Dcéra vidí mŕtvych ľudí
Prosím vás čo mam robiť? Viem, že mi neklame. Vidí ľudí, ktorých nemala šancu ani spoznať, lebo ani na svete nebola. Alebo sa pravidelne o 3:00 zobudí a vidí čiernu postavu pri posteli ako na ňu pozerá. Som už zúfalá z toho. Ma skoro 17 rokov.
@yollanda všetky deti sú jasnozrivé. Predtým, než predná fontanela (jemná časť bez kosti v lebke dieťaťa, ktorá je neskôr zacelená kosťou) je zacelená kosťou, ľudské bytosti majú moc vidieť nadzmyslové, čo je to, čo nepatrí do fyzického sveta, to, čo je neviditeľné dospelým. Pokiaľ by ľudská bytosť obnovila nevinnosť v mysli a srdci, potom by nepochybne znovunadobudli božskú jasnozrivosť, moc vidieť to skryté, to tajomné, to neznáme.
@done všetky? ja ani sestra sme takéto nič nemali
aj susedu som mala už žiaľ zomrela ale pomahala hľadať kriminalke nezvestných ľudi.Tiež mala silne oči.
@alickapusinka koľko tých ľudí našla?
@done všetky? ja ani sestra sme takéto nič nemali
@anonym_18aa5f ani ja s mojou. Aspoň rodičia nespomínali. A moja dcérka, 2r, tiež nejaví príznaky, že by sa také niečo dialo. Plus ani neterka a synovec (žijú hneď vedľa nás, takže sme spolu veľa) nikdy žiadne takéto problémy nemali.
nikto nema taky dar. Nepiste autorke hluposti. Autorka, chod s dcerou k odbornikovi. Mozno je to zaciatok psychickej choroby. Knaz, ani ine zvlastne bytosti ti nepomozu, este sa neprebrali z 18. storocia. Max ta poslu k exorcistovi.
nikto nema taky dar. Nepiste autorke hluposti. Autorka, chod s dcerou k odbornikovi. Mozno je to zaciatok psychickej choroby. Knaz, ani ine zvlastne bytosti ti nepomozu, este sa neprebrali z 18. storocia. Max ta poslu k exorcistovi.
@anonym_733afd V poľskom Tešíne žije pani Žofia, teraz už staršia žena, ktorá od detstva vidí duše zosnulých a nikto ju neobviňuje zo schizofrénie. Sú tu dva problémy: po prvé, vidí mŕtvych a je to zadarmo. Duše môžu prísť na modlitbu; stačí sa celý mesiac modliť ruženec alebo modlitbu Gregora Veľkého, alebo požiadať o omšu za tieto duše. Sľúbil som, že sa budem modliť modlitbu pápeža Gregora Veľkého za jednu osobu, a potom som na to zabudol – prišla mi to osobne pripomenúť nesprávna duša za bieleho dňa, neuveriteľné. Ako som už písal, Maria Simma a Natuzza Evolo sa s dušami rozprávali denne. Videl ich aj svätý Padre Pio.
Druhým problémom sú démoni – v tejto fáze sa k exorcistovi nechodí. Majú veľa práce v Poľsku aj v Taliansku. Prijímajú ich iba v prípadoch, keď démon posadnul dušu človeka a treba ho vyhnať. Najprv sa porozprávajte s farárom – nikdy nie s laikmi. Posypte dom požehnanou soľou a vodou. Ak nepomôže, zavolajte kňaza. Ten sa na mieste pomodlí a po rozhovore rozhodne, či ide o démona alebo duševnú chorobu. Predneste modlitbu otca Amortha za vyslobodenie; bol to bývalý vatikánsky exorcista, ktorý nedávno zomrel. Bol to mimoriadna osobnosť, partizán počas vojny. Na internete je s ním veľa rozhovorov; počúvam ich v taliančine; neviem, či existujú na Slovensku. Démoni útočia aj na deti... a ich úlohou nie je ani tak posadnúť človeka – sú to zriedkavé prípady – ale viesť ho k hriechu. Sú prítomní aj pri smrti a zabezpečujú, aby človek nečinil pokánie zo svojich hriechov. O tom písal a hovoril Padre Pio. Keď ideš spať, mal by si držať v ruke ruženec; démon nenávidí Pannu Máriu a ruženec je naša zbraň proti nemu. Osobne som s ním mal dve stretnutia – nikomu by som to neprial; v strachu sa nemôžeš pohnúť. Teraz som silný; keď počujem nabádanie k hriechu, hovorím nahlas – v mene Krista, vypadni.
