Stretli ste sa s mŕtvymi v sne?
Mne sa stalo, že sa prišla teta so mnou rozlúčiť.
Bol to taký veľmi živý sen.
Vedela som, že už zomrela a ešte som zavtipkovala,že si nás všetkých predbehla a ona sa zasmiala a povedala."mne je už dobre a vy sa tu majte.
Minuly rok v decembri som podavala prvu pomoc. Bezny den, muz prechadzajuci ulicou cca v strednom veku, zrazu padol k zemi… zial, aj napriek okamzitej resuscitacii a privolanej 155 muz neprezil. Bolo to pre mna strasne traumatizujuce. Po tomto sa mi s tym muzom dvakrat snival velmi, velmi zivy sen. Bolo to zvlastne akoby som bola pocas spanku napoly hore a len halucinovala. Jednu noc som sa zobudila asi okolo 2 rano a pri dverach izby som videla siluetu toho muza.. pamatam si, ze mal najprv nahnevany a vycitavy pohlad na mna a potom smutny, akoby ho bralo do placu, ze tu uz nie je... Ked som sa zobudila, nemohla som zaspat, bola som z toho strasne vyklepana a dlho mi trvalo si uvedomit, ze je to nejaka asi forma traumy.. dlho som premyslala, ci som vsetko urobila ako som mala a tak… Takze ano, sen s mrtvym to bol, ale nepripisujem to nadprirodzenu, ale tomu, ze som denne na toho muza myslela a potrebovala som to spracovat.
Ano, zažila som to, nad ránom sa mi snívalo, že vidím otca v župane, jeho jasne a okolo neho bolo všetko akoby rozmazané. Povedal mi len “ty sa netráp” a povedal mi zdrobneninou mena, čo za života nikdy nepoužil. Okolo deviatej volali z nemocnice, že sa mu priťažilo a že to nezvládol, zomrel. Je to už 9 rokov, ale mám to tak jasne v pamäti, ako keby to bolo dnes ráno.
Minuly rok v decembri som podavala prvu pomoc. Bezny den, muz prechadzajuci ulicou cca v strednom veku, zrazu padol k zemi… zial, aj napriek okamzitej resuscitacii a privolanej 155 muz neprezil. Bolo to pre mna strasne traumatizujuce. Po tomto sa mi s tym muzom dvakrat snival velmi, velmi zivy sen. Bolo to zvlastne akoby som bola pocas spanku napoly hore a len halucinovala. Jednu noc som sa zobudila asi okolo 2 rano a pri dverach izby som videla siluetu toho muza.. pamatam si, ze mal najprv nahnevany a vycitavy pohlad na mna a potom smutny, akoby ho bralo do placu, ze tu uz nie je... Ked som sa zobudila, nemohla som zaspat, bola som z toho strasne vyklepana a dlho mi trvalo si uvedomit, ze je to nejaka asi forma traumy.. dlho som premyslala, ci som vsetko urobila ako som mala a tak… Takze ano, sen s mrtvym to bol, ale nepripisujem to nadprirodzenu, ale tomu, ze som denne na toho muza myslela a potrebovala som to spracovat.
@anonym_c39867 Tak to mi je ľúto, ale spravili ste pre to všetko čo bolo vo vašich silách.
Žiaľ je to veľmi traumatizujúce taký zážitok.
Ano, zažila som to, nad ránom sa mi snívalo, že vidím otca v župane, jeho jasne a okolo neho bolo všetko akoby rozmazané. Povedal mi len “ty sa netráp” a povedal mi zdrobneninou mena, čo za života nikdy nepoužil. Okolo deviatej volali z nemocnice, že sa mu priťažilo a že to nezvládol, zomrel. Je to už 9 rokov, ale mám to tak jasne v pamäti, ako keby to bolo dnes ráno.
@dorizzz Dal Vám znamenia, že už mubje dobre, nič ho nebolí a nemáte sa trápiť.
Hej stalo sa mi to, dostal som po hube a zmizol navždy v tmavej hmle. Zrejme ma nemal rád 😅
Mne zomrel kamarát, zavolali mi, že nás opustil. Bola som vtedy tehotná. Potom sa stalo niečo veľmi čudné. Náš pes začal štekať a vrčať. A pozeral na jedno miesto na stene. My sme tam nič nevideli. No a takto to bolo asi tak 5 minút. Potom zaskučal, ako keby mu niekto na labku stúpil a skryl sa pod posteľ. Tam bol chudák tri dni schovaný. Museli sme ho ťahať odtiaľ nasilu, aby sme ho mohli vyvenčiť. Nažral sa, napil a znovu zaliezol pod posteľ. Nechápali sme tomu. Trvalo to tri dni.
@petronelag To áno. Aoe mme sa často snívalo aj z minulosti. Teda akoby žili. Také útržky...
@anonym_autor mne sa napríklad tak cca 3x týždenne sníva o otcovi v dome kde sme bývali. Už 5 rokov. V podstate je v každom sne skoro a sen sa odohráva v tom istom dome. Už neviem čo s tým robiť. Aj som unavená už z tých snov.
