icon

Znaky intuície alebo náhody

13. feb 2026

Ahojte, ja nechápem prečo sa mi toto tak často deje. Pred minútou som myslela v hlave na to, že či si môžem dať naraz tabletku mig od bolesti hlavy a lexaurin čo beriem od doktora na večer. O chvíľu pozriem MK a zjaví sa tu diskusia o lexaurine. Ale toto sa mi deje pravidelne, na niečo myslím napr. Len v myšlienkach alebo si napríklad niečo vyhladavam v chat Gpt alebo google a mne potom tá myšlienka alebo proste čo si vyhľadávam sa mi ukáže tu na MK. 🙃

anonym_1096dd
13. feb 2026

Kiež by sa to dialo aj mne... Kopec času ušetreného.

timinochka_95
13. feb 2026

Tak mysli na 5 milionov, a hadam ich uvidis mimo konika - na ucte napr. ! 😃

autor
13. feb 2026
@timinochka_95

Tak mysli na 5 milionov, a hadam ich uvidis mimo konika - na ucte napr. ! 😃

@timinochka_95 na peniaze myslim stále a nikde ich nevidím 😀 na peniaze toto asi nefunguje 😀

anonym_7b74c9
13. feb 2026

Veľa ľudia rieši to isté 🙂

julish
13. feb 2026

Ked si nieco das vyhladavatbdo chatu gpt, automaticky davas von vela informacii o sebe. Na zaklade toho ti potom alhoritmy podsuvaju obsah atd. Je v tom velka moc a ja osobne aj preto chat gpt obchadzam. Automaticky sa ten text stava ich majetkom btw

autor
13. feb 2026
@julish

Ked si nieco das vyhladavatbdo chatu gpt, automaticky davas von vela informacii o sebe. Na zaklade toho ti potom alhoritmy podsuvaju obsah atd. Je v tom velka moc a ja osobne aj preto chat gpt obchadzam. Automaticky sa ten text stava ich majetkom btw

@julish takze chat gpt ale aj google?

autor
13. feb 2026
@julish

@julish ale ako je možné, že napríklad volám s manželom a o niečom sa rozprávame a potom otvorim MK a presne taka téma tam je ? Alebo proste len silne nad niecim premýšľam v hlave, bez toho aby som si to hladala na nete a potom otvorim MK a zas to tu je 🫣mňa ten MK straší 😀

simca06022011
13. feb 2026
@anonym_autor

@julish ale ako je možné, že napríklad volám s manželom a o niečom sa rozprávame a potom otvorim MK a presne taka téma tam je ? Alebo proste len silne nad niecim premýšľam v hlave, bez toho aby som si to hladala na nete a potom otvorim MK a zas to tu je 🫣mňa ten MK straší 😀

@anonym_autor lebo zeny na Mk citia na co myslis 🤭 co ine by to mohlo byt?

anonym_62c159
13. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor veď to sa deje už roky.... ešte si nepočula o tom, že nás "telefóny odpočúvajú"? niečo vyhľadáš, alebo sa o niečom rozprávaš a hneď na to ti na danú tému všade vyskakujú reklamy.... je to peronalizovaný obsah na základe údajov, ktoré o tebe získavajú - tým ako sa správaš na internete, čo vyhľadávaš, čo komunikuješ....

beata_k
13. feb 2026

@anonym_autor Mozno deja vu?

billy_jean
13. feb 2026
@anonym_autor

@julish takze chat gpt ale aj google?

@anonym_autor hlavne google

anonym_56ed33
13. feb 2026

Tie témy sú tu rovnaké dookola, veľa žien rieši to isté, viac sa ale na to zameriaš, keď na to sama myslíš, inokedy by si možno tému o lexuarine proste prešla len tak... a áno, google o teba zbiera informácie, čo prehliadaš, to ti ponúka...

minenkaa
13. feb 2026

@anonym_autor To sa volá frekvenčná ilúzia

anonym_181e2c
13. feb 2026
@beata_k

@anonym_autor Mozno deja vu?

