S ktorou cestovnou agentúrou ste spokojní?

vanessa0311
10. jún 2021

Ahojte s akou cestovnou agentúrou ste spokojný? Alebo aká je vaša overená stránka na hoteli/letenky? S priateľom chceli by sme ísť na dovolenku (Bulharsku, Chorvátsko alebo Grécko) a je toho veľa na internete. Ideálne do 500€ na osobu.

felicita027
10. jún 2021

My chodíme bez cestovky hotel väčšinou kukneme cez booking a potom cez oficiálnu hotelovú stránku objednáme izbu (väčšinou to vyjde najvýhodnejšie ak nie objednáme cez booking). Letenky objednávam vždy priamo z oficiálnej stránky leteckej spoločnosti.

floren
10. jún 2021

chodíme cez Turancar, celkom dobrá ponuka, teraz som pozerala aj fifo y tiež celkom fajn

derdia
10. jún 2021

@vanessa0311 ahoj my sme mali minuly rok, cez turancar, pekne nam dali voucher, a tento rok sme ho vyuzili a dovolenku uz len doplatime.

zuvelyn
10. jún 2021

Ja som lenivá nieco vybavovat a v pripade nudze a sa o cokolvek na dovolenke starat cize mi chodime cez cestovky aj ked teda za vyssiu cenu ako keby to bolo na blind, pozeram klasika na Invii a ked ma nieco zaujmem pregooglim ktora cestovka ponuka dany hotel priamo, alebo si vyziadam nezavaznu rezervaciu od invie, oni posielaju uz formular aj s nazvom cestovky a im pisem priamo ci nam vedia dat lepsiu cenu - zatial vzdy dali 🙂 Na bulharsko je exert solvex a sme s nim spokojny, do grecka tusim tiez spominany turancaralebo tiez solvex. Za 500 eur na osobu ale necakaj ziadnu terno dovolenku (aj ked to je subjekivny nazor, kazdemu vyhovuje nieco ine)

hettinka
10. jún 2021

@vanessa0311 nikdy nechodíme cez AGENTÚRY.
agentúry sú iba sprostredkovatelia, takze buď riešime napriamo hotel, alebo cestovnú KANCELÁRIU, ktorá priamo organizuje zájazd.
Najčastejšie Globtour, Satur alebo CKVT.
Zlu skúsenosť mame s Kartágo tours a Turancar (zlí delegáti a celkovo nižšia úroveň)

jaja20
10. jún 2021

My tiež pozeráme na Invii alebo skúsiť môžeš aj dovolenka.sme,airstop,verne.sk alebo zájazdy.sk
Sú to agentúry, ktoré majú na svojich stránkach kompletné ponuky od spústy slovenských aj zahraničných cestoviek. Nám to vyhovuje kôli tomu, že nemusíme prácne prezerať zájazdy jednotlivých ck a máme všetko na jednom mieste.
Cena je rovnaká,ako keby si zájazd platila v originál cestovke.

hettinka
10. jún 2021

@jaja20 niekedy cena nie je rovnaká. V CK občas dajú extra zľavu najmä pri ultralastoch. Zvycajne kupujeme dovolenku 2-3 dni pred odchodom.

1mata
10. jún 2021

@vanessa0311 jednoznacne Satur

jaja20
10. jún 2021

@hettinka S takým niečím som sa ešte za celé roky, čo cestujeme na dovolenky, nestretla.
My si kôli práci nemôžeme dovoliť odísť na takéto ultra last minuty,preto si zájazdy kupujeme vždy v predstihu a first momenty boli vždy výhodnejšie,lebo last minuty sú len zvyšky, ktoré nikto nekúpil....

aurorastone
10. jún 2021

Mne príde zas satur strašne predražený 🤷‍♀️

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
11. jún 2021

@ jaja20 ja áno. A tiež niektoré CK dávajú vernostnú zľavu, ak sme boli viackrát s nimi.
Už dme kupivali aj FM, ale potom so tŕpla, či aj odcestujeme. Aj na LM som vždy našla podľa predstav dovolenku, čo je problém, su rodinne izby 2+2. Alebo ak niekto cestuje s kamošmi a treba im 4 izby v 1 hoteli. Tam treba riešiť skôr. Nám netreba rodinnú, my berieme dve dvojky bez pristelok a tie vždy sú.

vanessa0311
autor
12. jún 2021

Este sa takto opýtam asi hlúpa otázka ale este na dovolenku cez cestovku nebola. Do hotela sa ako dostaneme? Bude tam na nás niekto čakať? Či len
taxík? Alebo záleží od agentúry. A ďakujem za každy vašu odpoveď

stanulienkat
12. jún 2021

Možno je Satur trošku drahší, ale nemám pocit že by bol nejak výrazne drahý. Na druhej strane ponúka služby a určitú úroveň. Mala som to možnosť porovnať s Koala Tours a Turancar. Turancar je úplný odpad.
@aurorastone

jaja20
12. jún 2021

@vanessa0311 Práveže s cestovkou je to výhoda,že na letisku vás už bude čakať delegát,ktorý vám rozdá vytlačené informácie o krajine + povie všetky potrebné detaily,nasmeruje vás k transferu do hotela ( k busu ) a takisto pred odletom vás v hoteli v stanovený čas vyzdvihne transfer na letisko. Bez problémov.

avery95
12. jún 2021

Raz sme boli cez CK, lebo som chcela zažiť AI dovolenku, kde sa nebudem musieť o nič starať. Dopadlo to tak, že delegáta na letisku nebolo možné nájsť, nakoniec prišiel na poslednú chvíľu, našťastie sa na letiskách vieme orientovať. Mali sme večerný let, do hotela sme sa dostali neskoro v noci, lebo sa nám na letisku stratilo pár ľudí a delegát ich nevedel nájsť, tak len stál a čakal 😀 po príchode do hotela sme zistili, že pre nás nemajú voľné izby. Čakali sme niekoľko hodín a dostali sme starú plesnivú izbu, kde sme sa báli spať. Niektorí však ešte v noci museli cestovať do iného hotela. Delegát nevedel vyriešiť zmenu izby, len krčil plecami, že sa to nedá. Našťastie sme boli neodbytní a novú izbu sme si vybavili sami. Dostali sme od CK 20€ odškodné, haha. Vždy keď som išla niekam na vlastnú päsť, nič podobné som riešiť nemusela a stálo ma to aj menej peňazí. A precestovala som takmer celú Európu. Takže za mňa už s CK nikdy. A to teda bola jedna z top CK na Slovensku.

avery95
12. jún 2021

@vanessa0311 no a letenky najlepšie priamo cez letecké spoločnosti, hotely pozrieť cez Booking a následne porovnať ceny priamo na stránke hotelov, niekedy priamo hotely poskytujú aj transfer z/na letisko

vanessa0311
autor
12. jún 2021

Ďakujem vám. A náhodou nemá niekto skúsenosť s Mojadovolenka.eu? Našla som tam pár dovolenky za dobré ceny aj pekný hotel