icon

Veríte na červené náramky a ochranný turmalín?

31. dec 2025

Ahojte, pracujem s ludmi a mam v praci mnoho energii, aj zlych energii. Pred casom, este v roku 2011 mi bol darovany cerveny naramok na ruku. Ten nosim stale, samozrejme, uz mam iny za tie roky. Pred asi 3r mi pribudol ochranny Turmalin, ked som mala velmi zle obdobie.

Verite na tieto ochranne ucinky? Nosite vy nieco z toho? Je to len placebo podla vas?

Strana
z4
tiika
5. jan 2026
@maja22

@tiika Nepoznáme celú pravdu, ale niečo nám už odkryté bolo. Máš možnosť študovať Písmo, tam je už veľa vecí odkrytých. Prvý list Korinťanom: 1 Ani ja, keď som prišiel k vám, bratia, neprišiel som vám zvestovať Božie tajomstvo vysokou rečou alebo múdrosťou.
2 Rozhodol som sa, že nechcem medzi vami vedieť nič iné, iba Ježiša Krista, a to ukrižovaného.
3 A bol som u vás slabý, bojazlivý a veľmi prestrašený.
4 Moja reč a moje ohlasovanie nespočívali v presvedčivých a múdrych slovách, ale v prejavoch Ducha a moci,
5 aby sa vaša viera nezakladala na ľudskej múdrosti, ale na Božej moci.
6 Medzi dokonalými hovoríme aj múdrosť - no nie múdrosť tohoto veku ani múdrosť kniežat tohoto veku, ktoré spejú k záhube,
7 ale hovoríme tajomnú Božiu múdrosť, ktorá bola skrytá a ktorú Boh pred vekmi určil nám na slávu.

8 Nik z kniežat tohoto veku ju nepoznal. Veď keby ju boli poznali, nikdy by neboli ukrižovali Pána slávy.
9 Ale, ako je napísané: "Ani oko nevidelo, ani ucho nepočulo, ani do ľudského srdca nevystúpilo, čo Boh pripravil tým, ktorí ho milujú."
10 Ale nám to Boh zjavil skrze Ducha, lebo Duch skúma všetko, aj Božie hlbiny.
11 Veď kto z ľudí vie, čo je v človeku, ak nie duch človeka, ktorý je v ňom? Tak ani čo je v Bohu, nepozná nik, iba Boží Duch.

12 A my sme nedostali ducha sveta, ale Ducha, ktorý je z Boha, aby sme vedeli, čo nám Boh daroval.
13 A o tom hovoríme nie slovami naučenými od ľudskej múdrosti, ale slovami, ktoré nás naučil Duch; duchovné veci duchovne vysvetľujeme.
14 Živočíšny človek neprijíma veci Božieho Ducha; sú mu bláznovstvom a nemôže ich pochopiť, lebo ich treba duchovne posudzovať.
15 No duchovný posudzuje všetko a jeho nik nemôže posúdiť.
16 Veď kto poznal Pánovo zmýšľanie, aby ho poúčal? My však máme Kristovo zmýšľanie.

@maja22 Toľko textu a nikde sa nepíše o nesmrteľnosti duše. Nejako si v tom ty sama, či niekto iný našiel dôkaz, ktorý hľadal. Dávaš tomu taký rozumový význam, ktorý potrebuješ. Netvrdím, že by to tak byt nemalo. Lenže to je potom o tebe, o tvojej pravde, tvojich hodnotách, ktoré za tým vidíš. Nie sú to argumenty, ktoré by som používala v kontexte, ako to robíš ty.
A aký význam v tom vidím ja? Vždy niečo iné, ďalšie, hlbsie vo mne zarezonuje. Moju pravdu/videnie ale nebudem povazovat za všeobecne platne a jedine. Je to osobité, preto sa v tom budú ľudia vždy rozchádzať. Možno v inej téme sa o tom môžem rozpísať konkrétne.

maja22
5. jan 2026
@tiika

@maja22 Toľko textu a nikde sa nepíše o nesmrteľnosti duše. Nejako si v tom ty sama, či niekto iný našiel dôkaz, ktorý hľadal. Dávaš tomu taký rozumový význam, ktorý potrebuješ. Netvrdím, že by to tak byt nemalo. Lenže to je potom o tebe, o tvojej pravde, tvojich hodnotách, ktoré za tým vidíš. Nie sú to argumenty, ktoré by som používala v kontexte, ako to robíš ty.
A aký význam v tom vidím ja? Vždy niečo iné, ďalšie, hlbsie vo mne zarezonuje. Moju pravdu/videnie ale nebudem povazovat za všeobecne platne a jedine. Je to osobité, preto sa v tom budú ľudia vždy rozchádzať. Možno v inej téme sa o tom môžem rozpísať konkrétne.

