icon

Zdravotná starostlivosť na dovolenke - Chorvátsko a Grécko

8. jún 2025

Ahojte, nesmejte sa, prosim, prvykrat sa s detmi chystame k moru. Chorvatsko abo grecko. Kvoli ich chorobnosti. Normalne tam funguje sanitka, pohotovost, lekar, nemocnica? Kdekolvek v tychto krajinach sa dostaneme k lekarovi? Som vystrasena, ci neochoreju aj tam. 🙈😩😔

Strana
z2
guiseppinka
9. jún 2025
@vevesh

@viestta to viem, nikde som este neplatila, kedze nechodim na pohotovst s malickostami, ale vzdy v akutnom stave. Ale na sk pravidelne skusaju, ze zaplatte si to sami, my to riesit s poistovnou nebudeme, oni vam to preplatia...wtf🙄🙄 akoze ano, ale naco zatazovat pacienta, ked su oni pohodlni.

@guiseppinka yesss, ja som mala tiez take stastie na doktorku, cakam ako trubka na pohotovosti, nikde ani nohy, cakam dve hodiny a potom vyjde lekarka, ze "dnes nestihame, mame toho vela" a na telefone pokec a spol.otvoreny a jediny zaujem bol, ako sa dostat z sk do nemecka ako lekarka🫣🫣🫣

@vevesh ked si pisala minule inde, ze si spod tatier, tak je dost mozne, ze sa bavine aj o rovnakom meste🙈😅

sonula
9. jún 2025

Hej dostanes. Vies si aj predplatit appku s online lekarom, ktory ti vie vystavit aj recept do zahranicia.

zuzanaete
9. jún 2025
@vevesh

@viestta nesuhlasim, ak prides v chorvatsku ci grecku, osetrenie ti urobia na karticku, ak je to akutny stav. Platis sama, iba ak ide o nadstandard (ktory doplacaju aj miestni).

@vevesh @viestta To, kto zaplati setrenie, zalezi od daneho zariadenia. Ak ide o statnu nemocnicu alebo ambulanciu, ktora ma zmluvu s poistovnami, tak staci eu karticka. Ak ide o cisto sukromne zariadenie bez zmluvv, tak si to pacient zaplati sam a nasledne si to necha preplatit cez cestovne poistenie. Minuly rok sme tak v IT prisli do jedneho zariadenia a rovno nam odporucili, ze za 10 minut sme autom v nemocnici, kde nas vybavia na eu preukaz, lebo u nich by sme si to museli cele uhradit.

zuzanaete
9. jún 2025

Pomoc vam daju v kazdom pripade, ak to bude potrebne. Nikto vas vo dverach neotoci. Synovi minuly rok vyslo davanie sadry dole akurat uprostred dovolenky v IT. Na SK nam v nemocnici povedali, ze to kludne pocka, kym sa vratime domov. Riesili sme to v IT v prvy mozny den. Nornalne ho osetrili. Nikto neriesil, ze ved ste uz mohli pockat domov.

autor
10. jún 2025

Dakujem Vam🥰

snowflakenel
10. jún 2025

V chorvatsku bol manzel u zubara, uplne v pohode, sumu potom nasa poistovna preplatila.
Ja som musela v chorvatsku na gynekologiu, lebo som zisstila, ze som bola tehotna, spustilo sa spinenie a normalka vysetrili, dali progesteron .....neplatila som nic.

koto1
10. jún 2025
@viestta

mas pocit, ze alergie maju len sloenske deti? Vsade v Europe je zdraotna starostlivost dostupna ako u nas, urovenaspon taka ako u nas, ak nie lepsia. Len ked nemas cestovne poistenie s poistenim liecebnych nakladov zaplatis si setko sama. Pri poistke je to rozne, preto treba kontaktovat asistencnu sluzbu, ktora ta nasmeruje

@viestta nie je to pravda, v rámci EU máte v každej krajine ošetrenie vo verejných zdravotných zariadeniach (nie súkromných) za rovnakých podmienok ako domáci. Čiže napríklad v Chorvátsku ak za nejaké ošetrenie neplatí Chorvát nebudeš platiť ani ty nič. Platiš za nadštandardné služby za ktoré platí aj domáci a samozrejme napríklad za prevoz sanitkou domov a pod. Na to je už dobre komerčné pripoistenie inak na bežné ošetrenie stačí normálna zdravotná kartička poistenca

viestta
10. jún 2025
@koto1

@viestta nie je to pravda, v rámci EU máte v každej krajine ošetrenie vo verejných zdravotných zariadeniach (nie súkromných) za rovnakých podmienok ako domáci. Čiže napríklad v Chorvátsku ak za nejaké ošetrenie neplatí Chorvát nebudeš platiť ani ty nič. Platiš za nadštandardné služby za ktoré platí aj domáci a samozrejme napríklad za prevoz sanitkou domov a pod. Na to je už dobre komerčné pripoistenie inak na bežné ošetrenie stačí normálna zdravotná kartička poistenca

@koto1 za rovnakych podmienok ako domaci, teda tak ako to je v tej krajine zo zakona a co krajina, to ine podmienky, odlisne od nasich.

autor
11. jún 2025

Dakujem. Upokojili ste ma☺️

Strana
z2