglictinu len ako doplnok, z toho skusky nerobil. Napr v CS bol velmi popredu uz pri prichode, takze to mu moc nedalo…
Maturoval pred 3 rokmi. Ak chces, kludne sa pytaj, ale asi radsej SS, aby sme to tu nespamovali 🙂

kukuratko
autor
1. feb 2024

@kofa77 dohodli sme sa tak že tento rok na prázdniny, vlastne aj budúci, ale iba na pár týždňov a na celý rok až keď bude na strednej