Mne zomrel kamarát, zavolali mi, že nás opustil. Bola som vtedy tehotná. Potom sa stalo niečo veľmi čudné. Náš pes začal štekať a vrčať. A pozeral na jedno miesto na stene. My sme tam nič nevideli. No a takto to bolo asi tak 5 minút. Potom zaskučal, ako keby mu niekto na labku stúpil a skryl sa pod posteľ. Tam bol chudák tri dni schovaný. Museli sme ho ťahať odtiaľ nasilu, aby sme ho mohli vyvenčiť. Nažral sa, napil a znovu zaliezol pod posteľ. Nechápali sme tomu. Trvalo to tri dni.
@anonym_2f41c7 Ozaj nezvyčajné. Možno videl, cítil niečo.
@anonym_autor mne sa napríklad tak cca 3x týždenne sníva o otcovi v dome kde sme bývali. Už 5 rokov. V podstate je v každom sne skoro a sen sa odohráva v tom istom dome. Už neviem čo s tým robiť. Aj som unavená už z tých snov.
@anonym_1d7e35 Mne sa s otcom snívalo keď, som bola tehotná s prvým synom často .Ja to beriem ako také neviem to povedať.. anjel strážny ,stále verím, že on drží na do mnou ochrannú ruku.
A mne vždy, ale, že vždy pomôže, ak sa mi sníva s mŕtvym viac ako raz je čas ísť na cintorín zapálim sviečku, alebo aj doma ak sa inak nedá, pomodlim sa a sny úplne prestanú.
@anonym_autor dvojročný synovec sedel sám v izbe a vykrikoval "dedo, dedo" a ukazoval do prázdna . Pár minut na to volali z nemocnice, že zomrel.
@anonym_faaf50 Aj my sme mali v DSS manželovu tetu, bola už v dosť vážnom stave a ja som jeden deň cítila, že nás prišla pozrieť , že je už doma a na druhý deň nám volali, že umrela. Našťastie ja žiadne čierne postavy nevidím, ja to len cítim.
@anonym_autor mamina mi prišla do sna oznámiť že chce byť spopolnená, mne to bolo čudné, povedala som jej že veď ja viem, mami. O tom sme sa rozprávali už keď som bola malá. Potom sme sa ešte na seba chvíľu pozerali a potom sa mi znova snívalo niečo úplne iné, to čo predtým ako mi tam prišla mamina. A ráno keď som sa zobudila tak mi oznámili že mamina v noci zomrela
Áno prišla babka 🩷 nestihli sme sa rozlúčiť v realite. V sne som si plne uvedomovala ze je mŕtva pýtala som sa jej co tu robí keď ma byt mŕtva a len ma objala 🩷🩷 bolo to dlhé krásne objatie. V tomto momente to bola taka bodka pre mňa a bola som šťastná ze už sa ma lepšie 🌸
@sszuzu8 to je krásne ❤️
Mala som kolegyňu, ktorá bola veľmi senzibilná a mala takýchto zážitkov viac. Zomrel jej strýko, s ktorým mala veľmi dobrý vzťah. Po pohrebe hovorí manželovi - ten náš strýko sa s nami ani neprišiel rozlúčiť... Na druhý deň otvorí chladničku a nerezový hrniec s polievkou priečne prasknutý od vrchu až dole. Volá na manžela - strýko sa bol rozlúčiť.
Niekoľko dní po smrti maminky sa uprostred noci sám od seba spustil budík na jej telefóne. Nikdy viac sa to potom už nestalo.
Áno stalo dva tri týždne do zadu. Dedo je už rok hore.. veľa sme sa rozprávali. Povedal mi že dôležité je odpustiť sám sebe a že mu je už dobre. Babka sa veľmi potešila keď počula tieto slová. Po smrti sa mi sníval hocikedy ale nikdy sme nemali taký rozhovor ako naposledy.
A často sa mi sníva mrtva kamarátka s detstva.. z hodinu okolností umrela mesiac po dedovi.
So mnou sa otec rozlúčiť neprišiel. Sem tam je v sne,ale celý scenár sna je vždy taký že ho v ňom nevnímam ako mŕtveho. Nikdy si tie sny s ním nepamätám o čom boli. Iba jeden. A to že stál predo mnou a ja som ho s plačom päsťami bila do hrude a kričala na neho, že prečo mi vzal moju dcéru.
S dcérou sa mi za sedem rokov snívalo iba raz. Pár týždňov po smrti. Bol to presne posledný moment kedy som ju držala v náručí. Všetko tam bolo ako aj v skutočnosti.to som vnímala ako jej rozlúčku.
Mojej sestre keď sa sníva s otcom tak vieme že niekto z rodiny zomrel,alebo zomrie a ten deň sa to aj dozvieme.
Ja som v lete vypratávala svokrin byt. Raz som tam poliala a preliala kvetiny. Potom sa mi v noci snívalo, že mi hovorila, že tie kvety boli príliš suche, preto sa mi ich podarilo preliať. Syn vynášal veci na smetisko a jemu sa snívalo, že mu vypadala.

@anonym_faaf50 To faaakt?
@anonym_autor dvojročný synovec sedel sám v izbe a vykrikoval "dedo, dedo" a ukazoval do prázdna . Pár minut na to volali z nemocnice, že zomrel.