icon

Práca v Dunajskej Strede bez maďarského jazyka

jana707
24. júl 2025

Ahojte, chcem sa spýtať či niekto pracuje v Dunajskej Strede bez maďarského jazyka? Myslim napriklad ako predavač alebo podobnú prácu s ľuďmi. Hľadám si prácu a Dunajská Streda je blízko, ale mam obavy z toho ze neovládam maďarský jazyk, tak neviem ci je to uz bežné a v pohode alebo tam prácu bez jazyka radšej hľadať nemám.
Vopred dakujem za všetky odpovede. JANA

oceanahory
24. júl 2025

@jana707 Bezproblemov tu stretavam v obchodoch predavacov, ktori ovladaju iba SK jazyk, myslim, ze to uz nie je taky problem, ako v minulosti. Samozrejme zavisi od zamestnavatela, niektori to naozaj vyzaduju. Ale napr. v Kauflande, DM, H&M....vsade stretavam zamestnancov, ktori rozpravaju jednoznacne iba po SK.

liaka
24. júl 2025

@jana707 ja som bola vo Velkom Mederi a úplne super. Každý vedel po slovensky. Záleží od zamestnávateľa. Obchodné centrá nevyžadujú aj maďarský jazyk, u sukromníka a čašníci asi budú musieť dvojjazyčne vedieť.

jana707
autor
30. júl 2025
@liaka

@jana707 ja som bola vo Velkom Mederi a úplne super. Každý vedel po slovensky. Záleží od zamestnávateľa. Obchodné centrá nevyžadujú aj maďarský jazyk, u sukromníka a čašníci asi budú musieť dvojjazyčne vedieť.

@oceanahory
@liaka

Dakujem vám za odpoveď. Asi to záleží aj od predajne, bola som na pohovore teraz a tam mi povedali ze bez maďarského jazyka to je trochu problém. Tak uvidíme.