icon

Keňa s deťmi

gabriela_obzerova
26. aug 2022

Ahojte, mam zlozenie 8,5,2 a zvazujem Kenu v rezorte v novembri alebo decembri. Odporucate alebo radsej nie? Ake ockovania by boli nutne a nevyhnutne? Isli by sme len na nejaky fakultativny vylet z hotela.

Strana
z4
bluka2
27. aug 2022

@tenerifka tie protimalarika vôbec neplánujeme užívať, nikdy sme to počas života v Afrike nebrali, postúpili nás komáre aj každú noc a nič. Ak by sme to aj dostali, sú na to lieky a človeku je iba tak 2 dni (dosť) zle. Tie lieky sú nič moc, keď si pozrieš, čo to presne je. A žltú zimnicu stačí raz za život a to už dávno máme. Resp. syn ešte nie, lebo ako mladší to nepotreboval, ale to pichnú prípadne aj na hranici 😀
Aj mňa hnevá tá cena, lebo aj keď bude zaplatená moja letenka a hotel, 2 letenky pre deti sú tiež dosť. Ale mne je dôležité, aby poznali Afriky už v takomto veku a uložili si ju hlboko do srdca, hlavne mladší, lebo staršia ju miluje rovnako ako ja už

missdiva
27. aug 2022

@tenerifka inak tiez som zial neprisla ne nejaky speci tip ako to spravit za menej. Niekto vravic ze objednat si to az na mieste ale na to si moc netrufam lebo chcem naplno vyuzit cas a poznat recenzie...

bluka2
27. aug 2022

@missdiva hej, tá sieťka obyčajne stačí. Nás vždy dostipali, lebo moje deti sieťku rozkopali v noci, trčala im z toho noha a tie komáre su ešte také menšie a prešli tade vždy. Pomáha ale v prvom rade klimatizácia, ktorá ich odfukne

bluka2
27. aug 2022

A mala spomienka z 2017 na naladicku:

missdiva
27. aug 2022

@bluka2 a prosim to ockovanie na zltu zimnicu uz nie je povinne, ked ides z krajiny kde nie je zvyseny vyskyt,ze? Aspon tak som ja nasla.

bluka2
27. aug 2022

@missdiva to je možné, pozri radšej oficiálne info. Ja som tuším ukazovala očkovaci preukaz, ale možno sa mi to mýli s inou cestou. Ja to veľmi nesledujem, keďže to proste máme (niekde, kde sme boli to bolo povinné) a aj keby sme nemali a bolo to povinné, neotocia ťa späť

queen_mary
27. aug 2022

@bluka2 inak co sa tyka tych antimalarik, skus pozriet vlogera pppiter (slovak) a diel na youtube - ako som skoro zomrel na malariu. Ale on bol teda v Togu, je mozne, ze je to tam rozsirenejsie (nie som vobec odbornik na afriku, pisem ako laik). Ale teda na zaklade toho by som ja napriklad bala ist bez antimalarik. Ci? Teda hlavne skrz tu zdravotnu starostlivost tam by som sa bala.

bluka2
27. aug 2022

@queen_mary ja poznám osobne kopec ľudí, čo mali maláriu, aj deti. Bežná choroba tam, keď tam žiješ.vlaste okrem nás poznám iba jednu, ktorá tam dlhodobo žila a tiež to nemala. Nedá sa to užívať roky ako profylaxia. V ohrození bol iba ten človek, ktorý lieky dostal neskoro. Lieky sú efektívne a dostupne. Testy na malariu tiez. Pozriem večer, vďaka.
Ja zas poznám ľudí, ktorí mali z tých liekov nočné mory a psychické problémy.
To bolo bežné, keď sa niekto pracovne nehlásil, že mal asi maláriu, tak sme počkali a za pár dní bol fit. Podobné ako sa berie korona v Európe teraz pocitovo

bluka2
27. aug 2022

@queen_mary každopádne, ak má o tom niečo na YouTube, očividne to celkom dobre rozchodil...

bluka2
27. aug 2022

Čo sa týka chorôb, mna straší skôr bilharcioza. Lebo si to neviem predstaviť, nekúpiť sa v tých krásnych riekach (tam kde nie sú krokodíly) a jazerách

queen_mary
27. aug 2022

@bluka2 no to je najpopularnejsi slovensky travel vlogger, ma 2 serie o Afrike, navstivil hadam kazdy jeden stat. Nakrucal aj pre RTVS pppiter v afrike a ma aj bestsellerovu knihu. Cize to nie je take ze to "rozchodil ked natocil", ale velmi realne to cele zdokumentoval aj popisal - za pomoci jeho priatelky, ked on nevladal. Inak sa cudujem, ze ho nepoznas, ked tak viac po afrike cestujes..

bluka2
27. aug 2022

@queen_mary fakt som o ňom nikdy nepočula, ale zaujalo ma to 👍
Vôbec nepozerám telku a do ruky sa mi z odporúčaní dostane skôr zahranična literatúra, ale už sa na to teším večer.
Celkovo ani nesledujem travel vloggerov, ja necestujem kvôli cestovaniu. Moja každá cesta lietadlom už je spojená iba s prácou. Proste už nechcem emisie bez toho, aby som urobila za to nejaký prínos.

tenerifka
27. aug 2022

@bluka2 vsetko, co pises a co si zazila je velmi zaujimave, tvoja praca po svete, snad budes niekedy moct prezradit, co konkretne robis😊, ja tipujem, ze nieco velmi prinosne pre ludi a planetu….

tenerifka
27. aug 2022

@bluka2
@missdiva
k tym cenam na safari....tym sprievodcom a zamestnancom v rezortoch sa dostane minimum, rezorty velakrat vlastnia europski milionari, ktori investovali v Afrike svoje miliony na prepratie. Mne je doslova proti srsti platit taketo prachy, ale tiez chapem, ze kde je dopyt, tam je ponuka.....zatial safari odkladam na dobu neurcitu.
No a k malarii a zltej zimnici, ked sme boli na Zanzibare, dopredu sme si nasli spanielsky hovoriaceho miestneho sprievodcu, bolo to najlepsie rozhodnutie, lebo sa dozvies aj veci, ktore si sa neplanovala dozvediet, tak on mal malariu 2 x a vzdy na Zanzibare, zvlastne, ze?, na ostrov by sa oficialne dostat nemala, ale neoficialne sa infikovane komare na lod dostanu a tych par hodin preziju, ale tanzanska vlada to asi tutle, v hoteloch maju vsetky postele mosquitiery, tak je asi minimalna sanca, ze by to turista dostal.
Takisto "Masajovia" na plazach Zanzibaru vobec nie su ozajstnni Masajovia, len sa za nich vydavaju a prezliekaju , ci uz beach boys, alebo securitaci hotelov, je to vec imidzu, turisti maju pocit exotiky a nevsednosti.
A tretia vec-ak planujeme safari (ci uz Keña, alebo Tanzania), ockovanie proti zltej zimnici je absolutna nevyhnurnost, zlta zimnica je v 50% smrtelna

karola987
Odpoveď bola odstránená
Strana
z4