Dovolenka na Korzike

moukuska
12. júl 2012

Boli Ste tam niekto alebo sa chystate?

alenka600
12. júl 2012

Bola som, odporucam vsetkymi desiatimi, ja osobne nepoznam ziadne ine miesto v Europe, kde najdes mix vsetkeho na jednom mieste - hory, mestecka, historiu, neuveritelne plaze (ako v Karibiku🙂.

alenka600
12. júl 2012

@moukuska Bola som, odporucam vsetkymi desiatimi, ja osobne nepoznam ziadne ine miesto v Europe, kde najdes mix vsetkeho na jednom mieste - hory, mestecka, historiu, neuveritelne plaze (ako v Karibiku.

moukuska
autor
12. júl 2012

@alenka600 a mozes mi odporucit konkretne mestecka, dedinky a plaze, ktore sa oplati vidiet? ja som sa zamilovala do Korziky z obrazkov a fotiek 🙂

anda1980
12. júl 2012

@moukuska ja so tam žila na juhu, najskor sezonne a potom 3 roky aj cez zimu, urcite odporucam!

moukuska
autor
12. júl 2012

budeme cestovat autom do Ghisonaccie a odtial nejake vyletiky, budeme mat na to 2 tyzdne 🙂 uvidime kolko nam toho dovoli vidiet nas maly.

alenka600
12. júl 2012

@moukuska Das mi do IP Tvoj mail? Uz som to posielala kamoskam a mam to spisane detailne v mailovej podobe. Kedy idete? Lebo neviem, ci to najdem este dnes, ponahla to velmi?

rancuzkaf
12. júl 2012

@moukuska ako pisu hore baby, Korzika je uzasna!!!....boli sme tam 2 krat, ale urcite sa tam este vratime....jeden krat sme byvali v residencii pri plazi Santa Gulia pri mestecku Porto Vecchio.....ak ti velmi zalezi na plazi, tak urcite chodte len na juh, tam je to najkrajsie (dolu ten juzny cip okolo Bonifacio smerom na Porto Vecchio alebo na Ajaccio)
urcite treba vidiet najkrajsiu plaz Korziky Pallombaggia (taka naturalna divocina 🙂 ).......druhy krat sme kempovali v tomto kempe: http://www.campingasciaghju.com, ktory sa nachadza medzi Santa guliou a Pallombaggiou.....tiez sme pochodili hory na blizku, nejake historicke miesta nasich predkov, v Bonifaciu je krasny vylet lodou do jaskyn v utesoch na ktorych je toto mesto postavene.......dalo by sa pisat toho veeeela, treba vidiet 🙂

katren
12. júl 2012

@moukuska pozri aj tu, je tam sice malo komentarov, ale mozno pomoze 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/kto-bol-na-dovolenke-na-korzike/

anda1980
13. júl 2012

@moukuska Ak budete v Ghisonacci, to mate dobru polohu na tie najkrajsie a najlepsie vylety, hlavne na juh na plaze ako pisala @rancuzkaf, St Giuliu, Palombaggiu, Rondinaru, St Cyprien aj Cala Rossu, vylety do hor, canoning alebo lezenie po stromoch pre vacsie deti alebo akcnych dospelych. Ubytovanie v hoteloch je drahe, v kempingoch prenajimaju aj mobilhomy, tie su super aj pre rodiny s malymi detmi, su na kazdom kroku. vylet lodou do jaskyne v Bonifaciu stoji fakt za to, pripadne vylet na Sardiniu, tiez z Bonifacia, alebo celodenny vylet lodou z Porto vecchia na ostrovy Cavallo a Lavezzi.
Dovolenku na Korzike urcite nebudete lutovat! a este nieco, najidealnejsie je vyhnut sa mesiacom jul a august, lebo na Korzike je vtedy straaasne horuco a sucho, straaasne vela turistov a dost zle sa jazdi po ostrove, ked je taky preplneny. idealne mesiace su maj, jun a september!
Prijemnu dovolenku!

kaata_
23. mar 2015

@anda1980 ahoj, vies mi prosim poradit, kde hladat ubytko? dakujem katka

cryonae
10. júl 2015

@alenka600 mohla by som prosim tiez poprosit do spravy, ze co sa oplati na korzike vidiet? nasi chalani maju sice len 4 a 6, ale su to velki turisti 🙂 vdaka moc

cryonae
10. júl 2015

@alenka600 popripade aj kempy

livka88
10. júl 2015

@alenka600 ja by som tiež poprosila nejaké tipy ohľadom Korziky 🙂 ďakujem

kaktusik007
1. feb 2016

@cryonae boli ste na korzike? Moji maju 5 a 6 rokov a prave zvazujem, kam na dovolenku...

elise
1. feb 2016

My sme mali ist s fifom na korziku ale otehotnela som, tak sme museli zrusit. Skus fifo.sk kemp v domcekoch pri plazi

tatianamt
2. feb 2016

Korzika je úžasná, je to naša takmer každoročná dovolenka. Azúrové more nema chybu, služby hotelov nebudem ani spomínať nakoľko je to takmer Top v Európe.
Pri výbere dovolenky využívam služby cestovnej agentúry, pretože majú prehľad o všetkých cestovkách a vedia vybrať naj cenu.
Boli sme cez Firo, Inviu ale teraz už len cez Palmtour.sk 🙂 majú naozaj super prístup

cryonae
2. feb 2016

@kaktusik007 boli sme na Korzike dva tyzdne s chalanmi 5+7 rokov, ale my nie sme uplne typicka rodinka. Sli sme na vlastnu past, byvali sme v campoch a behali po ostrove. Ak chcete dobrodruznu dovolenku s objavanim ostrova, tak korzika je super, ale keby som sa chcela len tak valat na plazi, idem asi inam.