icon

Pátranie po tajomstvách bosorky Táni v Košiciach

laconovotmy
Dnes o 02:15

Ahojte všetci,
Dúfam že si môžeme tykať a snáď mi niekto z vás pomôže.
Tí ktorí sú z Košíc a pohybovali sa v oblasti mágie/veštieb, tak ste určite počuli o Táni na Hlinkovej. Táňa už niekoľko rokov nie je medzi nami, no chcem sa opýtať či nevie niekto ako porábala/odrábala.
Moja rodina s ňou mala dobré vzťahy a poznali sa cez 25 rokov.
Prešiel som si mnoho ezoterických aj duchovný kurzov a som aj člen Santérie v BA, no Tánine veci som nikdy nedokázal rozlúsknuť.
Vie niekto odkiaľ sa to naučila, poprípade niekoho kto
To robí rovnako?

anonym_7ed35d
Dnes o 02:59

Mala bujnú fantaziu

anonym_c12f21
Dnes o 04:25

halooo, je 2026, uz sa zobud!

pr85
Dnes o 04:38

@laconovotmy Santeria je pohansky kult z Klubu, ktorý pozostáva z africkych tradícii pod katolíckym plášťom (sošky svätých). Mágia je ťažkým hriechom.

martinmmartin
Dnes o 04:47
@pr85

@laconovotmy Santeria je pohansky kult z Klubu, ktorý pozostáva z africkych tradícii pod katolíckym plášťom (sošky svätých). Mágia je ťažkým hriechom.

@pr85 Tazky hreiech je aj Hinduizmus

moonlight1210
Dnes o 04:53
@martinmmartin

@pr85 Tazky hreiech je aj Hinduizmus

@martinmmartin a ten uz ako preco?

anonym_04ced1
Dnes o 05:00

@laconovotmy ja som myslela, ze s tym "darom" sa musis narodit 🤷

martinmmartin
Dnes o 05:30
@moonlight1210

@martinmmartin a ten uz ako preco?

@moonlight1210 nebudes mat ineho Boha -

moonlight1210
Dnes o 05:35

@laconovotmy vsetko je to len praca s energiami.

Niekto na toto ma v sebe prirodzene vacsiu schopnost. Niekto to musi natrenovat.

Tazko povedat, ci by ta Tana nieco naucila, ak to v sebe prirodzene nemas. Naucit sa naspamat ritualy a formulky nestaci.

A preto sa to vlastne mozes naucit aj bez nej, ak na sebe popracujes.

No ak chces aj porabat (v zlom), tak to si rozmysli. Lebo tie energie v podstate potom vlacis so sebou.

katkazatka
Dnes o 05:43

Naucila sa to odo mna. Robim kurzy za 5000e na 2 tyzdne. Kvalita zarucena. Porobim, odrobim, zarobim, nadrobim, vyrobim....

moonlight1210
Dnes o 05:58
@martinmmartin

@moonlight1210 nebudes mat ineho Boha -

@martinmmartin jaj toto.

Tak to je len o vybere konkretneho nabozenstva a osobneho presvedcenia, ze prave toto nabozenstvo je to najlepsie (= u veriacich “to najpravejsie”).
Trebars prezo, ze ho mali nasi predkovia a ma ho kopec ludi okolo nas (a tiez to obcas sluzi aj ako forma vymedzovania sa, vyvysovania sa pre niektorych jedincov, ze su lepsi, lebo maju nieco “lepsie”).

Ale vsetky nabozenstva vytvorili ludia.
Je to len vzdy ina forma “klanania”, ktoru povazuju za tu najpravejsiu.
Ale ani jedna nie je pravejsia od druhej. Vsetky su vo svojej podstate rovnake.

Je to ako stverat sa ten isty vrchol hory inou trasou a hovorit, ze iba toto je ta jedina prava trasa, tie ostatne neplatia.
(A potom na vrchole hlupo pozerat na seba navzajom, ze sme tam dosli vsetci 🙂 ).

Vsetky nabozenstva vychadzaju zo svojich predchodcov a preberaju (uchovavaju) ich casti a ine vypustaju. Akurat co vzdy menia, je vonkajsia forma - je to v podstate v style, ci budes z pohara pit tak, ze ho proste chytis do celej ruky a nalejes do seba, alebo decentne drzis za usko a jemne uchlipkavas po duskoch - ale fakt je, ze z neho pijes - teda zachovavas podstatu, menis len formu. A mas navrch pocit, ze “je to nieco celkom uplne ine/nove/lepsie” nez sposob, akym verili tvoji predkovia.

