Videli ste už duchov a veríte na duchov?
Videli ste už niekedy ducha? Veríte na duchov?
Videla som len môjho prastarkého kráčať po schodoch - bola som dieťa a on 7 rokov mŕtvy, odvtedy sa mi v živote diali fakt rôzne situácie, v jednom byte, kde som žila niekoľko rokov sa mi diali veľmi zvláštne náhody, vždy keď padla téma sa odsťahovať.
Takže verím, či to nazveš duchom, entitou alebo energiou, je to určite tu.
Áno, videla, ale počas spánku. Ale viem, že to bol duch. Som veriaca, a takisto ako verím v Boha, verim aj v “démonické bytosti”.
Ked som sedela hlboko v noci v praci potme (bolo kratko pred danami), pusteny len monitor. Tak zrazu uprostred ticha mi nieco (niekto?) zatrieskal akoby pastou na sklenene dvere az sa otriasli.
Dodnes netusim, co to bolo. Nikto tam nebol. Bola som v celej firme uplne sama.
Ked sme boli decka, tak sme na lyziarskom vyvolavali ducha a jedna z “uloh”, co sme mu dali ako dokaz, ze prisiel, bolo aby pohol zavesmi. A tie sa vzniesli.
To bolo vresku, ako sme zaliezali pod postele.
A par dalsich veci. Ale je mozne, ze vsetko z toho je nejak vysvetlitelne.
@anonym_autor nie nic take neexistuje. A kto tvrdi ze videl svojho blizkeho co umrel, tak je to logicke - ked nam niekto umrie tak myslime len nanho, smutime, trapime sa. Mozog mysli len na neho a preto si moze vytvarat taketo scenare ci sny. Nie je to ale skutocne
@anonym_autor nie nic take neexistuje. A kto tvrdi ze videl svojho blizkeho co umrel, tak je to logicke - ked nam niekto umrie tak myslime len nanho, smutime, trapime sa. Mozog mysli len na neho a preto si moze vytvarat taketo scenare ci sny. Nie je to ale skutocne
@anonym_e4e369 snad mas aspon ruky sikovne,ked uz hlavu nie.Pises to tak razantne ze nic neexistuje.Neznamena,ze ked ty si nic nevidela a nezazila,tak ze to automaticky neexistuje.
@anonym_e4e369 snad mas aspon ruky sikovne,ked uz hlavu nie.Pises to tak razantne ze nic neexistuje.Neznamena,ze ked ty si nic nevidela a nezazila,tak ze to automaticky neexistuje.
@anonym_67c195 vsetko ma racionalne vysvetlenie. Ak budem vidiet taketo veci zajdem si psychiatrovi
@anonym_autor nevidela, ale verím.
@anonym_e4e369 ja to tvrdím a nijak som netrúchlila, lebo som ho nepoznala, až keď som mame opísala čo som videla mi povedala, kto to bol a ukázala fotky, ktoré som dovtedy nikdy nevidela, mala som 7-8 rokov, žila som v dome, kde umrel. 🙂
Ked som bola mala pocula v starom byte v noci kroky. Neboli to zvuky od susedov, boli to bose nohy chodiace po laminatovej podlahe, koberci, pomaly, priblizovali sa ku mne a akonahle som sa pozrela tym smerom stichli a potom znovu az kym som nezaspala. Pocula som tam casto zvuk ako ked nechtom niekto skrabe po dverach skrinky. Trvalo to roky, kym sme sa neodstahovali. Som pragmaticky clovek, neverim na "duchov" co chodia strasit ludi, ale na toto teda nemam vysvetlenie.
kto neverí,tak sa mu nič nedeje a preto neverím
Ja som ako dieta mala posteľ umiestnenu tak, ze sa poza nu dalo prejst a potom bol radiator, mne za hlavou. Raz som lezala uz potme a vtom sa ozval zvuk sa akoby niekto presiel po tych rebrach radiatora kovovym predmetom. Nebol to preneseny zvuk ked sa robi nieco na inom radiatore v baraku, bolo to uplne jasne mne za hlavou.
Uplne som prestala dychat, po case som si to zracionalizovala tak, ze mi asi vypadla minca z vrecka nohavic, aj ked ta by urobila uplne iny zvuk.
Rano tam nebolo nic, ani ziadne prehodene nohavice.
ja verím v niečo zvláštne. skôr to pripisujem chemicko-fyzikálnym javom, ktoré doteraz neboli preskúmané, objavené, vysvetlené. prípadne niečomu ako cestovanie v čase. určite tomuto verím viac, než inej báchorke.
