Zrušenie dovolenky cez cestovku
Ahojte. Už tretí mesiac mám problém s platničkami a zle sa mi sedí. Ešte v januári sme kúpili dovolenku v Chorvátsku na august. Plánovali sme ísť autom. Ale neviem, či zvládnem tú dlhú cestu. Preto som rozmýšľala nad jej zrušením. Cestovná kancelária má v podmienkach zrušenie za výšku
odstupného: "skutočne vzniknuté náklady, najmenej vsak 25% z ceny zájazdu, ak cestujúci odstupi od zmluvy o zájazde 46 dní a viac pred termínom začatia zájazdu". Avšak v poistení mám krytie "náhrada storno poplatkov pri nenastupení na cestu do 1300€ na osobu" (nižšia ako suma dovolenky na osobu)". Vie mi niekto povedať, či by som vedela len tak odstúpiť a poistenie mi kryje celé odstupné? Má s tym niekto skúsenosť alebo pracuje v cestovke/poisťovni? Je to síce zo zdravotných dôvodov, ale teraz mi nikto nedá potvrdenie, ako budem na tom v auguste. Ďakujem.
Vobec by som nic nerusila. Ides autom, budes vediet zastavit a pocvicit si. S platnickami ma problem pomaly kazdy druhy clovek. Najdi si fyzioterapeuta, ktory tvoj stav zhodnoti a navrhne vhodne cviky. Take, co budes vediet cvicit aj doma. Mas dost casu popracovat na tom.
@silvik2015 myslim ze to skor nieco akutne zlomena noha pred dovolenkou operacia napriklad slepakslebo nieco vazne umrtie v rodine..bolest platnicky no to je take. .
za mna predcasne riesis treba vela cvicit s fyzioterapeutom ak ides autom viete hocikedy zastavit a ponatahujes sa
na poistku by to neobstalo
@mamina7070 na poistku to je, ked by islo o napr akutne zhorsenie. Lebo s obstrekmi a infuzkami to na cestu neni. To uz zalezi, ci jej to neurolog napr takto napise. To, ze kazdy ma platnicky, no nie kazdy to ma zle a nie kazdy vie, ake je to prist do stavu, ze napr neprejdes ani po tyzdni. Vcera naj kamoska musela zrusit vylet a isla pekne na neurologiu. Minule vylet riskla, 2 hod autom a 2 naspat, mesiac v nemocke, lebo sa nevedela postavit na nohy.
@mamina7070 na poistku to je, ked by islo o napr akutne zhorsenie. Lebo s obstrekmi a infuzkami to na cestu neni. To uz zalezi, ci jej to neurolog napr takto napise. To, ze kazdy ma platnicky, no nie kazdy to ma zle a nie kazdy vie, ake je to prist do stavu, ze napr neprejdes ani po tyzdni. Vcera naj kamoska musela zrusit vylet a isla pekne na neurologiu. Minule vylet riskla, 2 hod autom a 2 naspat, mesiac v nemocke, lebo sa nevedela postavit na nohy.
@kiki68 mne toto pisat nemusis ja tomu rozumiem
ale toto neni vec co vies povedat tri mesiace dopredu
pravidlene cestujem, chodim do prace a ako ID a ZTPS o bolesti a jej premahani co to viem
a ešte pozor na to že poistka sa týka zrušenia pre tú osobu ktorá je chorá, nie pre zvyšok - teda muž s deťmi by nemohli uplatniť poistku…
a ešte pozor na to že poistka sa týka zrušenia pre tú osobu ktorá je chorá, nie pre zvyšok - teda muž s deťmi by nemohli uplatniť poistku…
@biba_18 Dobrá poisťovňa preplatí všetkým. Ja som niekoľko krát rušila celú dovolenku pre celú rodinu a vždy nám to preplatili všetkým, aj keď chorý bol iba 1.
@biba_18 kolegyňa minulý rok rušila kvôli zdravotným problémom, zrušili to pre oboch, ju a jej manžela
@elief nejde o zrušenie - ide o plnenie poistného… mali to cez cestovku? mali to v zmluvných podmienkach? bolo treba uplatňovať poistku?
naposledy som uplatňovala storno zájazdu na začiatku kovidu, išli sme individuálne a manžel dodatočne vybavoval papier… a btw, zrušenie nie je zadarmo, je tam spoluúčasť 10%, aspoň v axe aj v allianzi…

za mna predcasne riesis treba vela cvicit s fyzioterapeutom ak ides autom viete hocikedy zastavit a ponatahujes sa
na poistku by to neobstalo