icon

Dovolenka v Slovinsku

zuzana76
21. feb 2012

Tento rok by sme radi navstivili tuto krajinu ako nas dovolenkovy ciel, preto ma potesia akekolvek informacie , co sa tyka ubytovania. Velmi popularne je medzi nasincami najma Chorvatsko, ja vsak dufam,ze sa najde aj niekto, kto bol v Slovinsku. Dakujem za kazdy prispevok.

marca12
24. júl 2015

@livika2014 Slovinsko je na zivot super,ale je tam tiez bieda ako u nas.Kriza je aj tam,len to tam viacej zije cestovnym ruchom.Vsade sami Taliani,tak ako u nas Cesi 😀 Ale ludia su tam uplne ini ako u nas,su veseli a nie zamraceni a uhundrani ako tu.A uzasne je,ze si v horach a za 2 a pol hodiny sedis pri mori

kristinka28
24. júl 2015

@marca12 no zalezi na ,aky zivot je super ja som uz 7 rokov a poviem ti ,ze onicom kriza byvanie drahe,,obchody su tiez drahe talianov som este nevidela heh ,ale mozno viac ich je na primorskej v PORTOLOZI,A KOPRU ,,ale inac ak si clovek zvykne je jedno kde zije v akom state

marca12
24. júl 2015

@kristinka28 v porovnani so slovenskom je podla mna lepsi,ale nezijem tam,poznam len z dovoleniek.a ano draho je a kriza tiez,to nam domaci hovorili.

kristinka28
24. júl 2015

@marca12 no neviem v com je lepsi zivot ako som pisala vsetko je tu drahe vyplatu mas 600e zaplatis si najom dodatne zavarovanie a co ti ostane z 100e nemozes vyzit na mesiac ak si sama ,aj ak mas priatela tiez to je slabe

dankaradko
6. jan 2016

@janka_mamka ahoj prosim ta mohla by si mi poradiť hotel v portorozi ? Dakujem

dankaradko
6. jan 2016

@kristinka28 konkrétny hotelík poradis ?

kristinka28
6. jan 2016

@dankaradko hm to nie zijem v slovinsku ,ale nie v portolozi pozri link netusim ,,ides na dovcu kedy

kristinka28
6. jan 2016

@dankaradko zalezi,ci chces blizko mora ,alebo dalej su tu aj ludia co daju v najem nejake ubytko a vyjde to lacnejsie

dankaradko
6. jan 2016

@kristinka28 chceme ist k moru a chcela by som ist okolo 12 júla na 12-13 dni , pozerala som apollo a bernardín len sa bojím aby som dobre vybrala ....

janka279
6. jan 2016

@dankaradko Bernardin je fajn, je odtial aj blizko do Piranu. Len plaz pri Bernardine je taka mensia. Inak vyhlad z Bernardinu je uzasny.

dankaradko
6. jan 2016

@janka279 vedela by si mi povedať hotel ktory ma súkromnú plaz ?

janka279
6. jan 2016

@dankaradko co si bezne spominam, tak v Portorozi asi len Bernardin. O inom neviem. Ostatne hotely su situovane dalej od mora. Este su tam hotely Histrion a Vile Park, ktore su blizko k moru ale nemaju sukromnu plaz. Plati sa tam vstup. A plaz je betonova.

marca12
9. jan 2016

Citala som,ze je nejaka pieskova plaz,da sa najst?neviete,kde je?

janka279
9. jan 2016

@marca12 Nevedela som, ze Slovinsko ma aj pieskovu plaz, ale existuje. 😊 Podla trip advisoru je v Portorozi, ale vypada to, ako keby bol piesok umelo nanoseny. Je to niekde na pol ceste medzi pristavom v Portorozi a cipom (v podstate v centre mesta) kde sa nachadzaju hotely vile park a histrion. Zda sa, ze je verejna a dost sa plazi za slnecniky a lehatka.

marca12
10. jan 2016

@janka279 my sme ju hladali,alw uz sme mali malo casu,tak sme nesli dalej,ale raz by som isla pozriet ako to vyzera

nika.r
28. máj 2017

@marca12 spominala si, ze si bola pri Bledskom jazere. boli ste aj niekde inde v Triglavskom NP? Nebolo okolo Bledu vela ludi? A aku prechadzku ste si tam dali? neboli ste v tiesnave vintgar alebo pri vodopáde šum? snažím sa dopátrať, aký je tam prístup s deťmi, máme 9, 7 a 2-ročné. toto je vraj nedaleko bledu a nasla som niekde, ze nizka narocnost, ale tiez ze su tam drevene cesticky, mostiky aj strmsie useky. zaujimali by ma skusenosti niekoho, kto tam bol s deťmi. ďakujeeem.