@anonym_autor Bol som v zime v sobotu sám v office a pracoval som tam. Bol tam len SBSka, fakt nikto iný. A naraz vidím ako niečo (niekto?) vo veľkej žiare prebehlo v hlavnej uličke. Zodvihol som tvár od laptopu, videl som žiaru, ale potom to zmizlo.
@anonym_67c195 vsetko ma racionalne vysvetlenie. Ak budem vidiet taketo veci zajdem si psychiatrovi
@anonym_e4e369 ja som videla písala som prvý príspevok. Rozhodne som psychicky úplne ok.
počula som kroky môjho starkého, také trocha "šuchtavé", v papučiach, presne ako za života. Keď mi zomrela mama, stále som chcela, aby mi dala nejaké znamenie, že je tu so mnou, stále som ju v duchu akoby privolávala. Raz v noci som jej v duchu hovorila, nech mi dá nejaké znamenie, že je so mnou a tej chvíli totálna rana z kuchyne, akoby niekto pastou z celej sily udrel do linky. Vtedy som pochopila, že mŕtvych naozaj treba nechať odpočívať v pokoji. Našťastie som nikdy nič nevidela, to by som na mieste ošedivela, ja som strašný strachopud :D
Myslím si, že všetci sú schopní vnímať duchov. Mám kamarátku, ktorá má dar ich vidieť. Občas je jej to až nepríjemné.
Mne sa stalo pár nevysvetliteľných vecí. Raz sme boli na návšteve u tety bolo to ďaleko, tak sme tam prespali. Nechali nás spať v ich posteli. Ja som spala na strane strýka a sestra vedľa. V noci som sa zobudila, ako na mňa hľadia dve osoby na konci postele. Vydesilo ma to. Zvyšok noci som sa bála. Ráno som si všimla pri posteli fotku, boli to presne ako tie dve postavy - rodičia strýka, ja som ich nepoznala.
Raz doma, som v noci išla na wc a ako som prechádzala cez izbu, naraz sa rozsvietil televízor a tablet. Tablet ale tak, že sa zaplo svetielko na kamere - vzadu. Vlastne ma to naraz osvietilo z oboch strán. Tak som sa modlila, nech to čo tam je odíde, alebo ostane ak prišlo v dobrom. Zrazu obrovské buchnutie ako keby dupnutie na prah dverí za dverami izby. No nemusím Vám hovoriť, že som bola vystrašená. Dvere som neotvorila.
V našom dome dovtedy nik nezomrel.
Čiže existujú nepochopiteľné veci, ale nie každý má dar vidieť duchov a nie každý mal takýto nepochopiteľný zážitok. Niečo medzi nebom a zemou je.
@anonym_autor keď zažiješ na vlastnej koži uverís. Kto nezažil má 1000 a jeden racionálnych vysvetlení - od čias osvietencov čo ako besni vyhadzovali zbierky meteoritov lebo nemali logické zdôvodnenie na ich existenciu sa duchovno a mystika v našich končinách jaksi nenosí.
K téme - stalo sa mi zopár vecí, nikdy by som vedome nešla do "strašidelneho" domu a nechápem ľudí čo pre zábavu vyvolávaju duchov.
@anonym_autor Videla som ešte na základnej škole dvoch duchov u nás doma. Doteraz sa niekedy zamyslím nad tým, prečo k nám prišli dvaja počas jedného týždňa a odvtedy ani dovtedy nič. Jedného som zbadala v zrkadle. Bol to taký čierny dym, čo po chvíli vyšiel oknom. Druhý o dva dni neskôr bol len ako tieň. Postavil sa za nášho psíka. Pes sa zobudil, ale nepanikáril, tak som usúdila, že mu duch nič zlé nerobil.

@anonym_autor nevidela som ducha ale priamo pred mojimi očami sa stalo niečo čo nejde vysvetliť racionálne. Nejdem písať čo ťažko sa to opisuje v skratke - zdvihla sa sama ťažká kovová vec a zase sa dala na miesto. Bolo to v práci v budove kde zomrelo veľa duší neskoro večer na nočnej. A to je len jedno z mnohého. Napriek tomu môj muž napr tomu neverí a myslí že som len halucinovala. Takže ľudia rôzne podľa mňa veria.