icon

Zoznam na dovolenku pri mori

sszuzu8
17. máj 2025

Ahojte idem s dvoma dcérami na 2 týždne k moru (Bulharsko).
Zoznam si robím už od januára 😃 prosím vás ale vaše postrehy ktoré ste už na dovolenke boli čo bolo nevyhnutné? Čo ste vzali navyše a nevyužili a čo vám chýbalo a ocenili by ste to mat so sebou? Ideme prvýkrát.
Nabíjačku majú ako u nás či tu anglickú? Koľko čoho je potrebné vziať? Je tam ide vyprať vyvesiť a vyzehliť alebo vziať na každý deň oblečenie? Kde ste mali mobil a peniaze keď ste boli na pláži? Aká taška sa vám osvedčila? Čo ocenia deti mať so sebou okrem mobilov? Ďakujem

Strana
z3
klementinka58
Autor odpoveď zmazal
evaachesa
17. máj 2025

Dostatok SPF. A určite viac ako jedny šaty na 2 týždne. 🫣

sense
17. máj 2025

Vek detí? Spôsob dopravy? Ale teda v rámci Európy to nejak neprežívam. Najdôležitejšie pás, peniaze...ale inak klasika, knižka, nabíjačka, pár ks oblečenia a plavky, uterák, lieky na štítnu, brufen a opaľovací krém, podľa pláže ešte topánky do mora

luccija
17. máj 2025

@sszuzu8 ako sú veľké deti?
Ja mám tašku na kolieskach tam som všetko nabalila, plus jednu plážovú.Mobil a peniaze mám v malej tasticke ukryté beriem len drobné na ovocie, zmrzlinu..doklady nechávam na izbe.Klobuk, lieky, krémy, lieky na alergiu na slnko, topánky do vody...
Aj ti v hotel vyžehlia a operu, ale toto som nikdy na dovolenke neriešila.
Deti podľa veku knižky, karty, nejakú hru..
Oblečenia vždy treba menej ako zbalim, ale vždy aj teplejšie na večer, alebo, ak by sa ochladilo.
Čo ti bude treba kúpiš tam🙂

toccara
17. máj 2025

@sszuzu8 ja kazdy rok si balim podla zoznamu na stranke cepreka, pekne prehladny zoznam a da sa vyklikat co som uz odlozila do kufra. Na lieky mam zoznam zvlast.

zuzubb007
17. máj 2025

Úplne všetko si tam vieš kúpiť, robiť zoznam od januára to načo, vezmem oblečenie, kozmetiku, lieky a idem, mobil na pláži mám v plážovej taške ale pod uterákom schovaný, oblečenie stačia tricka, tielka, kraťasy a dáke šaty, prať by ma ani nenapadlo na dovolenke

terezka1947
17. máj 2025

@sszuzu8 po rokoch asi iba jednu vec poradim-vserku možné lieky. Nevyužili sme vždy,ale videla som mamičky,čo naháňali v neznámom prostredí lieky,nevedeli,čo a ako pôsobí,dávkovanie,neboli si iste ucinkom.casto som im dávala Paralen,či nejaké antihistaminikum,či niečo na zaludok.
Keď príde problém,budeš vedieť ho riešiť,nie naháňať sa za lekarnami.Ostatné aj keď zabudneš,kúpiš rýchlo,či sa bez toho zaobides.
A možno predsa rada,pár dní pred odchodom na dovolenku,aj počas nej užívame probiotiká.

thereisabear
17. máj 2025

Okrem spomenutého, beriem aj šnúru na prádlo (aj keď zatiaľ som nevyužila), pár štipcov, do malej fľaše prací gél a tiež aj jar a dve kuchynské utierky (ak deti používajú fľaše). A vreckový nožík (napr. na ovocie). Oblečenie by som na každý deň nebrala, ale zas ani nie málo, koľko sa zmestí.

pe_mi
17. máj 2025

@sszuzu8 ahoj,balím sa pocitovo
Nikdy nemám zoznam a čo náhodou zabudnem, prežijeme
Lieky samozrejmosť.nabijačky, máme malé spoločenské hry na cestovanie, magnetické človeče , šachy a podobne.
Plus stiahnuté veci v mobile,tablete (to len čisto na cestu lietadlom)na dovolenke to leží v taške.
My cvičíme s manželom,tak tenisky vždy balíme na cvičenie .a nejaké to oblečenie .
Taška klasická plážová , nič extra dokopy tam ani nemám ,čo dať.kedze uteráky sú na pláži.ked boli deti menšie ,kybliky sme brali
Podľa destinácie topánky do vody,
Peňaženky,pasy sú v trezore

januska12323
17. máj 2025

@sszuzu8 robíš z toho vedu, nikdy si nebola na dovolenke? Oblečenie ber asi toľko koľko potrebuješ aj doma, hračky a iné veci podľa veku detí. Niekde sú šnúry na prádlo niekde nie.

sszuzu8
autor
17. máj 2025

Deti sú 11 a 7

biba_18
17. máj 2025

od januára zoznam? 😲

sszuzu8
autor
17. máj 2025
@januska12323

@sszuzu8 robíš z toho vedu, nikdy si nebola na dovolenke? Oblečenie ber asi toľko koľko potrebuješ aj doma, hračky a iné veci podľa veku detí. Niekde sú šnúry na prádlo niekde nie.