asocial
28. máj 2017

@nika.r na blede býva veľa ľudí, no dá sa..dokonca aj kúpať..určite chodte do hotela park na krémeš - blejska rezina...vintgar si neviem predstaviť s dvojročným, ale sú ľudia,kt. chodia s mladšími aj na väčšiu turistiku..vodopád sum nepoznam...ale.skuste mrknut stránku www.hribi.net...tam.su rozpísané túry, aj pofotetene ..a aj ich obtiažnosť..slovinsko je celkovo super krajina❤

nika.r
28. máj 2017

@asocial dakujem za reakciu a dobre rady 🙂 a co v okoli bledu by si odporucala, ak by som chcela trosku tej krasnej prirody vidiet? alebo radsej bled vynechat a ist k bohinjskemu jazeru? ideme na tri dni, potom pokracujeme do talianska a strasne rada by som videla nieco z tej ich krasy, aj ked dni bude malo na vsetko. hlavne tie prirodne jazierka, vodopady. a vodopady savica nepoznas?

nika.r
28. máj 2017

@asocial vdaka aj za stranku. zatial som nasla len blogy, chybali mi tie casove udaje audaje o narocnosti.

asocial
29. máj 2017

@nika.r vodopád sum..označené je ako 15 min.lahka cesta
https://www.hribi.net/gora/slap_sum/21/1688
U mna skôr.bled ako Bohinj..bohinjsko jezero je také nedotknutejsie..pekne..ale u mňa to bolo nudnejsie..k savici sme nešli a to z dôvodu, ze máme male decká..

V slovinsku je super to, že je všetko blízko..zavisi, ako pôjdete do Talianska..keď smerom na Terst, zastavte sa napr. v "Rakov škocjan"..alebo v jaskyni Postojnska jama a spojte to napr. s hradom "Predjamski grad"..závisí od možností, lebo vstupné je palka..🙂..potom.v tomto.smere máte ešte aj Skocjanske jaskyne, ale skôr by som.uprednsotila Postojnu, vzhľadom na vek deti..a do Postojnskej sa ide takym vláčikom..

Keď pôjdete do Talianska smerom na kranjsku goru, zastavte sa.priamo tam a urobte si prechádzku okolo plies Jasna...a vlastne aj Bohinj mozte

Aj Ľubľana má.svoje čaro inak..(to je však.opafnym smerom)..

🙂

nika.r
29. máj 2017

@asocial ďakujem za skvele tipy, idem si to vsetko prepocitat a prestudovat. mozno sa este ozvem, zatial to idem spracovat . 😉 na stranke hribi.net som vcera stravila dve hodiny, ale tie casovky sa mi nepodarilo najst, tak vdaka za link, snad sa uz teraz preklikam 🙂

nika.r
31. máj 2017

@asocial prosím ťa, odkiaľ ste šli na rakov škocjan a ako dlho trvá pešo sa dostať k tým mostom? asi zmeníme trasu, Tvoje návrhy sú pre nás viac po ceste a toto ma veľmi zaujalo. Boli ste ja na jazere cerknica?

asocial
31. máj 2017

@nika.r cerknisko jezero je super..len bacha, lebo je je to vysychajuce jazero, v lete tak býva málo vody..ale je to super, lebo sa prechsdzas v podstate po dne jazera..🙂..

Rakov škocjan - odbočka je priamo z diaľnice, ak sa nemýlim, je tam určite dáka tabuľa..prídeš, zaparkujes a ideš po asfaltke..dobre pre.deti..a parádne, lebo na jednom useku (tam pod jedným.mostom) to vždy inak vyzerá..robte aj odbočky z hlavnej.su tam zvyšky kostolíka, ďalej zajdes do takej jaskyne..bola som tam dvakrát a v podstate tam.bolo.malo.ludi..

nika.r
31. máj 2017

@asocial super. cize cesta fajn, pozeram, ze cele to ma 6km? poldenny vylet s deťmi by to mohlo byt. pozerám, ze cerknica je len 7 km odtial.

asocial
31. máj 2017

@nika.r spojte to..podľa mňa menej ako 6 km..resp. tá hlavná časť a závisí kde zaparkujes..my sme.parkovali pri takej tabuli..určite to spojte..
Fakt ..Slovinsko je super..my ideme v júli...

nika.r
31. máj 2017

@asocial asi spojime. prave doladujeme trasu a pozerame, ze stale sa vlastne najrychlejsie ide cez lublanu, tak mozno este aj do bledu stihneme odskocit, z lublany je to len pol hodina. velka vdaka za skvele rady. rakov skocjan na mna posobi uplne ze magicky a rozpravkovo. uz sa tesim. a tolko som tych cestovatelskych blogov o slovinsku precitala a toto miesto nikto neposminal. takze vdaka! my tiez ideme v juli

asocial
31. máj 2017

@nika.r kedykoľvek čokoľvek🙂 môj život je spätý so slovinskom🙂

renatka3030
3. máj 2018

Dobrý deň má niekto prosím Vás kontakt na lacné ubytovanie v Slovinsku..... Preferujem kontakt na majiteľa súkromné. Ďakujem.....

zunilinka
22. jún 2022

@janka_mamka Je to uz velmi stara tema, ale planujeme dovolenku v Slovinsku s malymi detmi, hladame skor nieco pokojnejsie a narazila som na tuto temu. Preco neodporucas Ankaran? Nasli sme tam totiz celkom fajn ubytko, aj ked sme pozerali Ankaran na nete tak to vyzeralo byt v pohode, tak ma teraz toto zneistilo... Aky je problem s Ankaranom?