Je dôležité pamätať na to, že v mene Krista majú tieto slová nad ním moc. Svätý Pavol napísal, že démon obchádza ako lev a hľadá, koho by zožral. Sú ich milióny a medzi nimi je hierarchia. Zistite, či boli niektoré z kníh otca Gabriela Amortha preložené na Slovensku.
Bohužiaľ, neviem dobre po slovensky. Neviem, aká je kvalita prekladu, ale dobre poznám problematiku, na ktorú sa pýtate – cestovný ruch, najmä v Taliansku, a duchovný život a katolícku vieru.
@anonym_733afd V poľskom Tešíne žije pani Žofia, teraz už staršia žena, ktorá od detstva vidí duše zosnulých a nikto ju neobviňuje zo schizofrénie. Sú tu dva problémy: po prvé, vidí mŕtvych a je to zadarmo. Duše môžu prísť na modlitbu; stačí sa celý mesiac modliť ruženec alebo modlitbu Gregora Veľkého, alebo požiadať o omšu za tieto duše. Sľúbil som, že sa budem modliť modlitbu pápeža Gregora Veľkého za jednu osobu, a potom som na to zabudol – prišla mi to osobne pripomenúť nesprávna duša za bieleho dňa, neuveriteľné. Ako som už písal, Maria Simma a Natuzza Evolo sa s dušami rozprávali denne. Videl ich aj svätý Padre Pio.
@albertto dufam, ze to nemyslis vazne. Hluposti, co opisujes neexistuju. Mozno jednoduchi ludia tomu veria, alebo nabozenski fanatici, ani jedno nie je to v poriadku.
Pani nic nevidi-bud je psychicky chora, alebo sibnuta, alebo zaraba na blbosti inych. Demonov vymyslela cirkev na ovladanie ludi. Veci, co opisujes by ma minimalne znepokojili, co sa tyka psychickeho zdravia. Ani s fiktivnou vierou sa to nema prehanat.
@albertto dufam, ze to nemyslis vazne. Hluposti, co opisujes neexistuju. Mozno jednoduchi ludia tomu veria, alebo nabozenski fanatici, ani jedno nie je to v poriadku.
Pani nic nevidi-bud je psychicky chora, alebo sibnuta, alebo zaraba na blbosti inych. Demonov vymyslela cirkev na ovladanie ludi. Veci, co opisujes by ma minimalne znepokojili, co sa tyka psychickeho zdravia. Ani s fiktivnou vierou sa to nema prehanat.
@anonym_733afd Bez dôkazov nikoho a priori neobviníš z duševnej choroby alebo z predstierania. Zofia si za nič neberie peniaze a len málokto vie, že dokáže vidieť mŕtvych. Prečítaj si rozhovory s Mariou Simmou, Natuzzou Evolo a samotným Amorthom a potom sa porozprávame. Môžem sa o tom porozprávať s niekým, kto vie, o čom hovorí, pretože inak je to pre mňa strata času. Zvyčajne, keď je prítomný duch, je v miestnosti veľmi chladno a vidia ho psy, mačky a kone. Vyhlásenia ako tie absurdné, ktoré píšeš, urážajú nielen mňa, ale aj ľudí, ktorí sa v danej téme vyznajú.
@anonym_733afd Bez dôkazov nikoho a priori neobviníš z duševnej choroby alebo z predstierania. Zofia si za nič neberie peniaze a len málokto vie, že dokáže vidieť mŕtvych. Prečítaj si rozhovory s Mariou Simmou, Natuzzou Evolo a samotným Amorthom a potom sa porozprávame. Môžem sa o tom porozprávať s niekým, kto vie, o čom hovorí, pretože inak je to pre mňa strata času. Zvyčajne, keď je prítomný duch, je v miestnosti veľmi chladno a vidia ho psy, mačky a kone. Vyhlásenia ako tie absurdné, ktoré píšeš, urážajú nielen mňa, ale aj ľudí, ktorí sa v danej téme vyznajú.
@albertto je 21. storocie preboha.... Tmari by uz nemali mat miesto vo vyspelej spolocnosti.
@albertto je 21. storocie preboha.... Tmari by uz nemali mat miesto vo vyspelej spolocnosti.
@anonym_733afd 6. novembra sa v poľskej katolíckej tlači objavil článok otca Dr. Kostrzewu o tom, prečo sa mŕtvi niekedy zjavujú živým. Je v poľštine; každý, kto to dokáže, by si ho mal vypočuť a preložiť, skôr ako začne chrliť nezmysly. https://wobroniewiaryitradycji.wordpress.com/20... Čo sa týka Satana a jeho úlohy, vyhľadajte si online rozhovory s exorcistami, vrátane rozhovorov s otcom Amorhom, Piotrom Glasom atď.