@januska12323 nebola som ešte 🙂 naposledy sama keď som nemala deti aj to nie pri mori

sovica
17. máj 2025

Autorka, ako cestujete - letecky/autom, ubytovanie - hotel/apartmán, strava - zabezpečená/či varíš...?

pe_mi
17. máj 2025
@sszuzu8

Deti sú 11 a 7

@sszuzu8 mám rovnako staré 11 a 6
Tie už ani hračky nepotrebujú.

sszuzu8
autor
17. máj 2025
@biba_18

od januára zoznam? 😲

@biba_18 v tomto som pedant 😃 vo všetkom takto fungujem v predstihu

sszuzu8
autor
17. máj 2025
@sovica

Autorka, ako cestujete - letecky/autom, ubytovanie - hotel/apartmán, strava - zabezpečená/či varíš...?

@sovica letecky a mame all invlusive čiže aspoň jedlo nemusím riešiť

pe_mi
17. máj 2025
@sszuzu8

@biba_18 v tomto som pedant 😃 vo všetkom takto fungujem v predstihu

@sszuzu8 ja tvojmu baleniu v predstihu rozumiem (akože nerozumiem 😁), mám sestru,ktorej keď mal malý nastúpiť do školy ,nakupovala veci rok dopredu, keď idú na dovolenku v auguste tiež spisuje od januára a nakupuje priebežne už v zime 😁 sme rôzni

pe_mi
17. máj 2025
@sszuzu8

@sszuzu8 letecky ,All inclusive budete mať pohodu a stačí vám ten zaklad, ako si písala a radili ti vyššie
Nabíjačka nám v Bulharsku išla klasická ,nemali sme adaptéry.
Užite si dovolenku ☀️

biba_18
17. máj 2025

no, každopádne, netreba to hrotiť, zober všetko čo berieš bežne keď idete na cestu po svk… keďže letecky, netreba preháňať s množstvom… lieky (hnačka, teplota, alergia, boľavé hrdlo), nabíjačky, hry pre deti, moje malo pri mori rado striekacie pištole (ale to kúpite tam…). opaľovacie prostriedky na prvé dni (ak dojdu dokúpite tam), slnečné bryle, šiltovky alebo klobúky k moru, pre decká aj tričká do vody… brávali sme aj plyšaka (ale na toho treba dávať pozor ako na oko v hlave)… ja som k moru brávala aj vlastné uteráky alebo deky tenučké… a zober pareá, niekoľko, tých nikdy nie je dosť, keďže na ležadlách sme ich používali ako ochranu pred slnkom, zavesili sme ich aby sme mali tieň…

sense
17. máj 2025

Apropo k pasu ešte kartu poistenca , prípade iný doklad i poistení /pripoisteni

muchotrafka298
17. máj 2025

Ja nosim so sebou vzdy k moru taku cestovnu snuru na pradlo, bolo to pred par rokmi v DMke aj s kolikmi. Ak nie je susiak na balkone/terase, tak to tam priviazem, aby som mala na susenie plaviek. Ja na dovolenke nikdy neperiem, beriem si tolko veci, aby som mala na kazdy den ciste. Plus nieco navyse. Tak isto zakladne lieky, na teplotu, od bolesti, na hrdlo, hnacku, imunoglukan, ak treba aj probiotika, aby som sa vyhla tomu, ze pri probleme to tam musim niekde zhanat.
Upozornujem na striekacie pistole na vodu, je prisne ZAKAZANE prevazat ich v prirucnej batozine. Ani ziadne repliky zbrani, noze, mece a podobne veci.
Ziadne adaptery do Bulharska nepotrebujes, su tam klasicke zasuvky ako u nas.
Co sa tyka penazi, v AI hoteloch ich nemam preco na plaz nosit, nenosim ani mobil. Lebo sa nespoliehaj na to, ze ved tam sa nekradne. Mne Slovaci ukradli na plazi v Dominikanskej republike uterak a este aj stiipce na uterak a este boli tak sprosti, ze lezali odo mna 5 metrov. Tak som tam prisla a vzala si to naspat.

