Ako riešiť správanie trojročných dvojičiek na ihrisku?
Baby, okrem toho, že mám pocit že som najhoršia matka na svete už aj zúfalstvo prichádza. Mám 3 ročne dvojicky. Doteraz všetko ok. Posledný týždeň keď sme na ihrisku, tak stále synček druhe deti chce chytať za tvaricku, berie každému čiapky, šiltovky. Dohovárala som mu, vysvetľovala. Od včera len plačem lebo sme boli na ihrisku a dievčatku vzal šiltovku, vzala som ho na kraj ihriska, vysvetlila som mu že to nesmie lebo pôjdeme domov. Urobil to znova, vzala som ho na ruky, pozdravili sme a išli sme s plačom domov. Od včera plačem, dnes sa bojím ísť na ihrisko, že čo ak znova niečo 😭😭😭😭
S cim potrebujem pomoct autorka
Ze nerozumiem rumazganiu skrz takuto vec ked deti potrebuju mamu ktora sa nezruti zo vsetkeho ? Vazne plakat od vcera ?????? Normalne som Ti napisala ze asi nejaku pomoc potrebujes ak si taka labilna , ved sa neurazaj. Nie nenapisala som Ti jedina pravdu, neklam samu seba😄
Ze nerozumiem rumazganiu skrz takuto vec ked deti potrebuju mamu ktora sa nezruti zo vsetkeho ? Vazne plakat od vcera ?????? Normalne som Ti napisala ze asi nejaku pomoc potrebujes ak si taka labilna , ved sa neurazaj. Nie nenapisala som Ti jedina pravdu, neklam samu seba😄
Príde mi moc plakať od rána do večera za to, že dieťa zobralo druhému dieťaťu šiltovku. Ale ty si extrémne vztahovacna, ved to vidno aj na tom co si napísala @ivik4.
Deti robia fakt rôzne veci, zle veci, bijú sa, hryzu... Co urobíš ak tvoje dieťa ublíži druhému? Co urobíš ak niekoho uhryzne? Budeš plakať týždeň?
@ivik4 a takisto tvoja drzosť nemá hraníc no, nepomôžem ti ja, pomôže ti iný ;) a ja sa zo všetkého zrutim? Ty ma akože poznáš? Už som si prešla pár diskusii a už rozumiem prečo navštevuješ odborníka. Už len začni sa normálne správať 🤮 a ostatne mamky Dakujem za pomoc a rady
Akeho odbornika navstevujem prosim 😄. Okrem toho na gastre
No povedz mi nech viem aj ja
autorka, budu aj horsie situacie. ok, tak si citlivejsia, vyplakala si sa, hlavu hore a ide sa dalej. reagujes placom casto, ci teraz to bolo niecim vynimocne, ta situacia?
Pravda sa ťažko počúva, že? Urážanie iných ti stabilnú psychiku neprinesie.
autorka, budu aj horsie situacie. ok, tak si citlivejsia, vyplakala si sa, hlavu hore a ide sa dalej. reagujes placom casto, ci teraz to bolo niecim vynimocne, ta situacia?
@deedol to bolo prvýkrát, niektoré mamky z toho urobili, že len plačem a poradili odborníka hneď 😐
Pravda sa ťažko počúva, že? Urážanie iných ti stabilnú psychiku neprinesie.
@januska12323 ja som rada, že mi tu mamky poradili, Dakujem každej jednej ktorá ma povzbudila, ale aby ma psychicky chorý človek urážal, tak to nie, Dakujem
ok, tak ak nechces hned riesit odbornika (ak to bolo prvykrat), skus si sama v sebe odpovedat na otazku, preco ta to tak vzalo, preco si zareagovala tak prehnane (aj na vlastne pomery, kedze inokedy sa ti to nestava). co je za tym? treba to nejako spracovat, lebo takychto situacii este bude vela, moze sa stat, ze dieta niekoho uhryzne, buchne, potkne, zhodi... a to pisem len o tomto skolkarskom obdobi, potom zas pridu ine vyzvy. nemusis to pisat sem, len si to v sebe preber, ze co ta tak rozplakalo.