@tiika Platí to, čo som pred chvíľou písala natalke13. Ten, čo to študuje, vidí iné súvislosti ako ten, čo vidí tento text prvý raz a ide po povrchu. Napr.: "Nik z kniežat tohoto veku ju nepoznal." Čo znamená táto veta? Že existujú kniežatá tohto veku a existujú aj kniežatá, ktoré nie sú z tohto veku. Čo je tento vek? Myslí tým apoštol len jeho súčasnosť? Alebo tým myslí vek, stav človečenstva po vykonaní prvého hriechu? Ak existuje tento vek v tomto ponímaní, existuje aj iný vek, ktorý tiež má svoje kniežatstvá a mocnosti. V nebi existujú tiež kniežatstvá a mocnosti. Píše sa o tom v žalme 148: "Chváľte ho, všetci jeho anjeli; chváľte ho, všetky nebeské mocnosti;" Dalo by sa o tom dlho hovoriť. Máš tu slová: "Ani oko nevidelo, ani ucho nepočulo, ani do ľudského srdca nevystúpilo, čo Boh pripravil tým, ktorí ho milujú." Tu sa hovorí o živote po smrti. Opäť by si hlbším skúmaním prišla na to, že Boh stvoril človeka na svoj obraz. To okrem slobodnej vôle znamená mať aj nesmrteľnú dušu. Boh nemá začiatok a koniec. My začiatok máme, lebo sme jeho stvorenia, ale naša duša je už po stvorení večitá. Nie večná. Večný je Boh. Večitá. Lebo má začiatok, ale nemá koniec. A ďalej: "Živočíšny človek neprijíma veci Božieho Ducha; sú mu bláznovstvom a nemôže ich pochopiť, lebo ich treba duchovne posudzovať. " Toto napr. vysvetľuje, prečo to každý človek neprijíma. A tak ďalej... Nie je tu na to priestor...

tiika
5. jan 2026
@maja22

@tiika Platí to, čo som pred chvíľou písala natalke13. Ten, čo to študuje, vidí iné súvislosti ako ten, čo vidí tento text prvý raz a ide po povrchu. Napr.: "Nik z kniežat tohoto veku ju nepoznal." Čo znamená táto veta? Že existujú kniežatá tohto veku a existujú aj kniežatá, ktoré nie sú z tohto veku. Čo je tento vek? Myslí tým apoštol len jeho súčasnosť? Alebo tým myslí vek, stav človečenstva po vykonaní prvého hriechu? Ak existuje tento vek v tomto ponímaní, existuje aj iný vek, ktorý tiež má svoje kniežatstvá a mocnosti. V nebi existujú tiež kniežatstvá a mocnosti. Píše sa o tom v žalme 148: "Chváľte ho, všetci jeho anjeli; chváľte ho, všetky nebeské mocnosti;" Dalo by sa o tom dlho hovoriť. Máš tu slová: "Ani oko nevidelo, ani ucho nepočulo, ani do ľudského srdca nevystúpilo, čo Boh pripravil tým, ktorí ho milujú." Tu sa hovorí o živote po smrti. Opäť by si hlbším skúmaním prišla na to, že Boh stvoril človeka na svoj obraz. To okrem slobodnej vôle znamená mať aj nesmrteľnú dušu. Boh nemá začiatok a koniec. My začiatok máme, lebo sme jeho stvorenia, ale naša duša je už po stvorení večitá. Nie večná. Večný je Boh. Večitá. Lebo má začiatok, ale nemá koniec. A ďalej: "Živočíšny človek neprijíma veci Božieho Ducha; sú mu bláznovstvom a nemôže ich pochopiť, lebo ich treba duchovne posudzovať. " Toto napr. vysvetľuje, prečo to každý človek neprijíma. A tak ďalej... Nie je tu na to priestor...

@maja22 ok, tak to potom zapadá aj do toho, čo som písala ja o existencii.
Filozofia je fajn, ale nepredstavuje žiadny dôkaz ani skutočnú pravdu. Preto zostáva na urovni teoretickej. Teórie hocijako sa upravujú a menia, no skutočnosť zostava rovnaká. Problém je, ak sa za pravdu na urovni faktov považujú z titulu hĺbky skúmania, dlhého času, ktorý im niekto venoval, autority..
Napr. skúsenosti z DNF sú dôkazom, že existuje prechodova fáza, že mozog po klinickej smrti tela stále vykazuje elektro-magnetickú aktivitu. To však nie je dôkazom toho, čo sa stane, ak sa aktivita nenávratne skončí. Tu nastupuje tvoja viera a presvedcenia. V tejto rovine by som to uzavrela. Myslím, že bolo povedané všetko.

tiika
5. jan 2026
@tiika

Filozofia je fajn, ale nepredstavuje žiadny dôkaz ani skutočnú pravdu. Preto zostáva na urovni teoretickej. Teórie hocijako sa upravujú a menia, no skutočnosť zostava rovnaká. Problém je, ak sa za pravdu na urovni faktov považujú z titulu hĺbky skúmania, dlhého času, ktorý im niekto venoval, autority..
Napr. skúsenosti z DNF sú dôkazom, že existuje prechodova fáza, že mozog po klinickej smrti tela stále vykazuje elektro-magnetickú aktivitu. To však nie je dôkazom toho, čo sa stane, ak sa aktivita nenávratne skončí. Tu nastupuje tvoja viera a presvedcenia. V tejto rovine by som to uzavrela. Myslím, že bolo povedané všetko.