pe_mi
17. máj 2025
@muchotrafka298

Ja nosim so sebou vzdy k moru taku cestovnu snuru na pradlo, bolo to pred par rokmi v DMke aj s kolikmi. Ak nie je susiak na balkone/terase, tak to tam priviazem, aby som mala na susenie plaviek. Ja na dovolenke nikdy neperiem, beriem si tolko veci, aby som mala na kazdy den ciste. Plus nieco navyse. Tak isto zakladne lieky, na teplotu, od bolesti, na hrdlo, hnacku, imunoglukan, ak treba aj probiotika, aby som sa vyhla tomu, ze pri probleme to tam musim niekde zhanat.
Upozornujem na striekacie pistole na vodu, je prisne ZAKAZANE prevazat ich v prirucnej batozine. Ani ziadne repliky zbrani, noze, mece a podobne veci.
Ziadne adaptery do Bulharska nepotrebujes, su tam klasicke zasuvky ako u nas.
Co sa tyka penazi, v AI hoteloch ich nemam preco na plaz nosit, nenosim ani mobil. Lebo sa nespoliehaj na to, ze ved tam sa nekradne. Mne Slovaci ukradli na plazi v Dominikanskej republike uterak a este aj stiipce na uterak a este boli tak sprosti, ze lezali odo mna 5 metrov. Tak som tam prisla a vzala si to naspat.

@muchotrafka298 🧐🧐 to je vrchol

1ryba
Odpoveď bola odstránená
pinkgirl
17. máj 2025
@terezka1947

@sszuzu8 po rokoch asi iba jednu vec poradim-vserku možné lieky. Nevyužili sme vždy,ale videla som mamičky,čo naháňali v neznámom prostredí lieky,nevedeli,čo a ako pôsobí,dávkovanie,neboli si iste ucinkom.casto som im dávala Paralen,či nejaké antihistaminikum,či niečo na zaludok.
Keď príde problém,budeš vedieť ho riešiť,nie naháňať sa za lekarnami.Ostatné aj keď zabudneš,kúpiš rýchlo,či sa bez toho zaobides.
A možno predsa rada,pár dní pred odchodom na dovolenku,aj počas nej užívame probiotiká.

@sszuzu8 súhlasím s @terezka1947 - ja beriem vždy dobre vybavenú lekárničku. Pre 4 osoby na teplotu, bolesť brucha, hnačku, leukopasty, dezinfekciu... aj vyprošťovák😁

natalka13
17. máj 2025

Krem na opalovanie, lieky ktore pravidelne berete a oblecenie letne. K comu zoznam? Otvor skrinu a ukladaj kopky na postel.

muchotrafka298
17. máj 2025

Je jedna vec, bez ktorej ja neodchadzam na dovolenku pri mori, pokial mam normal podpalubnu batozinu. A to je Panthenol v spreji, taky ten "komunisticky", lebo lepsi som nenasla a dobre vieme, ze decka osemkrat natries a aj tak ich "prismahne".

marca12
17. máj 2025

@sszuzu8 S tebou musi byt radost dovolenkvat. Trosku sa uvolni,to je chore robit si zoznam od januara. Zrejme idete do apartmanov,tak by som brala nejaku chladiacu tasku,kde vies nahadzat tie zamrznute naplne,co sa dava do prenosnej chladnicky. V tej taske sme mali vodu,nakrajane ovocie. Tu tasku som kupila v sportisime. Pracovne tam urcite budu,nejako extra vela oblecenia nemusis brat,ale ja osobne nerada periem na dovolenke,takze primerane oblecenia vezmem. Zaklad su lieky preventivne zobrat,opalovaci krem,plavky,osusky. Co zabudnes,tam kupis.

slavomira236
17. máj 2025
@marca12

@sszuzu8 S tebou musi byt radost dovolenkvat. Trosku sa uvolni,to je chore robit si zoznam od januara. Zrejme idete do apartmanov,tak by som brala nejaku chladiacu tasku,kde vies nahadzat tie zamrznute naplne,co sa dava do prenosnej chladnicky. V tej taske sme mali vodu,nakrajane ovocie. Tu tasku som kupila v sportisime. Pracovne tam urcite budu,nejako extra vela oblecenia nemusis brat,ale ja osobne nerada periem na dovolenke,takze primerane oblecenia vezmem. Zaklad su lieky preventivne zobrat,opalovaci krem,plavky,osusky. Co zabudnes,tam kupis.

@marca12 pose ze maju all inclusive

slavomira236
17. máj 2025
@sszuzu8

@sszuzu8 do akeho hptela idete?

Strana
z3