icon

Veštice a ich vplyv: Psychológia alebo podvod?

7. jún 2026

Podľa mňa je dnes veľká časť „veštíc“ skôr o psychológii, odhadovaní ľudí a dobre naučených technikách komunikácie než o nejakom skutočnom dare. Mnohé z nich majú kurzy, skúsenosti s prácou s ľuďmi alebo jednoducho vedia veľmi dobre čítať emócie a reakcie. A úprimne sa čudujem, že sú ľudia ochotní za to dávať také peniaze.

Nechcem tvrdiť, že na svete určite neexistuje malé percento ľudí s nejakou zvláštnou intuíciou či darom, ale keď vidím, ako to funguje v realite okolo mňa, mám veľké pochybnosti. Niekoľko mojich kamarátok chodí pravidelne k vykladačkám a postupne sa s nimi začali kamarátiť aj mimo samotných výkladov. Potom už tie „presné informácie“ podľa mňa nie sú až také zázračné, keď o človeku vedia polovicu života dopredu z bežných rozhovorov, sociálnych sietí alebo od známych.

Často mám pocit, že ide hlavne o biznis postavený na ľuďoch, ktorí sú zraniteľní, neistí alebo hľadajú odpovede. A práve preto by si podľa mňa mal každý zachovať zdravý rozum a odstup. Nešla by som ani zadarmo.

Vaše pohľady ? Lebo mne keď kamaratka povie že za 3 otazky na kartach jej da 100€ mam dosť

pokojvdusi9
7. jún 2026

@anonym_autor Poznam jednu ktora sa len na cloveka pozrie a zacne ti vraviet o detoch rodine praci a zaplatis len kolko uznas za vhodne

anonym_ab46e0
7. jún 2026

Tak 20 rokov dozadu mi vyveštila cigánka ( vtedy za 100 korún ) z ruky, že budem mať 3 deti.
Ledva sme sa v 40 tke dostali k jednému.

feri0852
7. jún 2026
@pokojvdusi9

@anonym_autor Poznam jednu ktora sa len na cloveka pozrie a zacne ti vraviet o detoch rodine praci a zaplatis len kolko uznas za vhodne

@pokojvdusi9 nemôžeš mi dat kontakt?

anonym_0854dd
7. jún 2026
@pokojvdusi9

@pokojvdusi9 aj ja by som privítala kontakt

anonym_28af54
7. jún 2026

Treba sa zamyslieť odkiaľ má veštica informácie a "dar". Ak nás boh vyslovene varuje aby sme dali od toho ruky preč a nezašpinili sa kontaktom s vešticou tak od boha to nemá. Ak to nemá od boha tak jedine z druhej strany ktorá je proti bohu a tá nám neprinesie nič dobré.

anonym_a3461c
7. jún 2026

Prečo v 21. storočí niekto verí a ešte aj naletí kadejakým podvodníkom? A ešte za to aj platí? TV8 čistý odžub, tragikomédia, a ľudia veselo volajú...ale aj tí sú určite väčšinou podplatení.

anonym_3dc8ed
7. jún 2026
@anonym_28af54

Treba sa zamyslieť odkiaľ má veštica informácie a "dar". Ak nás boh vyslovene varuje aby sme dali od toho ruky preč a nezašpinili sa kontaktom s vešticou tak od boha to nemá. Ak to nemá od boha tak jedine z druhej strany ktorá je proti bohu a tá nám neprinesie nič dobré.

@anonym_28af54 ak majú niektorí ľudia dar rozpoznať osud iných ľudí cez karty, dlaň a pod. tak im túto schopnosť dal Boh. Ak, sú takí ľudia, mali by to robiť zdarma, tomu, kto o to má záujem. Lebo tento dar dávajú druhým ľuďom, aby vedeli lepšie naložiť so svojím životom.

mandzula
7. jún 2026

Pri tychto temach si vzdy spomeniem na Kocnera a jeho vesticu.

anonym_83f3ad
7. jún 2026

@anonym_autor ja som z tých “čarodejníc” so skutočnou intuíciou a často viem veci skôr, než sa udejú. Ale v živote by mi nenapadlo niekomu veštiť a vôbec nie za peniaze, lebo takto tie veci vôbec nefungujú.
Toto je čistý biznis, napriek tomu, že ti povie nejakú blbosť, ty si vo svojom vedomí nájdeš niečo, na čo to sedí. Tiež mám kamošku, ktorá na tom neskutočne lipne, raz som sa jej spýtala, či si nechce platiť radšej terapeuta 🙂.

