icon

Znepokojivé sny o mame a sestre

3. okt 2025

Ahojte, opakuje sa mi posledné noci viac menej identický sen s mamou a sestrou a neviem, prečo teraz.. prečo takto.

Najprv objasním situáciu. Moja mama zomrela v roku 2021, v závere roka. Mám jednu sestru, staršiu podstatne, náš vzťah bol počas maminho života na hojdačke, raz ma mala rada, raz ma neznášala, ale relatívne sme vychádzali. Po maminej smrti sa mi s mamkou veľa snívalo, ale sny boli viac menej v pohode. Potom po roku sny ustáli.
Moja sestra sa po maminej smrti veľmi zmenila, obrátila všetku svoju zlosť a nenávisť voči mne. Po prečítaní maminho závetu so mnou prerušila kontakt a nepozná ma. To sa udialo v roku 2022. S maminou smrťou som sa zmierila, aj s tým, že nemám sestru. Ale posledné noci sa mi opakuje v rôznych variáciách tento sen.

Mama je viac menej v sne chorá a už nevníma. Akokeby mala alzheimera alebo demenciu, je apatická, pozerá do prázdna, nevníma ma, nespoznáva ma. Jeden sen je o tom, že prídem ku nej a ona nevie kto som, a nechce ma vidieť, len sedí a pozerá do prázdna. Druhú noc mamu už nenachádzam doma, je tam po nej prázdno a hľadám ju. Tretiu noc zistím, že sestra zobrala mamu k sebe, je tam a nedovolí mi sa s ňou stretnúť, ani ju vidieť. Ani mi ju nedá k telefónu. Pričom tuším, že mama tam nie je šťastná a potrebuje pomoc, ale neviem ju vidieť.
Potom ďalšiu noc zistím, že mama je v nemocnici, potrebuje pomoc, idem za ňou, ale sestra ju zobrala z nemocnice domov. Napokon sa potajme vlúpem k nim, nájdem mamu samu sedieť na gauči, pozerať do steny a pri sebe ma misku s jedlom, čo jej nachystala sestra, ani sa jej nedotkla, len sedí a pozerá mimo...

Zakaždým keď vstanem, je mi ťažko a celé dopoludnia spracovávam tieto sny.
Neviem, čo to má znamenať, po niekoľkých rokoch, prečo takto, prečo toto...
Viem, že sny sú len odrazom našej mysle, ale nerozumiem tomu celému.ň
Inak sestra a jej dcéra sa dosť venujú takej nejakej mágii, bylinkám, stále sa vydymujú šalviou apd. Nechcem byť poverčivá, alebo dávať energiu nesprávnym smerom, len neviem.
Inak za mamku som sa modlila, modlím sa, dávala som za ňu omšu v kostole každý rok, chodím na cintorín pravidelne, min raz do mesiaca.

anonym_a72067
3. okt 2025

Podla opisu tvoja mama nepresla na druhu stranu, uviazla v nasom realnom svete a case, mozu ju tu drzat aj tvoje nezhody so sestrou, mozno aj nieco dalsie. Tvoja mama sa trapi, preto sa ti s nou sniva. Sny su sice hlavne odraz nasho podvedomia, ale sny s mrtvymi su realne, tvoja mama ti cez sny dava znamenie, ze potrebuje pomoc. Viac omsi, viac modlitieb, pripadne su ludia - sprievodcovia - ktori jej vedia pomoct hned, zalezi, ako sa rozhodnes. Vydymovanie salviou nie je ziadna magia, je to ocista a mala by som aj tip, preco ju tvja sestra praktikuje 🙂 Prajem vsetko dobre a tvojej mame coskory navrat "domov".

autor
3. okt 2025
@anonym_a72067

Podla opisu tvoja mama nepresla na druhu stranu, uviazla v nasom realnom svete a case, mozu ju tu drzat aj tvoje nezhody so sestrou, mozno aj nieco dalsie. Tvoja mama sa trapi, preto sa ti s nou sniva. Sny su sice hlavne odraz nasho podvedomia, ale sny s mrtvymi su realne, tvoja mama ti cez sny dava znamenie, ze potrebuje pomoc. Viac omsi, viac modlitieb, pripadne su ludia - sprievodcovia - ktori jej vedia pomoct hned, zalezi, ako sa rozhodnes. Vydymovanie salviou nie je ziadna magia, je to ocista a mala by som aj tip, preco ju tvja sestra praktikuje 🙂 Prajem vsetko dobre a tvojej mame coskory navrat "domov".

@anonym_a72067 ale teraz po 4 rokoch? A doteraz bolo vsetko v poriadku? Moja sestra to praktizuje asi 10 rokov. Mne porobila, velmi vazne v minulosti.

anonym_a72067
3. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_a72067 ale teraz po 4 rokoch? A doteraz bolo vsetko v poriadku? Moja sestra to praktizuje asi 10 rokov. Mne porobila, velmi vazne v minulosti.

@anonym_autor zial, je to mozne, na druhom svete nie je cas