Ako sa dostať na pláže pri Ríme a ktoré sú free pamiatky?

nikoleta100
25. júl 2019

Ahojte ,
chcela by som sa opýtať ,na dostupnosť z Ríma na pláž , aké máte skúsennosti ,a ako najlepšie sa dostať na pláž z Ríma , a koľko tak približne stojí cesta ? A ešte na pamiatky , je pravda , že každý mesiac prvú nedeľu je voľný vstup do štatných múzeií ? Je zahrnuté aj Koloseum +Forum Romanum + Palatinum aj v lete (august) ? Ďakujem za tipy

lady083
25. júl 2019

https://www.airbnb.com/rooms/24009557?source_im...
Toto je ten byt. A priprav sa, ze v auguste bude horuco, boli sme v druhej polovici posledny krat.

andrea78
25. júl 2019

@nikoleta100 byvate uplne mimo centra a pamiatok, ktore chces vidiet, ale dostanete sa bez problemov metrom. Mapu metra a stanic najdes aj na nete, skombinuj si vopred, co a ako chcete vidiet, pozri v klude prestupne stanice medzi linkami /ja to vzdy robim este doma, vyhnem sa stresu na mieste/. Baziliku sv. Pavla za hradbami sme navstivili, je uzasna, my sme ju v nasom pomyslenom rebricku navstivenych bazilik, kostolov a katedral zaradili uplne hore.

K plazi chodia priame spoje. My sme boli autom, ale tie busy som tam vtedy pre zaujimavost pozrela.

andrea78
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikoleta100
autor
25. júl 2019

@lady083 @vikusjk viete mi poradit aj lacne jedla prip.restauracie ??? a za kolko € ?

nikoleta100
autor
25. júl 2019

ale dakujem Vam vsetkym tu za tipy

vikusjk
26. júl 2019

@nikoleta100 my sme sa stravovali v restikach s vonkajsim sedenim, cena cestovin je priblizne rovnaka v tych nie nobl restikach sa pohybuju cestoviny od 8 do 11 €, rovnako pizza. Maso sme tam nejedli. Lacnejsie by to malo byt v takych restikach "na stojaka", su mensie a vzdy mali plno, aj recenzie mali dobre, ale volili sme klasicke sedenie. Maju vyborne vinka a aj kavu. Voda sa da nacapovat vsade, na uliciach su take miesta, kde tecie v kuse a je pitna. Inak voda v restike litrovka 2,50-3 €, a su aj take bariky s kolacmi a rychlym obc., kde sa da aj maly baleny sendvic (rozumej jeden kus sendvicu) kupit za 2,50. Raz sme si to vzali na izbu ako neskoru veceru, ale bolo to na studeno teda.

vikusjk
26. júl 2019

@andrea78 my sme toto vsetko pochodili pesky ;) Jedine rano k bazilike sv.petra sme sli jedenkrat metrom, aby sme tam boli co najskor a nazad uz pesky. Je skoda nevidiet tie krasne uzke rimske historicke ulicky 😍

andrea78
26. júl 2019

@vikusjk ved to je jasne, ze peso, jednotlive pamiatky nie su od seba daleko a vsetko sa da uplne v pohode obist peso . Ale ked byvam uplne mimo cohokolvek, tak potrebujem vediet, kde mam pri presune vystupit, zo stanice, kde byva pytajuca sa peso neprejde ani nahodou, je to poriadny kus. Fotku som dala ako pomocku, co sa kde nachadza, bola to moja domaca priprava, nech mam prehlad a neriesim na mieste, kam mam vlastne ist. Nie na to, aby sa presuvala po jednej stanici metrom - aj ked aj to sa da a aj to niektori robia, ak maju malo casu a chcu vidiet maximum.

vikusjk
26. júl 2019

@andrea78 jasne, tak na to je to perfektna pomocka ;)

sweetdreams
26. júl 2019

My sme boli v Rime skoro tyzden a jeden den sme sa boli aj kupat pri mori, co by si potrebovala vediet?

nikoleta100
autor
27. júl 2019

@sweetdreams potrebujem vediet ako si sa dostala tam ? k moru myslim ?

nikoleta100
autor
27. júl 2019

@nikoleta100 a ci sa plati vstup na plaz ... alebo tak ...

sweetdreams
27. júl 2019

@nikoleta100 ide tam vlak od stanice metra Pyramide v smere Colombo. Pri Pyramide zacina, to je prvá zastavka. Lístok stoji ako na metro, čiže 1.5 eur (takto pred rokom sme tam boli, ak sa nemenilo nič) . Zastávka vlaková - je ich tam viac, my sme vystúpili na Stella pollare, ale kľudne skús aj Lido Centro alebo Castello Fussano. Vstup na pláž sa platil, na našu konkrétne 7 eur na osobu + lehátko. Tá plaz je taká obyčajná, ziadna exotika, na jeden den nám to úplne stačilo (ale my nie sme extra plážové typy). Mali by tam byť aj bezplatné pláže niekde ďalej, ale my sme prešli prvé tri a potom už sme nehľadali.