Je potrebné sa zbaviť amuletov a starožitností?
Vedla v teme citam, ze sa treba zbavit amuletov, starozitnosti spojenžych s magiou a tak dalej.
Ako take nieco najst? Je mozne, ze clovek to ma doma a nevie o tom? Co by ste robili?
Ak to máš doma vieš o tom lebo sa ti dejú divné veci. Rinčanie skla v noci, rozbíjanie tanierov, cítiš že niekto je prítomný v spálni.
@anonym_a75b4e A ako potom clovek identifikuje ten problematicky predmet?
@anonym_autor ja som pocula, ze treba sa zamysliet nad napr darcekmi, rozne zdedene sperky a kadeco, co nejak prislo do zivota. Hlavne od koho a akym sposobom. Napr niekto zavistlivy, niekto, co nemal rodinu rad. Ale to som iba pocula. Neviem, ja take veci doma nedrzim, tiez som pocula o maskach a pod, ze mozu mat akoby zlu energiu
@anonym_autor rozmýšľaš kedy tie prejavy začali a čo si v tej dobe dostala, priniesla domov, s kým si bola v kontakte
Známa si dovliekla od liečiteľa ampulku s niečím čo nemala užívať iba nosiť zo sebou v kabelke a potom mala stavy že z balkóna vidí schody a dole sa hrajú jej deti za ktorými chcela vykročiť.
@anonym_autor rozmýšľaš kedy tie prejavy začali a čo si v tej dobe dostala, priniesla domov, s kým si bola v kontakte
Známa si dovliekla od liečiteľa ampulku s niečím čo nemala užívať iba nosiť zo sebou v kabelke a potom mala stavy že z balkóna vidí schody a dole sa hrajú jej deti za ktorými chcela vykročiť.
@anonym_a75b4e hrozne
@anonym_autor u jednej pani strašilo. Zavolala si pána farára na vysvätenie domu a on jej povedal, aby vyhodila daný obraz zo spálne. Že to je pamiatka z dovolenky ( tipnem ) Grécko, Egypt... že bol veľmi dráhy, že ho nevyhodi. Strašenie pokračovalo, nakoniec ho však vyhodila a odvtedy má pokoj v dome.
@anonym_a75b4e a aj zistovala, preco jej nieco take dal? 🥺
S amuletmi a starožitnosťami nemám vlastné skúsenosti, ale môže sa v nich uchovávať aj negatívna cudzia energia. Minule sa ma jedna známa pýtala, že si kúpila dávnejšie
také 2 sošky - asi 20 cm sloníky s chobotom dohora a že jej pri upratovaní jeden spadol a odlomila sa mu noha, že dalo sa to prilepiť, ale že či to má radšej vyhodiť.
@anonym_a75b4e a aj zistovala, preco jej nieco take dal? 🥺
@evcagabi ona bola za tým liečiteľom a ten jej to dal, že jej to pomôže, ale nemá to užívať iba nosiť pri sebe
potom už tam nechodila a bolo to minimálne pred 25-30 rokmi takže detaily si už nepamätám a nechcem jej to pripomínať, vypytovať sa, mala vtedy ťažké obdobie vážne choré dieťa a zle to znášala
Ja som mala donedávna doma bábiku, ktorú mi darovala jedna stará pani (židovské korene), bola keramická, trocha strašidelná, ale na druhej strane taká pekná, že mi ju bolo ľúto dať preč. Ta pani zomrela dávno, asi 20 rokov dozadu. Vždy sa niečo čudné v byte dialo, aj v jednom,.aj v druhom a aj v novom. Až keď mi dieťa plakalo, že v noci vidí nejakého starého človeka s kučeravými vlasami a nemohlo v noci spať, hrozne sa bálo (nehovorím o zvukoch, ktoré sme počuli hlavne v noci a aj chodenie po byte - brala som to tak, že možno chodia susedia a v paneláku sa to ozýva), vtedy som si spomenula na tú bábiku, ktorá ležala na poličke v hosťovskej izbe. Keďže ja som človek, ktorý skúsenosti takéto typu má a verí na tieto vecí (nebojím sa), tak som tú bábiku rozbila a vyhodila. Odvtedy moje dieťa tú osobu s kučeravými vlasmi ani nespomenulo, spí krásne každú noc a už ani zvuky žiadne nepočuť.
Ako je to s nosením veci po mŕtvych? Boli mi darovane a nosim ich, zatiaľ sa mi nič zvláštne nedeje.
Ako je to s nosením veci po mŕtvych? Boli mi darovane a nosim ich, zatiaľ sa mi nič zvláštne nedeje.
@anonym_991b02 keď sa pôvodný nositeľ nezaoberal "duchárčením" tak na tom nič nie je, smrťou sa veci záhadne nenakazia
ale keď vieš o niekom že sa zapodieval takými vecmi od neho si nič neber

Ak to máš doma vieš o tom lebo sa ti dejú divné veci. Rinčanie skla v noci, rozbíjanie tanierov, cítiš že niekto je prítomný v spálni.