icon

Česká republika - miesta a atrakcie, ktoré treba vidieť

butyha
10. júl 2017

Ahojte, plánujeme "roadtrip" po Česku.

🇨🇿 🚗 🇨🇿

Rada by som vás poprosila o námety a tipy, čo si istotne nenechať ujsť.

Primárne prírodné a technické zaujímavosti, historicky významné miesta, kľudne aj náročnejšia turistika...
...ale viac menej čo vás napadne 🙂

Do Prahy chodievame často, takže tú tentokrát (pravdepodobne) vynecháme.
Vopred ďakujem za každý námet. 👍

Niečo málo, čo ma napadlo (a kde sme neboli):

1. Středočeský kraj
- Rakovník: Hrad Křivoklát
- Beroun: Hrad Karlštejn

2. Jihočeský kraj
- České Budějovice: Zámek Hluboká
- Český Krumlov: Vodní nádrž Lipno

3. Západočeský kraj
- Karlovy Vary: Hrad Loket

4. Severočeský kraj
- Děčín: Národní park České Švýcarsko, Belvedér

5. Východočeský kraj
- Náchod: Adršpašsko-teplické skály

6. Jihomoravský kraj
- Brno-venkov: Aqualand Moravia

7. Severomoravský kraj
- Jeseník: Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně, Rozhledna Praděd

Strana
z2
barcelona94901
13. júl 2017

@mateson haluz ja zas ten aqualand môžem a za masovku mám tatralandiu a Bešeňová ,koľko ľudí toľko chutí ,to ako aj všetci chodia do Podhajskej a my sa jej vyhýbame

@butyha ja mám CZ celé prejdene vrátane Moravy a deti máme aj malé aj pubertiakov berieme ,tak vyberáme aj ,aj ,Lipno je určite skvelá voľba

dada2007
10. aug 2017

@zuzka38 @dadulala
ahojte dievčatá, idem sa vás spýtať.....ako dlho cca trvá hore lanovkou, prechádzka po tej stezke v oblacích a naspäť dolu lanovkou(bez biku, kočíka...s dvomi deťmi-6 a 9r)? máme príchod do Dolnej Moravy okolo 15hod(skôr sa nám nedá)....stezka je myslím otvorená do 18....stíhame to v pohode za tie tri hodiny? plus potom bobová dráha je do 20hod....aj to by sme sa chceli spustiť pár krát......
dakujem moc za info 😉

butyha
autor
10. aug 2017

@dada2007
Ahoj, lanovkou hore to je par minut (mozem presne pozriet podla casu fotografii), od vrchnej stanice lanovky ku vstupu na stezku to je zo dve minuty, celu stezku prejdes rychlym krokom odhadom za 5 minut - tak ale my sme sa tam motali skoro 2 hodky ak dobre pamatam, decka aj "zatoboganovali" par krat.... takze 3 hod. vyzera tak akurat 🙂
Kusok od hornej stanice lanovky je chata Slamenka - pekna, mali sme len kavu (vcelku pouzitelne espresso) a nejake kolaciky (velmi dobre), jedlo bohuzial neviem.

Velmi vsak zavisi, kde zaparkujete - neskutocne mnozstvo aut tam bolo.
Aj my sme tam prisli poobede, takze sme nasli volne park. miesto (co uz niekto odisiel) v podstate kusok od dolnej stanice lanovky.
Parkovacie miesta pri bobovej drahe su pomerne daleko od lanovky na stezku (na obr "B") - odhadujem tak 1,5km.

Na bobovej sme tam neboli, ale suprova bola ta obria hojdacka - vrelo odporucam 😎
Hojdacka:

https://www.youtube.com/watch?v=FXfO_uTo2fA

Boli sme aj na tej stezke korunami stromov (Lipno) - tiez pekna, ale ta na Dolni Morave je "iný matroš" 😝

Chystam sa odkedy sme sa vratili, ze tu ten zoznam updatnem o veci, co sme pozreli a pacili sa nam - uz je to druhy tyzden co sme spat a nenasla som si bohuzial cas :|

dada2007
10. aug 2017

@butyha si úúúúúúúúžasnááááááááá......nás to čaká o týžden.....ale teda ,,len" Morava tento krát......resp. Moravský kras.... itinerár mám pripravený a práve včera večer som objavila niekde túto stezku, tak som začala potom pátrať.....a snažila som sa to vopchať 😝 niekde do nášho plánu.....myslím, že toto bude pre deti viac zaujímavejšie.....no idem pozrieť tú hojdačku ....možno by sme stihli aj lanovku+stezku+hojdačku a zopár krát sa spustiť na bobovej.....😇

butyha
autor
10. aug 2017

@dada2007 Stezku istotne nevynechajte 😎
Ja mam teda vacsie deti, ale boli naozaj uneseni - a to ich uz hocico nenadchne ;)

Moravsky kras - predpokladam, ze Punkevnu jaskynu (+Macocha) na plane mas - uchvatne nieco. A ta lodicka... no hadam aj lepsie, ako nasa Domica 🙂
Istotne sa vyvezte aj hore lanovkou, je to kusok a pohlad do Macochy z hora je tiez super.

dada2007
10. aug 2017

@butyha ej veru nevynecháme....som zvedavá aj na vašu cestu-čo napíšeš....
my to máme v pláne zatial cca takto:
1.Kovozoo Uherské Hradište....Živá Voda v dedinke Modrá......a na záver dňa Archeoskanzem
2.Sparťan race v Litoveli ....Stezka v oblacích + bobová dráha
3.Kromeríž- zrkadlové bludisko, výstup na vežu, záhrady, prehliadka mesta
4.Brno(asi techn.múzeum) a poobede stretko s rodinou a na záver nejaké detské ihrisko
5.Aquapark Moravia.....cirkus-len tá krátka ukážka.....prechádzka večernou ,,Pálavou"
6.Punkevní jaskyne(hned ráno)+lanovka +Macocha(to som rada, že sa mi podarilo spraviť reserve)....cestou domov bud Buchlovice alebo poobedná prechádzka v Zoo
ubytovanie máme v jednej dedinke v malom penzione cca 25 km od Brna a cca 14 km od Punkevní....snažila som sa nájsť vhodný východiskový bod na výletíky....

dadulala
11. aug 2017

@dada2007
ahoj, tak skoda ze na to mate iba 3 hodky, nam to bolo malo, hlavne ked deti videli tie parky na hranie okolo, ten adrenalinovy sme ani nestihli, tak sme vedeli ze sa musime vratit 🙂) . budeme tam buduci tyzden v utorok alebo v stredu .ak chcete iba tu stezku, tak na to Vam tri hodinky stacia, deti to urcite v pohode vybehnu, cele je to ako chodnik, ziadne schody.Urcite si dole kupte jazdu na tobogan, je to v strede tej stezky, deti sa smyknu na takom koberci .Inak nam minuly rok velmi fukalo a bolo dost chladno, hlavne uplne hore a ked som pozerala predpoved pocasia, tak to do stredy chceme stihnut, potom sa ma pocasie pokazit .A tento rok urcite cely den 🙂 .Inak varia tam vyborne a veeelke porcie.Verim, ze sa VAm tam bude pacit tak ako nam 🙂

dadulala
13. aug 2017

mám ďalší dobrý tip, okrem iného vraj najlepšia bobová dráha v Čechách - Hrubá voda , blízko Olomouca

amaca
9. mar 2018

Ahojte, viete niekto poradiť ubytko na Lipne, najlepšie penzión s polpenziou

martinhorvath
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2