icon

Veštice a ich vplyv: Psychológia alebo podvod?

Dnes o 17:02

Podľa mňa je dnes veľká časť „veštíc“ skôr o psychológii, odhadovaní ľudí a dobre naučených technikách komunikácie než o nejakom skutočnom dare. Mnohé z nich majú kurzy, skúsenosti s prácou s ľuďmi alebo jednoducho vedia veľmi dobre čítať emócie a reakcie. A úprimne sa čudujem, že sú ľudia ochotní za to dávať také peniaze.

Nechcem tvrdiť, že na svete určite neexistuje malé percento ľudí s nejakou zvláštnou intuíciou či darom, ale keď vidím, ako to funguje v realite okolo mňa, mám veľké pochybnosti. Niekoľko mojich kamarátok chodí pravidelne k vykladačkám a postupne sa s nimi začali kamarátiť aj mimo samotných výkladov. Potom už tie „presné informácie“ podľa mňa nie sú až také zázračné, keď o človeku vedia polovicu života dopredu z bežných rozhovorov, sociálnych sietí alebo od známych.

Často mám pocit, že ide hlavne o biznis postavený na ľuďoch, ktorí sú zraniteľní, neistí alebo hľadajú odpovede. A práve preto by si podľa mňa mal každý zachovať zdravý rozum a odstup. Nešla by som ani zadarmo.

Vaše pohľady ? Lebo mne keď kamaratka povie že za 3 otazky na kartach jej da 100€ mam dosť

pokojvdusi9
Dnes o 17:13

@anonym_autor Poznam jednu ktora sa len na cloveka pozrie a zacne ti vraviet o detoch rodine praci a zaplatis len kolko uznas za vhodne

anonym_ab46e0
Dnes o 17:21

Tak 20 rokov dozadu mi vyveštila cigánka ( vtedy za 100 korún ) z ruky, že budem mať 3 deti.
Ledva sme sa v 40 tke dostali k jednému.

feri0852
Dnes o 17:48
@pokojvdusi9

@anonym_autor Poznam jednu ktora sa len na cloveka pozrie a zacne ti vraviet o detoch rodine praci a zaplatis len kolko uznas za vhodne

@pokojvdusi9 nemôžeš mi dat kontakt?

anonym_0854dd
Dnes o 17:53
@pokojvdusi9

@pokojvdusi9 aj ja by som privítala kontakt

anonym_28af54
Dnes o 18:11

Treba sa zamyslieť odkiaľ má veštica informácie a "dar". Ak nás boh vyslovene varuje aby sme dali od toho ruky preč a nezašpinili sa kontaktom s vešticou tak od boha to nemá. Ak to nemá od boha tak jedine z druhej strany ktorá je proti bohu a tá nám neprinesie nič dobré.