icon

Autom do Bulharska

mayca20
18. jún 2013

ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem

evelyin
23. máj 2018

@doly7 my chceme cestou niekde prespať, chceme si cestu rozdeliť cca na polovicu. Nikdy sme v Bg neboli,takže nemám ešte predstavu kadiaľ pôjdeme. Kľudne aj mimo diaľnice.

doly7
23. máj 2018

Ale ved ked nabehnes na dialnicu zides z nej dole az v RO pri Margine za Aradom .Od Ba mas dialnicu a len cast RO a cast v Bg je bez.Moznosti na prespanie je vela.Minuly rok sme spali vo Fagarasi v penzione White house a na druhy den pokracovali cez Bran s prehliadkou tzv.Draculovho hradu aj ked s Draculom to ma menej spolocneho.Treba si to nakombinovat podla svojich predstav.Idealne vecer oddych,vecera ,sprcha a rano po ranajkach pokracovat.Je v RO aj co vidiet aj co navstivit.Dovolenku zacinam nastupenim do auta a nie som privrzenec lamacov rychlostnych limitov za kolko urobia cestu.Okrem ineho mozes zvolit aj cestu cez hory,bud transfagaras,alebo transalpina krasna priroda a v oboch pripadoch vychadzas autom do vysky viac akp 2000 metrov nad morom.Nadherne scenerie,kanony,udolia riek,vodopady,tunely,mosty a vsade moznost ubytovania v moteloch a samozrejme moznost obcerstvenia a nakupu drobnpsti na spomienku a fantastickych udenych ovcich syrov.Treba skusit,ale tie hory asi na prvy krat nie,dost casovo narocne,ale krasne.Skus pozriet strednu cestu cez RO.Rusovce,Rajka,Budapest-M0 obchvat,Szeged-tu sa odeluju turci a tahaju na Srbsko,novy dialnicny prejazd RO Nadlac,Arad,Deva,Sibiu,Raminicu Valcea,Pitesti,Bucurest obchvatom alebo pred Bucurest odbocit na Vanatori Mici ,Chimpati a Giurgiu,Ruse,alebo ten spominany obchvat Bucuresti,Jilava Giurgiu ,Ruse,Razgrad,Sumen, Varna,ale to uz je na Vas co zvolite.Zapchy mozu byt aj v RO aj Srb.Ja preferujem to RO.Cestou spat sme spali Raminicu Valcea penzion Relax,ale ten osobne neodporucam pre nas sklamanie.White house vo Fagarasi super.

kiralyz
23. máj 2018

@doly7 mam taky isty nazor, ja idem z BA cez Rumunsko do Primorska v 21.7. cesty lepsie ako u nas

kiralyz
23. máj 2018

@kiralyz dialnica konci az kus za Lugoj potom je kusok cesty asi 70 km a pred Devou je zase dialnica

doly7
23. máj 2018

@kiralyz Aj moj plan bol okolo 21.7,ale nastala zmena tak az 28.7 bez prespania Obzor.To ubytko po ceste je super vec.A ceny tiez.Buduci rok ak dozijeme tak urcite s ubytovanim a nieco v RO zasa pozrieme.

timka82
23. máj 2018

@drak23 Rumunsko

timka82
23. máj 2018

@timka82 a tiež máme v pláne v polke prespať ,asi v Rumunsku.

zipo11
Autor odpoveď zmazal
zipo11
23. máj 2018

My ideme dve autá zrejme 30.6 sobotu ráno do Sv. Vlasu s prespatim v Pitesti( mal som v pláne transfargaš). Ale rozmyšlam aj nadtým potiahnuť to na Vidin a prespať v Sofii a v nedeľu už len po dialnici.
Čo viac odporúčate? Ideme 1x s dvomi detmi

ckeuromont
24. máj 2018

@timka82 kolko rocne deticky? Pytam sa preto ze keby trasa cez Rumunsko tak by som prespal v Brane kde je Draculov hrad. Je to tam mile a aj pre deti. A urcite velmi zaujimave je prechod cez Transfargarasan alebo Transalpina. Je to povazovane za najkrajsiu cestu na svete. Autom az do 2.300 metrov nad morom. https://autobild.cas.sk/clanok/192036/rumunsko-...