anonym_28af54
7. jún 2026
@anonym_3dc8ed

@anonym_28af54 ak majú niektorí ľudia dar rozpoznať osud iných ľudí cez karty, dlaň a pod. tak im túto schopnosť dal Boh. Ak, sú takí ľudia, mali by to robiť zdarma, tomu, kto o to má záujem. Lebo tento dar dávajú druhým ľuďom, aby vedeli lepšie naložiť so svojím životom.

@anonym_3dc8ed nemohli "dar" dostať od Boha, keď sa bohu veštenie hnusí

Kto veští hnusí sa Bohu, izraelskému národu nedovolil boh počúvať veštcov, bola to pre boha ohavnosť ktorú robili okolité národy. 5. Mojžišova 18

Apoštola Pavla prenasledovala veštica, v mene Ježiša Krista z nej vyhnal ducha ktorý jej dával schopnosť veštiť a stratila túto schopnosť. Skutky apoštolov 16

Kráľ Šaul sa išiel potajomky poradiť k veštici, o pár dní boli zabitý jeho 3 synovia a on ťažko ranený spáchal samovraždu. 1. Samuelova 28-31

pokojvdusi9
7. jún 2026
@anonym_0854dd

@pokojvdusi9 aj ja by som privítala kontakt

@anonym_0854dd Neda sa mi ti to odoslat

svetlonos
7. jún 2026
@anonym_3dc8ed

@anonym_3dc8ed
Ty máš akú prácu? Tiež ju robíš zdarma, lebo ti to ide od ruky a v podstate je to tiež fatlr od Boha. Ja rada šijem. Tiež to beriem ako dar od Boha, keďže mnohé kamošky to obdivujú a samu povedia, že iní ani len gombík neprišujú, nevedia. Zadarmo šijem veci v rámci darčekov aké nejako by ma robit to pre každého, len preto že to viem.
Prečo by to mal robiť človek, ktorý ponúka svoje zručnosti schopnosti - akékoľvek?

alickapusinka
7. jún 2026

Teraz bo prípad staršim manželom cela ciganska tlupa sa vtrepala do domu lebo dajaka veštica povedala ciganom že držia nejaku mladu ženu ich pribuznu.Manželia boli už okolo 80 rokov pani vzala záchranka a ťažko ochorela.Rozbili im auto dvere.A potom sa našla inde dotyčna a veštica im nasplietala kraviny takže tak.Karty tarot su myšlienky v hlave čo človek preživa a za to čo vymysli sprostosti klamstva si ešte pýta peniaze.No zbohom.

anonym_cc9ba9
7. jún 2026

@anonym_autor ja som bola u 2 rôznych. Skôr zo zvedavosti. Najlepšia skúška pravdivosti a schopnosti boli veci z minulosti a aktuálnej prítomnosti. Ja som tam ani necekla a pani ani len nemohla tušiť. Bola som na opačnom konci republiky. Nikdy by som neverila, môj muž už vôbec, keď som mu hovorila čo vedela, nechápal ako to mohla vedieť

anna777115
Včera o 10:07
@anonym_83f3ad

@anonym_autor ja som z tých “čarodejníc” so skutočnou intuíciou a často viem veci skôr, než sa udejú. Ale v živote by mi nenapadlo niekomu veštiť a vôbec nie za peniaze, lebo takto tie veci vôbec nefungujú.
Toto je čistý biznis, napriek tomu, že ti povie nejakú blbosť, ty si vo svojom vedomí nájdeš niečo, na čo to sedí. Tiež mám kamošku, ktorá na tom neskutočne lipne, raz som sa jej spýtala, či si nechce platiť radšej terapeuta 🙂.

@anonym_83f3ad Presne, tak a netreba k tomu ani žiadne karty.

petulienka01
Včera o 10:45
@pokojvdusi9

@pokojvdusi9 Môžem poprosiť kontakt?

janka_23
Včera o 16:41
@pokojvdusi9

@anonym_0854dd Neda sa mi ti to odoslat

@pokojvdusi9 aj ja si prosim kontakt