Vsetko toto je totiz od zaciatku len praca s energiami.
A mas jedno ci sa modlis, ci meditujes, ci robis ritualy,… snazis sa usmernit energiu. V sebe a okolo seba.

Take hromadne modlitby za nieco nie su nic ine, ani svatejsie, ako snaha carovat. Tiez robia s energiou. Akurat maju ti ludia svoj vnutrny lepsi pocit, ze je to ta lepsia/spravnejsia forma.
Ale v podstate tiez iba “caruju”.

Nabozenstvo navrch k tomuto prilepilo iba spolocenske usmernenia. A tu jedine sa mozeme bavit o tom, co je naozaj lepsie.
Ktore nabozenstvo je lepsie pre spolunazivanie v spolocenstve ludi.

No a to “nebudes mat boha…” je take logicke - kazde nabozenstvo si chce vydupat monopol. Obchod v inej forme. 🙂

martinmmartin
Dnes o 07:31
@moonlight1210

@martinmmartin jaj toto.

Tak to je len o vybere konkretneho nabozenstva a osobneho presvedcenia, ze prave toto nabozenstvo je to najlepsie (= u veriacich “to najpravejsie”).
Trebars prezo, ze ho mali nasi predkovia a ma ho kopec ludi okolo nas (a tiez to obcas sluzi aj ako forma vymedzovania sa, vyvysovania sa pre niektorych jedincov, ze su lepsi, lebo maju nieco “lepsie”).

Ale vsetky nabozenstva vytvorili ludia.
Je to len vzdy ina forma “klanania”, ktoru povazuju za tu najpravejsiu.
Ale ani jedna nie je pravejsia od druhej. Vsetky su vo svojej podstate rovnake.

Je to ako stverat sa ten isty vrchol hory inou trasou a hovorit, ze iba toto je ta jedina prava trasa, tie ostatne neplatia.
(A potom na vrchole hlupo pozerat na seba navzajom, ze sme tam dosli vsetci 🙂 ).

Vsetky nabozenstva vychadzaju zo svojich predchodcov a preberaju (uchovavaju) ich casti a ine vypustaju. Akurat co vzdy menia, je vonkajsia forma - je to v podstate v style, ci budes z pohara pit tak, ze ho proste chytis do celej ruky a nalejes do seba, alebo decentne drzis za usko a jemne uchlipkavas po duskoch - ale fakt je, ze z neho pijes - teda zachovavas podstatu, menis len formu. A mas navrch pocit, ze “je to nieco celkom uplne ine/nove/lepsie” nez sposob, akym verili tvoji predkovia.

Vsetko toto je totiz od zaciatku len praca s energiami.
A mas jedno ci sa modlis, ci meditujes, ci robis ritualy,… snazis sa usmernit energiu. V sebe a okolo seba.

Take hromadne modlitby za nieco nie su nic ine, ani svatejsie, ako snaha carovat. Tiez robia s energiou. Akurat maju ti ludia svoj vnutrny lepsi pocit, ze je to ta lepsia/spravnejsia forma.
Ale v podstate tiez iba “caruju”.

Nabozenstvo navrch k tomuto prilepilo iba spolocenske usmernenia. A tu jedine sa mozeme bavit o tom, co je naozaj lepsie.
Ktore nabozenstvo je lepsie pre spolunazivanie v spolocenstve ludi.

No a to “nebudes mat boha…” je take logicke - kazde nabozenstvo si chce vydupat monopol. Obchod v inej forme. 🙂

@moonlight1210 Aka je podla teba definicia slovicka energia?
Energia je schopnost sustavy konat pracu- nic ine
Si si ista ze nepouzivas toto slovicko chybne?
Mas prosim ta jasnu a hednoznacnu definiciu slovicka energia?
Nejak som v tom strateny lebo to slovo ti tam moc nepasuje . Skor by sommpovedal ze kazde slovicko energia v tvojom texte by sa malo vymebit za pocit.

moonlight1210
Dnes o 11:01
@martinmmartin

@moonlight1210 Aka je podla teba definicia slovicka energia?
Energia je schopnost sustavy konat pracu- nic ine
Si si ista ze nepouzivas toto slovicko chybne?
Mas prosim ta jasnu a hednoznacnu definiciu slovicka energia?
Nejak som v tom strateny lebo to slovo ti tam moc nepasuje . Skor by sommpovedal ze kazde slovicko energia v tvojom texte by sa malo vymebit za pocit.

@martinmmartin Energia nezanika. Len meni stav. Tu zmenu stavu mozes pocitit (trebars teplo).