@anonym_733afd 6. novembra sa v poľskej katolíckej tlači objavil článok otca Dr. Kostrzewu o tom, prečo sa mŕtvi niekedy zjavujú živým. Je v poľštine; každý, kto to dokáže, by si ho mal vypočuť a preložiť, skôr ako začne chrliť nezmysly. https://wobroniewiaryitradycji.wordpress.com/20... Čo sa týka Satana a jeho úlohy, vyhľadajte si online rozhovory s exorcistami, vrátane rozhovorov s otcom Amorhom, Piotrom Glasom atď.
@albertto ked to bolo v katolickej tlaci, tak je to urcite pravda.🙄🙈
@anonym_733afd Tvoja odpoveď nedáva zmysel - či už v 5. storočí nášho letopočtu alebo v 21. storočí, pravdy katolíckej viery sú rovnaké - existuje posmrtný život a Satan, už ti nebudem odpovedať a budem ti márniť čas.
Druhá odpoveď je iná, zmierlivejšia, ale napriek tomu – je lepšie sa nevyjadrovať k veciam, o ktorých človek málo rozumie. Odporúčam katolícke knihy, najmä tie od Amortha, sú fascinujúce. Slovensko je katolícka krajina, musia tam byť katolícke kníhkupectvá.
P. Sławomir Kostrzewa: Prečo sa mŕtvi niekedy zjavujú živým?
Publikované 6. novembra 2025 používateľom wobroniewiary
Keď niekto povie, že sa mu zjavil zosnulý príbuzný alebo známy, je celkom možné, že hovorí pravdu. V priebehu dejín ľudia mnohokrát zažili kontakt medzi svetom mŕtvych a živými.
A dnes prichádzajú mŕtvi – predovšetkým preto, aby za nich prosili o modlitbu, aby si vyžiadali sväté omše, ale aj aby napomenuli žijúcich príbuzných a známych, aby prosili o obrátenie, aby sa odpútali od hriechu a aby sa vrátili k modlitbe a sviatostiam.
@anonym_733afd Tvoja odpoveď nedáva zmysel - či už v 5. storočí nášho letopočtu alebo v 21. storočí, pravdy katolíckej viery sú rovnaké - existuje posmrtný život a Satan, už ti nebudem odpovedať a budem ti márniť čas.
Druhá odpoveď je iná, zmierlivejšia, ale napriek tomu – je lepšie sa nevyjadrovať k veciam, o ktorých človek málo rozumie. Odporúčam katolícke knihy, najmä tie od Amortha, sú fascinujúce. Slovensko je katolícka krajina, musia tam byť katolícke kníhkupectvá.
@albertto mas pravdu. katolicka (aj ina) viera je aj v 5.st, aj v 21. st stale rovnaka- vymyslena na vymyvanie mozgov. je zalozena na ovladani ludi, ich podmaneni a tahanie penazi. Slovensko je katolicka len na papieri a zo zotrvacnosti. katolici sa az tak katolicky nespravaju. Priam naopak. malokto je tak homofobny, xenofobny a nenavistny ako katolici.
... vlastne nebudem sarkastická,napíšem to rovno, duchov sa nedá vidieť, pretože neexistujú. Akokeby som položila otázku kresťanovi, či verí na mimozemský život. Verí? Pracuje decká fantázia.
@zuzanita1609 veri, prevo by krestan neveril na mimozemsku civilizaciu?
@albertto pridam sa k diskusii, presla som niekolko knih s duchovnymi tematikami -vychodna kultura, rozne nabozenstva, Egypt, krestanske knihy, rozne ine ezotericke temy, Jung, Freud a este tu toho mam kopu pred sebou na citanie. Nic nevzniklo len tak, vsetko je z viery, ale aj zo skusenosti. Samozrejme aj nazory, ze po smrti a v zivote nic nie je viac, ako vidime 3D - beznymi zmyslami, su v poriadku, je to kazdeho osobna vec. Su veci medzi nebou a zemou, ktore som videla, zazila, viac na to, aby som len verila, ale tazko to tu niekomu vysvetlovat, bola som 2x v blizkosti smrti. Autorkina dcera nemusi vidiet len mrtvych, za hranicami bezneho vnimania je toho omnoho viac - verte ci neverte...