@beata_k 🙈

anonym_69353d
13. feb 2026

Na čo sa sústredíš to vidíš. Myslela si na lieky tak ti padla táto diskusia. Ja som ju tu napr nevidela 🤷‍♀️ ja sa sústredím momentálne napr na kurzy angličtiny alebo na samoucenie tak mam zapnutý filter angličtina a mozog vidí ze všade sa píše len o kurzoch ukazuje mi učebnice rôzne pomôcky atď. Keď som sa sústredila na to ze mi diagnostikovali migrénu a hľadala si rôzne spôsoby ako si uľaviť od bolesti tak som si všimala iba témy zamerané na toto..

petracandle
13. feb 2026

Obyčajné náhody a cookies, ak si myslíš, že je v tom niečo viac, tak smer psychiater - diagnóza paranoidná schizofrénia

damilka
14. feb 2026
@anonym_62c159

@anonym_autor veď to sa deje už roky.... ešte si nepočula o tom, že nás "telefóny odpočúvajú"? niečo vyhľadáš, alebo sa o niečom rozprávaš a hneď na to ti na danú tému všade vyskakujú reklamy.... je to peronalizovaný obsah na základe údajov, ktoré o tebe získavajú - tým ako sa správaš na internete, čo vyhľadávaš, čo komunikuješ....

@anonym_62c159 nedavno som citala, ze existuju aj technologie, ktore dokazu citat myslienky. Ale pochybujem, ze by boli uz uvedene masovo do praxe. Mozno ked nas zacipuju...

damilka
14. feb 2026
@petracandle

Obyčajné náhody a cookies, ak si myslíš, že je v tom niečo viac, tak smer psychiater - diagnóza paranoidná schizofrénia

@petracandle nahody vraj neexistuju. Myslienky mozu niekedy prichadzat od Zleho alebo od nasich anjelov straznych napriklad... Mne sa viackrat stalo, ze ma napadla myslienka za niekoho sa pomodlit a nielen to, ale aj konkretne ku ktoremu pomocnikovi z neba a aky druh modlitby. A nasledne sa ukazalo, ze ten clovek bol prave v tom case v situacii ohrozenia, a presne taku modlitbu potreboval.

anonym_56518a
14. feb 2026
@julish

@julish
@julish chatgpt s tým nič nemá
Využívam denne a témy veci odtiaľ sa nedostávajú von
Raz hodím do Google posteľ že chcem kúpiť a odvtedy denne mám nabytkarstvo na FB z celého sk

julish
14. feb 2026
@anonym_56518a

@julish
@julish chatgpt s tým nič nemá
Využívam denne a témy veci odtiaľ sa nedostávajú von
Raz hodím do Google posteľ že chcem kúpiť a odvtedy denne mám nabytkarstvo na FB z celého sk

@anonym_56518a prepac, ale dostavaju. Dlhodobo davas von svoj tvoj profil - navitaj si noeco o tom, nie ke to novinka

anonym_8e3a59
14. feb 2026

Uplne stačí ak sa počas scrollovania dlhšie zapozeras na reklamu, video, status atd …… potom vzniká pocit, že aj keď som to nikde nepísala, zrazu to vidím všade.

anonym_56518a
14. feb 2026
@julish

@anonym_56518a prepac, ale dostavaju. Dlhodobo davas von svoj tvoj profil - navitaj si noeco o tom, nie ke to novinka

@julish tak prečo za ten čas čo využívam chatgpt mi nenabehla ani jedna reklama ani nič z tých tém ? Využívam to denne platenu verziu viac ako rok
Do Google hodím 1x niečo a všade to mám

autor
14. feb 2026
@petracandle

@petracandle díky , že si mi stanovila diagnózu pani doktorka 🤦🏼‍♀️ nepotrebujem smer psychiater, normálne som len zvedavá a pýtam sa.

anonym_455b85
15. feb 2026
@anonym_autor

@petracandle díky , že si mi stanovila diagnózu pani doktorka 🤦🏼‍♀️ nepotrebujem smer psychiater, normálne som len zvedavá a pýtam sa.

@anonym_autor mne sa nedávno 2x stalo to, že som na niečo myslela, MYSLELA, raz to bol zdr. problém, ktorý som dovtedy nikdy nikde nepozerala, nehľadala, nevidela, absolútne nič a otvorím o 2 hodiny neskôr net a tam hneď v úvode odkaz na článok o tom. A stalo sa mi to dvakrát v dvoch rozdielnych veciach. Nebol to algoritmus, aký má net, neboli to ani bežné veci, ktoré by tam boli aj inokedy, ale nevšimla som si ich. Tak ak toto niekto vysvetlí ...

sova7
1. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor kvoly comu máš ten lexaurin?

autor
1. mar 2026
@sova7

@anonym_autor kvoly comu máš ten lexaurin?

@sova7 na zaspatie, užívam ho len občas tak 1,2x do mesiaca keď mám naozaj problém zaspať.