Kde sa ubytovať a kam ísť v Prahe s 5-ročnými deťmi?

jana311
23. júl 2019

Mamičky prosím poraďte, čo neobísť v Prahe s 5-ročnými deťmi. A poprosím aj ubytko, aké odporučíte, aby sme to nemali ďaleko. ĎAKUJEM

zuzumajko
23. júl 2019

@jana311 ak mate financne prostriedky, urcite chodte dk hamleys 😊 je to 3poschodove hrackarstvo v ulici Na Prikope. Neda sa prehliadnut 😁

lusinda1989
23. júl 2019

Je tam veľa detských ihrísk popri vltave. Taktiež múzeum oceľových figurín, na vodné bicykle na vltavu, hrackarstvo hemleys, trdelník so zmenou na každom kroku, pozrieť orloj. Ubytovanie by som išla cez rbnb

lusinda1989
23. júl 2019

Tak isto petrin, Vyšehrad, Praha je nadherna

6mia6
23. júl 2019

Je tam aj niečo ako lego múzeum. Neviem ako to nazvať. Deti sa tam môžu hrať s legom. A výstava z filmov : napr. transformers. Oboje je pri Václavaku.
Metro je tiež zážitok 😉😁

kittykat22
23. júl 2019

@jana311 s detmi urcite prazska ZOO - je to jedna z najlepsich zoologickych zahrad v Europe. Je tam vela zabavy aj pre malicke deti - detska zoo kde za 5Kc sa kupuju chrumky a deti idu do ohrady s oveckami a kozami a krmia ich z ruky. O 13.00 je lachtani show a to je hrozna sranda. O 15 je krmenie lemurov. AK pojdete pozri si program, kazdu hodinu tam je krmenie alebo show v inom pavilone. Je tam aj bazen a restauracia Ocean hned pri vchode kde je za 5e skvele jedlo. Hamleys hrackaren - okrem hraciek je tam obrovsky kolotoc, bagrovanie v gulickach a vodny svet - kde deti hadzu gulicky a do vodnej centrifugy alebo do fontany, play doh stolik, lego a maxi kocky v stolikoch kde si mozu stavat. Z hamleys mozete kusok na obed do restauracie Kantyna - na ul. Politickych veznu, na Prahu lacne ale skvele jedlo zamerane na maso. Urcite Lego Muzeum. Nechodte do Narodneho muzea - vsetky expozicie su prec, je tam len velryb,a a momentalne by to boli vyhodene peniaze. Urcite chodte do restauracie Vytopna - jedlo nic moc, ale vlaciky vam privezu napoje - je to pre deti hrozna sranda. Vlaciky cely cas jazdia okolo.

kittykat22
23. júl 2019

Ubytko by som vzala Airbnb a IP Pavlova. Je to najlacnejsia moznost, mas kuchynku, vybavenie a mozes spravit detom aj jedlo. Jedlo v Prahe je velmi lacne - takze sa da dobre najest. IP Pavlova je velmi frekventovana cast Prahy a cervene metro je dobre na jazdu, keby si chcela menit tak prestup zelena a zlta je jednu zastavku. V pizza Coloseum pri vybere z jedalneho listka dostanete detsku porciu z detskeho menu zdarma. Takze 2 dospeli a 2 deti - budu jest zadara. Ak chces hotel tak na IP Pavlova je Novotel - je tam aj bazen, tak by ste sa mohli ist kupat keby ste chceli.

janinah
23. júl 2019

V areáli hradu je pekné muzeum hračiek...a určite ZOO.My chodíme všade aj do technických múzeí,ale na to sú tvoji ešte malí.

moonlight1210
24. júl 2019

Kralovstvi-zeleznic.cz

Interaktivne hranie sa s modelovymi zeleznicami, ak mate radi vlaciky.
Je to naozaj velke, velmi pekne, prebieha tam “den-noc”, takze sa to stmieva, tovarne svietia, domceky svietia, lunaparky svietia a hraju (podla modelu), vlaciky svietia.
Okrem vlacikov tam jazdia aj auta, normalna doprava.
Ciastocne sa da do chodu modelov a krajiniek zasahovat tlacitkami.
Premietaju tam filmy, su tam simulatory vlakov,...

Boli sme davnejsie, moc si to uz nepamatam. Je pravda, ze drobci boli uz asi o cca dva roky starsi nez vase deti, ale stravili sme tam snad styri hodiny, nez sa nabazili a vsetko videli a skusili.
(Vonku prsalo, takze nam to vyhovovalo. Aj batozina sa tam dala odlozit do skrinky.).

Ak sa prihlasite na ich stranke, ziskate 20% zlavu na vstupne.

seahorse27
24. júl 2019

Mojho 4,5 rocneho by som urcite potesila navstevou technickeho muzea. Tam som bola unesena aj ja a to ma technika vobec nezaujima. Su tam stare lietadla, vlak, auta, formule...proste je na co pozerat. Hrackarstvo Hamleys je pecka, proste zazitok. Aj prazska zoo je super.

kristiii
24. júl 2019

@jana311 múzeum Lega, hrackarstvo Hamleys, je v ňom aj dobre zrkadlové bludisko, plavba loďou, ak stíhate zoo a celkovo len prechádzka po Prahe sa bude deťom určite páčiť, rôzni pouliční umelci malého veľmi bavili.

jana311
autor
24. júl 2019

Dakujeeem.