@tiika * NDE

maja22
5. jan 2026
@tiika

@tiika Ok, môžeme to uzavrieť. Jednoducho žijeme v storočí, ktoré ešte zďaleka nepreskúmalo "vedecky" všetko. Ak veríš len materiálnej vede, fakt nie je o čom. Materiálna veda skúma - "ako", filozofické a teologické vedy - "prečo". Lebo človek nie je len matéria.

tiika
5. jan 2026
@maja22

@tiika Ok, môžeme to uzavrieť. Jednoducho žijeme v storočí, ktoré ešte zďaleka nepreskúmalo "vedecky" všetko. Ak veríš len materiálnej vede, fakt nie je o čom. Materiálna veda skúma - "ako", filozofické a teologické vedy - "prečo". Lebo človek nie je len matéria.

@maja22 Tu sa vyjadrujem k tomu, čo ty predkladas ako fakty a dôkazy. Ak to pre teba znamená záver, že verím len materiálnej vede, budiz.

maja22
5. jan 2026
@tiika

@maja22 Tu sa vyjadrujem k tomu, čo ty predkladas ako fakty a dôkazy. Ak to pre teba znamená záver, že verím len materiálnej vede, budiz.

@tiika Myslím, že bolo povedané všetko.

anonym_034a98
5. jan 2026
@natalka13

@anonym_034a98 Boh zomrel z lasky k tebe? Cize je mrtvy?

@natalka13 vstal z mrtvych. Ale to dobre vieš. Rozumný človek, ktorý sa zamyslí a sleduje prírodu a ludské telo, vidí, ako všetko úžasne funguje, DNA, každá bunka, všetko živé je zázrak. Prečítaj si v Biblii Nový Zákon, Jánovo evanjelium napr. Nájdeš v ňom odpovede na mnohé veci.

anonym_e05b1e
5. jan 2026
@natalka13

@natalka13 zomrel boží jednorodený syn Ježiš Kristus
Evanjelium Jána 3:16-18
potom ho Boh vzkriesil z mŕtvych

tzatzik
5. jan 2026
@anonym_034a98

@tzatzik kedze verim ze Boh vsetko stvoril a dal mi dusu, a prisiel na svet a o vsetkom nam povedal - ze ani oko nevidelo a ani ucho nepoculo co Boh pripravil tym co ho miluju a ze z lasky ku nam zomrel aby nam boli odpustene hriechy a mohli sme ist do neba, takze vsetko viem 😉❤️🤗

@anonym_034a98 To všetko máš z jednej rozprávkovej knihy. Takú knihu si napísalo veľmi veľa národov, aby si odôvodnili vznik sveta, pôvod javov, prečo sa im deje to, čo sa im deje... Všade nájdeš podobné príbehy, len boh je tam vždy iný. Keď sa začneš trošku hlbšie zaujímať o jednotlivé náboženstvá, zistíš, že vždy je to len o tom istom - o potrebe ľudí mať niekoho nad sebou, ku komu sa môžu obracať. Tak skrátka funguje ľudský mozog.

anonym_e05b1e
5. jan 2026
@tzatzik

@anonym_034a98 To všetko máš z jednej rozprávkovej knihy. Takú knihu si napísalo veľmi veľa národov, aby si odôvodnili vznik sveta, pôvod javov, prečo sa im deje to, čo sa im deje... Všade nájdeš podobné príbehy, len boh je tam vždy iný. Keď sa začneš trošku hlbšie zaujímať o jednotlivé náboženstvá, zistíš, že vždy je to len o tom istom - o potrebe ľudí mať niekoho nad sebou, ku komu sa môžu obracať. Tak skrátka funguje ľudský mozog.

@tzatzik kto asi tak dal ľudom do mozgu potrebu niekoho/niečo uctievať, alebo zamýšľať sa nad duchovnými vecami

spoločné potreby so zvieratami máme, jesť, piť, dýchať, chrániť sa pred počasím, ale len ľudia majú duchovné potreby
nie je to zaujímavé prečo by evolúcia robila niečo navyše čo nie je potrebné na prežitie druhu?

anonym_034a98
5. jan 2026
@natalka13

@maja22 odkial to vies ze dusa je nesmrtelna?