a este poznamka na okraj - ak ta niekto posle k psychologovi, nie je to nijaka urazka, je to uplne normalna vec, ako keby si si vytkla clenok a ides na rtg, ci to nie je zlomene. uz by sme sa mohli zbavit tejto stigmy.
ok, tak ak nechces hned riesit odbornika (ak to bolo prvykrat), skus si sama v sebe odpovedat na otazku, preco ta to tak vzalo, preco si zareagovala tak prehnane (aj na vlastne pomery, kedze inokedy sa ti to nestava). co je za tym? treba to nejako spracovat, lebo takychto situacii este bude vela, moze sa stat, ze dieta niekoho uhryzne, buchne, potkne, zhodi... a to pisem len o tomto skolkarskom obdobi, potom zas pridu ine vyzvy. nemusis to pisat sem, len si to v sebe preber, ze co ta tak rozplakalo.
@deedol Dakujem 🙏🙂
a este poznamka na okraj - ak ta niekto posle k psychologovi, nie je to nijaka urazka, je to uplne normalna vec, ako keby si si vytkla clenok a ides na rtg, ci to nie je zlomene. uz by sme sa mohli zbavit tejto stigmy.
@deedol rozumiem, ale poslať cudzieho človeka po jednej správe k psychologovi? Nie je to trochu cez čiaru?
je, ale po prve, si na modrom koni, a po druhe, mozes to brat tak, ze ti chceli urobit zle, alebo ze ti chceli pomoct, akoze "pre istotu sa chod ukazat". vzdy je to o tvojom pohlade na vec 🙂
(teraz nemyslim nejake urazlive komenty, ale ked to clovek napise slusne a pripadne zdovodni, preco si to mysli)
drz sa, s dvojickmi to mas urcite tazke ❤️
je, ale po prve, si na modrom koni, a po druhe, mozes to brat tak, ze ti chceli urobit zle, alebo ze ti chceli pomoct, akoze "pre istotu sa chod ukazat". vzdy je to o tvojom pohlade na vec 🙂
(teraz nemyslim nejake urazlive komenty, ale ked to clovek napise slusne a pripadne zdovodni, preco si to mysli)
drz sa, s dvojickmi to mas urcite tazke ❤️
@deedol Dakujem, aj ty sa drž, náročne ale veľmi pekne 🙏😍
Neplač len trvaj ďalej na svojom.. mám doma dva a polročné šidlo a je to občas na palicu ale netreba si brať ich správanie k srdcu
Ako aj ja som troska labilna ked ide o moju malu ale.ty realne reves, lebo si vzala dieta domov z ihriska? Po tom co si ho na to upozornila? Neblazni 🤦♀️
zareagovala si ok. nehysterc a vezmi deti von, podobne veci sa stanu este tak 300x
@anonym_autor ja mam dva a pol ročného syna. Akože tym deťom to v tomto veku ešte nedôjde. Ale treba nastavovať hranice to je fajn..len sa priprav ze to bude teraz stale dokola...
@anonym_autor velmi dobre Ti rozumiem. rozumiem aj Tvoju placu. ja som ihriska neznasala.podla mna si sa zachovala spravne. len nezabudni dcerke vysvetlit, preco odchadzate a ze sa este urcite vratite.
ked pojdete von synovi pripomen pravidla, co sa robi a co sa nerobi (ake nasledky ho cakaju a dodrziavat ich- mozno budes potrebovat pomoc).
tu je vsak dobre si uvedomit, ze cim skor sa naucis tieto situacie spracovat v sebe a efektivne riesit, tym lepsie pre Teba aj pre deti. myslim to skrz buduce konflikty, ktore dieta zazije, aby vedelo ako sa spravne k situacii postavit. vediet sa ospravedlnit, alebo naopak sa nenechat.
mozno to bude pokus omyl.
chcem Ti tym povedat, ze skus v tych konfliktoch vidiet potencial, aby sa naucili porozumiet hraniciam. v buducnosti to budu potrebovat. cim skor sa to naucia, tym lepsie

Nie si zla mama, len labilna. Deti robia rôzne veci, horšie ako to, že dajú dole šiltovku druhému dieťaťu. Daj sa dokopy pre tvoje dobro.
@lucia13022023 neviem, nepríde ti to moc napísať o niektor koho nepoznáš, že je labilny?