ckeuromont
24. máj 2018

@evelyin trasa z Bratislavi cez Budapest po Szeged je rovnaka aj ked idete cez Srbsko alebo Rumunsko. Ak na Srbsko tak na E 75 Horgos ak na Rumunsko tak po M 43 na Nadlak. Potom dalej na Arad,Temesvar,Sibiu,Pitesti,Ruse,Varna,Obzor. Ja pojdem 30.6. cez Rumunsko tak mozem poslat cerstve info. Rumunsko urcite preto ze hranice so Srbskom su nevyspytatelne. Uz som na tych hraniciach stravil aj 6 hodin... Rumunsko napreduje velmi rychli a bojim sa ci nas uz aj nahodou nepredbehli. Buduju dialnice,vozovy park sa zlepsil,dohovorite sa po anglicky a francuzsky. Krasna priroda,odporucam navstivit Bran tam je Draculov hrad a naplanovat si cestu cez Transfargarasan alebo cez Transalpinu. Jedna z najkrajsich ciest na svete. https://autobild.cas.sk/clanok/192036/rumunsko-...

milanchemik
Odpoveď bola odstránená
milanchemik
24. máj 2018

@pato76 Máš pravdu.... letecky je to o polovicu rýchlejšie a neviem koľkokrát drahšie. Ak ťa zarazila tá polovica času, tak zrátaj cestu na letisko (u mňa 2,5 hod) Príchod na letisko 2 hodiny pred odletom a potom dve hodiny let. A potom ešte čakanie na letisku na transfer do letoviska a cesta na letovisko. Takže polovica času cesty autom. A čo sa týka toho cestovania autom. Rozdiel tu je a veľký. Pretože je rozdiel v pohodlí cesty po diaľnici a po okreskách a kopcoch v Rumunsku. Ale je to vec názoru každého. Môj názor je takýto. Tvoj môže byť iný. Ako starý tato vraveli: Tisíc ľudí, tisíc chutí. Nech si každý vyberie to čo mu chutí najviac :D

doly7
24. máj 2018

@milanchemik Trocha prudke nemyslis?To ze mame narok kazdy na svoj nazor je pravda,to,ze si mozeme zvolit cestu aj cez mongolsko je tiez pravda,ale radit niekomu z vychodu ist cez Srbsko je totalny nezmysel.A ten idealny prejazd srbskom bez cakaciek je naozaj asi len o stasti.Som zvedavy tento rok ako to dopadne podla noveho.Stastnu cestu a nema zmysel sa tu hadat bg 2014 ponukol myslim 4 trasy co si ponukol Ty okrem osocovania a preferovania svojej naj cesty cez Srbsko?Kazdy nemusi monotonnu dialnicu a tento rok uz asi tempomat na 140 km nedas.Mozno v tom mongolsku by sme nasli viac pochopenia.To bola fakt dobra poznamka.

bg2014
Autor odpoveď zmazal
doly7
24. máj 2018

@milanchemik A este dovetok,kedy si isiel cez RO ked tvrdis ,ze su tam okresky?To mas asi pomylene ked si isiel z Poltara cez mongolsko.Vacsia cast RO ma dialnice a kvalitne a niektore tie okresky su lepsie ako u nas.Ked radim a kritizujem treba mat aj prehlad a ten evidentne nemas len o svojej vysnivanej srbskej dialnici.Takto zavadzas ludi co idu prvy krat.Daj priestor na volbu tak ako si to napisal kazdy kade sa rozhodne popripade aj cez to mongolsko.

maria200981
24. máj 2018

Ja som uz absolvovala 2 krat cestu s detmi zo severovychodu Slovenska do Turecka İstanbul..este ked sme nemali najmladsiu .... isli sme cez madarsko srbsko bulharsko a bolo to v pohode .... raz sme sli na rychlovku domov cize s manzelom sme sa v soferovani striedali raz si pospali na 4 hodinky ...a pokracovali v cwste... 85% cesty boli dialnice takze cesta bola uplne v pohode avsak toto leto ideme letecky ale da sa to zvladnus uplne v pohode

simone263337
24. máj 2018

@doly7 v rumunsku zial su uz lepsie cesty ako u nas....asi sa menej kradne....

simone263337
24. máj 2018

@ckeuromont uz ak ides na Nadlak a Arad ja by som nesiel dalej na Ruse ale skor na Vidin a prakticky okrem 100km cesty v bulharsku je vsetko ostatne po dialnici...

