Prečo sa budím každú noc v rovnakom čase?
Ahojte,
budím sa takmer každú noc medzi treťou a štvrtou hodinou a potom už neviem poriadne zaspať. Nejde o jednorazovú záležitosť, trvá to už dlhšie.
Neviete poradiť, čo by mi pomohlo? Nechcem brať lieky 🙄
Kolko mas rokov?
@anonym_autor skus viac o tom povedat.. kolko mas rokov ? Mas nejake stresujuce obdobie ?
Nie sú to lieky, ale mne velmi persen pomahal
@anonym_autor
V čínskej medicíne je ku každej hodine priradený nejaký telesný orgán. Mne to 2x v tomto prípade fungovali. Boli s ním nejaké problémy, preto som sa budila v Tom čase, lebo s tým orgánom nebolo niečo v poriadku. Vyskúšaj, za to nič nedáš 🙂.
Mám 41 rokov a chodím spať väčšinou okolo 22.00.
Na vine bude pravdepodobne kortizol. Tiez som to mavala, ale sposobene korikoidmi, ktore to ovplyvnuju.
Z chatgpt:
Kortizol má prirodzený denný rytmus. Počas noci je nízky a začína stúpať v skorých ranných hodinách, približne medzi 2:00 až 5:00, aby pripravil telo na prebudenie. Ak je človek pod stresom alebo má dlhodobo zvýšenú aktiváciu stresového systému, môže byť tento nárast výraznejší a človek sa môže pravidelne budiť medzi 3. a 4. hodinou ráno.
@anonym_autor aj ja vzdy okolo tretej a potom dve hodiny hore. A rano na kasu. Nieco ta trapi a musis to najst a odstranit...ja som po rozvode a odstahovani od ex od prvej noci spala ako drevo neverila som ze to bolo tym.
@anonym_autor
V čínskej medicíne je ku každej hodine priradený nejaký telesný orgán. Mne to 2x v tomto prípade fungovali. Boli s ním nejaké problémy, preto som sa budila v Tom čase, lebo s tým orgánom nebolo niečo v poriadku. Vyskúšaj, za to nič nedáš 🙂.
@svetlonos podla tejto teorie by som ja mala multiorganove zlyhanie uz 18 rokov :D. Lebo sa budim kazdych 45min cca.
@svetlonos podla tejto teorie by som ja mala multiorganove zlyhanie uz 18 rokov :D. Lebo sa budim kazdych 45min cca.
@anonym_efb684
😂 V Tom prípade máš mocné carodejne schopnosti, keďže stále žiješ 😁. Aké nie, u teba to zrejme bude mať pôvod niekde inde. Aj hneď potom zaspia, či ti to trvá vždy!
@anonym_efb684 a kolko bdies medzi tymi 45 minutami spanku?
@anonym_autor Mne niekedy na dospatie pomoze pustit si meditaciu yoga nidra.
Diablova hodina.
@anonym_autor črevná mikroflóra ovplyvňuje spánok, vyčisti a ozdrav si črevá probiotickým kefírom. https://www.youtube.com/results?search_query=ze...
Duchovno, energia, ezoterika
prečo to je v tejto skupine ??????? mne treba čurat ... mám sa bát ?
Budila som sa v takom case v obdobi stresu. Moze byt na vine aj kortizol,lebo ano v tom case som dost pribrala. Nieco ta trapi? Alebo mas toho vela?
Diablova hodina.
@anonym_bd46d1 “Diablova hodina.”
Tu by sa ludia aspon mohli zhodnut, ze ktora to je.
Lebo niektori tvrdia, ze je to prva po polnoci, dalsi, ze druha, treti, ze tretia, a este niektori, ze nadranom 4-5, nez kohut zakikirika.
Takze paleta na vyber je pestra.

Kedy chodíš spať?