@anonym_733afd ja len tolko k tomu. Nie som nejako veriaca, nechodim do kostola a na cirkev ako taku mam svoj nazor.. ale verim v to ze su veci ktore sa nedaju logicky vysvetlit. Ludia pracujuci v nemocniciach,domovoch dochodcov a pod by ti vedeli porozpravat tri p*dele veci co tam pozazivali pocas sluzieb.. mama aj sestra su zdravotne sestry a teda vypocula som si toho dost.. a nemam im dovod neverit, pochybujem, ze by si to vymyslali, aby boli za chrumkave.. a tiez ma nikto nepresvedci, ze sa boli so mnou rozlucit aj moj brat aj bratranec v case ich smrti. Toto pochopis mozno ked raz sama nieco podobne zazijes..
@albertto mas pravdu. katolicka (aj ina) viera je aj v 5.st, aj v 21. st stale rovnaka- vymyslena na vymyvanie mozgov. je zalozena na ovladani ludi, ich podmaneni a tahanie penazi. Slovensko je katolicka len na papieri a zo zotrvacnosti. katolici sa az tak katolicky nespravaju. Priam naopak. malokto je tak homofobny, xenofobny a nenavistny ako katolici.
@anonym_733afd Niektorým ľudom sa to javí tak, ale v skutočnosti je viera či už katolícka alebo aj iná večná - je to večný zákon (lásky). Myslíte si, že aj anglická kráľovská rodina si myslí, že je to tmárstvo, hoci je Anglicko vyspelou krajinou? Oni každý sviatok, či už Vianoce alebo pri príležitostí nejakého výročia idú na svätú omšu a na chvíľu sa pozastavia, aby sa zamysleli nad vierou. Alebo prečo chodia ľudia do chrámu Matky Božej v Paríži, alebo do chrámu svätej rodiny v Španielsku.
Nikto ich nenúti, ani neovláda a samy chodia na púte do Fatimy, Medžugorie a inde.
Ja som vyrastala v nábožensky založenej rodine a čítala som si rôzné knihy a tam bolo napísané, že Boh stvoril svet, dal ľudom večné zákony a bude s nami, až do skončenia sveta.
Albertto to hlbšie študoval, ja som rada, že poznám z tejto oblasti, aspoň základy a nikdy ma viera a náboženstvo k ničomu nenútili, ani neobmedzovali, naopak mi veľa pomohlo, keď som sa pozerala na život z tohto uhla.
@albertto v katolíckej tlači sa popísalo aj o fantasy dielach ako o vytvoroch Satana a podobne. Nemám ale pocit, že kvôli tomu, že mám rada Harryho Pottera som satanista 🤔
@anonym_733afd Niektorým ľudom sa to javí tak, ale v skutočnosti je viera či už katolícka alebo aj iná večná - je to večný zákon (lásky). Myslíte si, že aj anglická kráľovská rodina si myslí, že je to tmárstvo, hoci je Anglicko vyspelou krajinou? Oni každý sviatok, či už Vianoce alebo pri príležitostí nejakého výročia idú na svätú omšu a na chvíľu sa pozastavia, aby sa zamysleli nad vierou. Alebo prečo chodia ľudia do chrámu Matky Božej v Paríži, alebo do chrámu svätej rodiny v Španielsku.
Nikto ich nenúti, ani neovláda a samy chodia na púte do Fatimy, Medžugorie a inde.
Ja som vyrastala v nábožensky založenej rodine a čítala som si rôzné knihy a tam bolo napísané, že Boh stvoril svet, dal ľudom večné zákony a bude s nami, až do skončenia sveta.
Albertto to hlbšie študoval, ja som rada, že poznám z tejto oblasti, aspoň základy a nikdy ma viera a náboženstvo k ničomu nenútili, ani neobmedzovali, naopak mi veľa pomohlo, keď som sa pozerala na život z tohto uhla.
@petronelag kralovska rodina tam chodi, lebo je to zvyk, kodex, tradicia......
Fico, Blaha a ostatna haved z parlamentu tiez chodi do kostola. Pretoze su veriaci?? Nie, dobre to vyzera pre ich ovecky. Viera a tradicna rodina-to zabera pri volbach.
Diskusia hodna 21. storocia 🤦🏼♀️ Nevychadzam z udivu a vlastne zacinam chapat vysledy volieb.
knihy a rozhovory s Mariou Simm, slávnou rakúskou mystičkou známou svojimi príbehmi o dušiach v očistci, sú dostupné v slovenčine a jej diela, ako napríklad „Moje skúsenosti s dušami v očistci“ (Moje skúsenosti s očistcom) a rozhovory o „Osloboďte nás odtiaľto!“ boli preložené a sú populárne na Slovensku, čím pomáhajú šíriť jej posolstvo o pomoci dušiam v očistci.