Tak chap spojenie "prace s energiou" ako vseobecny popis, ktory opisuje vedomy posun energie z jednej formy na druhu. A ta zmena je to, co pocitis ako (pozitivny/negativny) dosledok svojho posobenia. A to vedome usmernenie je to, co robis, ked sa modlis, meditujes, alebo si pomahas ritualmi (trebars palis papierik na svieckou, lebo ti to pomaha viac sa sustredit/precitit to/vlozit sa vedome do toho).

Ak ti vyhovuje ine slovo, ktore tuto zmenu z jednej formy na druhu vystihuje pre teba viac, kludne si ho tam dopln.

Ale chapem, ze slovom pocit chces tomu vtisnut taku nenapadnu devalvaciu (zosubjektivizovat to). Tak nie, to tym myslene nie je.

laconovotmy
autor
Dnes o 11:22

Wow nečakal som že tak rýchlo budú odpovede.
Ako prvé chcem povedať že moji milí kresťania držte sa od tejto konverzácie ďalej. To že vy máte svoje vierovyznanie je fajn a som rád že máte niečo ale nestarajte sa do života iných. Sami vykonávate rituály a ani o tom neviete - víno ako krv Krista je krvavá obetina ale Okay.

Niekto písal že sa s tým treba narodiť - určite to pomáha. Ja vždy hovorím že ono je to ako varenie - každý vie variť a vie sa to naučiť, len ak niekto ma odmala vycíbrené chuťové bunky tak mu to ide rýchlejšie.

A ešte niekto povedal ze Santeria je z Afriky tak oprava - Oya Ifá a Ocha Regla je z Afriky konkrétne Ningérie a Yoroby

martinmmartin
Dnes o 12:25
@moonlight1210

@martinmmartin Energia nezanika. Len meni stav. Tu zmenu stavu mozes pocitit (trebars teplo).

Tak chap spojenie "prace s energiou" ako vseobecny popis, ktory opisuje vedomy posun energie z jednej formy na druhu. A ta zmena je to, co pocitis ako (pozitivny/negativny) dosledok svojho posobenia. A to vedome usmernenie je to, co robis, ked sa modlis, meditujes, alebo si pomahas ritualmi (trebars palis papierik na svieckou, lebo ti to pomaha viac sa sustredit/precitit to/vlozit sa vedome do toho).

Ak ti vyhovuje ine slovo, ktore tuto zmenu z jednej formy na druhu vystihuje pre teba viac, kludne si ho tam dopln.

Ale chapem, ze slovom pocit chces tomu vtisnut taku nenapadnu devalvaciu (zosubjektivizovat to). Tak nie, to tym myslene nie je.

@moonlight1210 devalvujes to ty ze pouzivas taku definiciu slova energia ktora tebe akurat sadne do kramu. Ale tak veci nefunguju

moonlight1210
Dnes o 12:52
@martinmmartin

@moonlight1210 devalvujes to ty ze pouzivas taku definiciu slova energia ktora tebe akurat sadne do kramu. Ale tak veci nefunguju

@martinmmartin A ako funguju?

martinmmartin
Dnes o 13:23
@moonlight1210

@martinmmartin A ako funguju?

@moonlight1210 tak ze pouzivas definiciu slov na vyjadrovanie ktore definoval niekto pred tebou oficialne, nie slova ako im len ty rozumies. Tak sa zabezpeci ze ked budes niekomu nieco vypravat tak to bude pochopene na obidvoch steanach rovnako.

moonlight1210
Dnes o 15:03
@martinmmartin

@moonlight1210 tak ze pouzivas definiciu slov na vyjadrovanie ktore definoval niekto pred tebou oficialne, nie slova ako im len ty rozumies. Tak sa zabezpeci ze ked budes niekomu nieco vypravat tak to bude pochopene na obidvoch steanach rovnako.

@martinmmartin pozri, vidim, ze si presne pochopil, o com som na zaciatku pisala. Takze toto divadlo s definiciami okolo toho je zbytocne.

Dala som tomu sancu, ci sa z toho vyvinie rozumny rozhovor, ale nie. Chces ist cestou navazania sa (z dovodu, ktory vies iba ty sam a mne sa naozaj nechce zistovat, co ti dnes sadlo na nos).

martinmmartin
Dnes o 15:29
@moonlight1210

@martinmmartin pozri, vidim, ze si presne pochopil, o com som na zaciatku pisala. Takze toto divadlo s definiciami okolo toho je zbytocne.

Dala som tomu sancu, ci sa z toho vyvinie rozumny rozhovor, ale nie. Chces ist cestou navazania sa (z dovodu, ktory vies iba ty sam a mne sa naozaj nechce zistovat, co ti dnes sadlo na nos).

@moonlight1210 kto rozhoduje kedy skoncil "rozumny" rozhovor? Ty?