@natalka13 Ježiš jej povedal: „Ja som vzkriesenie a život. Kto verí vo mňa, aj keď zomrie, bude žiť.Nik neumrie naveky, kto žije a verí vo mňa. Veríš tomu?“

anonym_034a98
5. jan 2026
@natalka13

@natalka13 ak ani zo stvorenych veci - prirody, vesmiru atd neveris, ze Boh je zivy a skutocny, tak ako by si vysvetlila tie tisice zazrakov - uzdraveni, ktore su lekarsky potvrdene, ze su nevysvetlitelne?

Aky je zmysel bytia? Nepride ti absurdne zit par rokov na zemi, trapit sa a potom zhnit? K comu by to bolo?

Paradoxne mnohych ludi presvedcilo o existencii duchovneho sveta, ked zazili posadnuteho cloveka diablom. Je to tak desive a pocut ten otrasny hlas zleho ducha z toho cloveka nahana hrozu.

anonym_034a98
5. jan 2026
@tiika

@maja22 áno, verím tomu, že tu pravdu zatiaľ nepoznáme

@tiika prečo tvrdíš že pravdu nepoznáme ked sám Boh nám všetko povedal? A zato že ty tomu neveríš, tak to nie je pravda? A vlastným rozumom môžeš spoznávať zázračnosť stvorení prírody a vesmíru.
Podľa mňa oveľa viac viery potrebujú tí čo tvrdia, že Boh neexistuje, ani nebo a peklo, a že všetko vzniklo náhodou, ako tí, čo veria v Boha.

tiika
6. jan 2026
@anonym_034a98

@tiika prečo tvrdíš že pravdu nepoznáme ked sám Boh nám všetko povedal? A zato že ty tomu neveríš, tak to nie je pravda? A vlastným rozumom môžeš spoznávať zázračnosť stvorení prírody a vesmíru.
Podľa mňa oveľa viac viery potrebujú tí čo tvrdia, že Boh neexistuje, ani nebo a peklo, a že všetko vzniklo náhodou, ako tí, čo veria v Boha.

@anonym_034a98 @anonym_034a98 ty tiež veris tomu, že pravdu poznas. Je to skôr tvoje presvedčenie. A je to v poriadku.
Pokial by som tvrdila, že život po smrti je pravda všeobecná platna pre všetkých a očakávala, že všetci ju príjmu a budu sa nou riadiť bez rozdielu, tak tvrdenia/presvedcenia založené len na viere, úvahách, teoriach nestačia.
Chce to niečo, na com sa môžeme zhodnúť bez rozdielu a bez konfliktov.
A pretože dôkazy, že to tak je, ani dôkazy o tom, že to tak nie je, neexistujú, tvrdím, že pravdu nepoznáme. 🙂

tiika
6. jan 2026
@anonym_034a98

@natalka13 Ježiš jej povedal: „Ja som vzkriesenie a život. Kto verí vo mňa, aj keď zomrie, bude žiť.Nik neumrie naveky, kto žije a verí vo mňa. Veríš tomu?“

@anonym_034a98 Ježiša ale nepresahovala jeho fyzická existencia, ani vedomie, presahovala ho existencia samotnej lásky, pokoja a rovnováhy (doplň si, čo chceš).

anonym_21b357
6. jan 2026
@anonym_e05b1e

@tzatzik kto asi tak dal ľudom do mozgu potrebu niekoho/niečo uctievať, alebo zamýšľať sa nad duchovnými vecami

spoločné potreby so zvieratami máme, jesť, piť, dýchať, chrániť sa pred počasím, ale len ľudia majú duchovné potreby
nie je to zaujímavé prečo by evolúcia robila niečo navyše čo nie je potrebné na prežitie druhu?

@anonym_e05b1e Zvieratá nemajú rituály, pribehy na duchovno, ale to neznamena, že im staci len jesť, spat, chrániť sa..
Keby ine potreby nemali, ich nedostatok by ich nemohol ničiť. Ak sú izolovane, chyba im prepojenie so svetom a životom, tak trpia stresom, úzkosťou, bezdovodnou agresiou, úzkosťou.. To je je kvôli nedostatku jedla či iných bežných veci.

anonym_21b357
6. jan 2026
@anonym_e05b1e

@anonym_e05b1e na prežitie nasho druhu je potrebna aj pamäť, vnímanie času, spojenie medzi sebou… lenže s tým je spojené i uvedomovanie si našej dočasnej existencie a uzkosti. Preto viera v niečo vyššie pomáha cítiť sa lepšie.

tzatzik
13. jan 2026
@anonym_e05b1e

@anonym_e05b1e Áno, je to zaujímavé, že sa tak ľudia vyvinuli, teda ich mozog 🙂 ale určite im tú schopnosť nikto nedal 😂

Strana
z4