simone263337
24. máj 2018

@zipo11 ja jednoznacne Vidin. Stredom to byva preplnrne kamionmi a na dialnicu v bg sa dostavam v noci...a kedze je oplotena neskacu zvieratka a rano som v Burgase

zipo11
24. máj 2018

@ckeuromont Ahoj, dcéra bude mať 7 a syn bude mať 4, ale myslím že by nám veľa času nezostávalo na ten Bran. A niekde som čítal že Transfargaš sprístupnia až 1.7 a čo máme už termýn nastupu v BG. Tak je aj alternatýva ísť späť na túto trasu.

zipo11
24. máj 2018

@simone263337 Ďakujem, ja budem tak či tak niekde spať, tak v noci nepôjdem. Necháme deti vyspať a ráno potom ďalej na Slnečné res. Sv vlas. Aké sú prosímťa cesty od aradu na ten Vidin? Je to v pohode? Alebo sú aj tam nejaké úseky ktorým sa radšej vyhnúť? Dik

simone263337
24. máj 2018

@zipo11 cesta 1 triedy....trochu lesom a potom popri dunaju conje hranica RO SB...nieco ako z Detvy do kosic

doly7
24. máj 2018

@simone263337 Jazdim vacsinou cez vikend a vtedy maju kamiony obmedzenia tak,ze ich stretavam minimum ,ale to je nepodstatne mne ten stred vyhovuje,ale nebranim sa nicomu a mozno vyskusam aj inu alternativu.Este okrajovo k tomu Branu.Ocakaval som od toho viac.V podzamci je to ako na polskych trhoch a hrad ja by som to skor nazval zamocek je sice architektonicky pekny,ale s Vladom Tepesom/Draculom/ to ma spolocne iba velmi malo.Ale beriem,ako zastavka na oddych a zaroven pokochanie oci je to fajn.Vypnes zo soferovania,rozchodis sa a v klude pokracujes dalej.Ten transfagaras napzaj otvaraju az 1.7.Je uzasny,ale s malymi detmi by som to asi ako cestu nevolil.Pred dvoma rokmi sme posledne 4 km pod vrcholom isli 2 hodiny po metri.Tunel pod vrcholom neosvetleny,alebo len slabo a kolona cez tunel je dost neprijemna.Ventilacia asi ziadna.Na vrchole zle zorganizovany vyjazd z parkoviska a vjazd nan a kolona v kopci ako vysita.Rok predtym prejazd plynuly.Minuly rok transalpina a ta aspon nas zaujala viac je taka menej komercna a skor na divoky sposob.Tych 130 km serpentinami sme isli aj s hodinou na vrchole 6 hodin.Hore kopcom jednotka,dvojka niektore useky a samozrejme tiez uzka cesta a auta v kolonach ktore ,ale napredovali.

milanchemik
Autor odpoveď zmazal
milanchemik
Odpoveď bola odstránená
bg2014
Autor odpoveď zmazal
doly7
24. máj 2018

@milanchemik Je mi z toho smutno aky si nedotklivy a nevyrovnany sam so sebou a chybu hladas vsade len nie v sebe.Poslat babu zo Svidnika,alebo Trebisova cez Srbsko je fakt napad.Rumunsko si v zivote nesiel a len dedukujes ako je hrozne.A cím tak zavadzam ludi?Trocha jesitny nie?Nevychvalili Ta do neba tak na kazdeho utocis vzdy si obet najdes.Nemam chut sa s Tebou hadat a ani polemizovat o srbskej dialnici.Nikto ju nezavrhol a spojenu s tym prejazdom mongolska to moze byt nieco famozne.Zamotavas sa vo vlastnom hneve a strielas okolo seba nezhlavo na kazdú stranu.Nikto Ti Tvoj nazor neberie a koncit s vyhrazkami ako pri bg2014 je naozaj chore.Prajem Ti vela stastnych kilometrov a mna osobne uz neoslovuj ani neodpovedaj na moje nazory su diametralne rozdielne a nikomu to na tomto fore neprospeje.Som mierumilovny clovek ktory si rad vypocije kazdy nazor,ale nenasilnou formou bez hadok.Pozdrav v Ulanbatare.

milanchemik
24. máj 2018

@doly7 Nemusím chodiť cez Rumunsko. Stačí mi čítať na fórach, že čo všetko treba v Rumunsku obchádzať. A môžeš mi napísať kde konkrétne som ja napísal, že v Rumunsku sú nekvalitné cesty? Ak máš problém s pochopením písaného slova to je tvoj problém. Ja som len napísal svoj názor na základe mojich skúseností s cestou cez Srbsko. Nikoho nenútim tadiaľ jazdiť. Fakt máš potrebu sa hádať?

doly7
24. máj 2018