Hlavné diela Márie Simmaovej:
„Moje zážitky s dušami v očistci“ (nemecky: „Ich erlebte Maria vom Gastein“ / „Ich bin gekommen, euch zu sagen...“) – jej najznámejšie dielo, opisujúce jej stretnutia s dušami v očistci.
„Osloboďte nás odtiaľto!“ (rozhovory s Nicky Eltzom) – kniha rozhovorov, ktorá tiež získala popularitu.
Dostupnosť v slovenčine:
Jej knihy boli preložené do slovenčiny a stali sa populárnymi aj v tejto oblasti. Vydania sa často dajú nájsť pod názvami:
Moje skúsenosti s očistcom (Moje skúsenosti s očistcom).
Oslobodte nás! (Osloboďte nás!).
Kde ich nájdete:
Nájdete ich v slovenských katolíckych kníhkupectvách a internetových kníhkupectvách, ktoré ponúkajú náboženskú literatúru.
@yollanda nevpustili ste do svojho života čo vám to mohlo priniesť? Nebola dcéra niekde u veštice rituál alebo nieco podobne? Nekúpili ste si nejaký predmet z exotiky ktorý by vám to mohol priniesť? Sú to duchovne veci. Nie sú to mŕtvy. Je to zlý duch prezlečený za nich. Dala by som si zavolať kňaza nech vysveti byt/dom poprípade exorcistu. Držím palce. Nieje to psychologické.
knihy a rozhovory s Mariou Simm, slávnou rakúskou mystičkou známou svojimi príbehmi o dušiach v očistci, sú dostupné v slovenčine a jej diela, ako napríklad „Moje skúsenosti s dušami v očistci“ (Moje skúsenosti s očistcom) a rozhovory o „Osloboďte nás odtiaľto!“ boli preložené a sú populárne na Slovensku, čím pomáhajú šíriť jej posolstvo o pomoci dušiam v očistci.
Hlavné diela Márie Simmaovej:
„Moje zážitky s dušami v očistci“ (nemecky: „Ich erlebte Maria vom Gastein“ / „Ich bin gekommen, euch zu sagen...“) – jej najznámejšie dielo, opisujúce jej stretnutia s dušami v očistci.
„Osloboďte nás odtiaľto!“ (rozhovory s Nicky Eltzom) – kniha rozhovorov, ktorá tiež získala popularitu.
Dostupnosť v slovenčine:
Jej knihy boli preložené do slovenčiny a stali sa populárnymi aj v tejto oblasti. Vydania sa často dajú nájsť pod názvami:
Moje skúsenosti s očistcom (Moje skúsenosti s očistcom).
Oslobodte nás! (Osloboďte nás!).
Kde ich nájdete:
Nájdete ich v slovenských katolíckych kníhkupectvách a internetových kníhkupectvách, ktoré ponúkajú náboženskú literatúru.
@albertto je to fantasticka knizka, vsak? mam ju v osobnej kniznici, aj precitanu
Ako to vazne tu prebieha takato diskusia? Tak dcera vidi veci, ktore neexistuju, tmave postavy a prva rada je ist ku knazovi a duchovnemu sprievodcovi?? Nemala by ist najprv na psychiatricke vysetrenie? Alebo k neurologovi? Aby sa vylucili vsetky mozne realne existujuce ochorenia, ktore sa daju liecit a podchytit cim skor.. ja neviem, ci som divna, ale keby mi dieta hovorilo, ze vidi ludi tam kde nie su a duchov, tak prve idem k psychiatrovi s nou. Ak by sa vylucili vsetky ochorenia, tak potom sa mozeme zacat bavit o nejakych ezo veciach.. ale teda ja by som sa realne obavala psychiatrickeho ochorenia alebo nejakeho nalezu na mozgu. Ked ti zacne piskat v usiach, tak tiez asi pojdes najprv usnemu a nebudes si hovorit, ze ti duchovia volaju a mas dar.. zober ju k lekarovi a cim skor.

Mne sa pár krát tiež stalo niečo nadprirodzené, hlavne keď umreli niekto z rodiny
@yollanda prosím ta..nechoď za kňazom ten ti vôbec nepomôže.. nájdi spoľahlivého duchovného sprievodcu, ktorý ju naučí s tým pracovať. Ma dar. Musí sa naučiť nebáť. Bolo by fajn keby ste začali ocistovat priestor a ona nech sa naučí robiť si ochranu. Postupne sa naučí duše odprevadzat do svetla. Ak chceš ozvy sa a napíšem ti. Chápem, že je to desivé. Ma 17 rokov, je množstvo dostupného materiálu, ktorý si môže začať študovať. Treba s tým pracovať. A báť sa určite nemusí.