icon

Ako zabaviť ročné dvojičky pri tvorení?

alex5896
2. mar 2025

Ahojte rada by som viac tvorila so staršou 4r ale neviem ako zabaviť popri dvojičky 1r aby vydržali pri nás v stoličke sedieť kým si mi nálepime vytvoríme ..ďakujem za každý nápad okrem jedla 😊

anketkarka
2. mar 2025

@alex5896 a prečo musia pri vás v stoličke sedieť? Nemám dvojičky, ale mala som dvojičkovskú veľkú ohrádku a dieťa som šupla tam, keď som sa potrebovala plne venovať staršiemu dieťaťu. Bola to ako malá bezpečná detská izba s kopou bezpečných obľúbených hračiek. Tak malé dieťa Ti tak dlho sedieť nevydrží. Môžeš im dať vodové omaľovánky, ale pravdepodobne budú chcieť niečo z toho čo máte vy a vydržia aj tak krátko.

ina2405
2. mar 2025

@anketkarka manžel nech zabáva dvojičky a vy si v inej izbe tvorte. Oni budú chcieť všetko, čo vidia, že robíte.

ivangeline
2. mar 2025

Také deti dlho nevydržia nikde, naj je mať muža doma. ;D

svetlonos
2. mar 2025

A čo radi robia, s čím sa radi a dlhsie prehraju? Zober dve fólie, do ktorých dávaš dokumenty. Natlac tam farby a zalep lepiacou páskou. Môžu "maľovať prstami" bez splnenia okolo. Prilep im to na soľ ci stoličku, podľa toho akú máš. Tiez sme mali takú veľkú ohradku 1,8×2m super vec. Jedna pani ku ktorej chodili namiesto do jasli, im dala trhať papier 🤯 neodporúčam ale bavilo ich to. Naši obaja milovali vyťahovať vlhčené servítky z balenia 🫣 To bola krajná možnosť, ked som súrne niečo potrebovala v kľude urobiť.
Napis co maju radi mozno viac poradíme 🙂

alex5896
autor
2. mar 2025

@anketkarka pretože oni nevydrzia samé v ohradke alebo len tak pri nás oni začnú plakať resp jedna a potom druhá že chcú ísť za stôl ku nám preto a ja nemám desať rúk aby som obe držala na nohách a popri Tom tvorila 🙈

alex5896
autor
2. mar 2025

@svetlonos úžasné tie farby to sa mi páči oni skôr ako píšeš trhajú vlhčené ťahajú poličky akurát vyberajú celú kuchyňu povykladaju ....ale tie farbby super nápad máš ešte nejaké ja im aj lepiacu pásku dám do rúk a lepia sa to je tiež chvíľkové

svetlonos
2. mar 2025

@alex5896
keď rady vypratávanie, super!!! Zober vanicku/ veľký box idealne dva. Da jedného daj plastový riad z kuchyne, varechy a budú prekladat do druhého. To isté s prádlom - nejakým speci pre nich. Nas zbožnosti podprsenky 😂 háčiky ramienka, z toho potom čiapka na hlavu 😁, prádlo "ukladali". Magnetky na chladničku ak mas.

alex5896
autor
2. mar 2025

@svetlonos super poskusame a snáď niečo vytvoríme ďakujem 😊 s prádlom sa hrajú bežné skúsim ešte niečo 😊

emma022
2. mar 2025

Ahoj, moje dvojky už majú 3 roky, ale veľmi ich baví táto plastelina z Lidla. Kupujem ju pravidelne, nie je lepkavá, ako klasická plastelina.

https://www.lidl.sk/p/playtive-plastelina-8-kus...

A ešte majú radi takéto vodné maľovanky.
https://allegro.sk/ponuka/omalovanka-vodna-kniz...

svetlonos
2. mar 2025

@emma022
tieto veci sú super, ale náš 1,5 ricny by sa s tou plastelína najrmil ešte 🫣😁

emma022
2. mar 2025

@svetlonos no vidíš, ešte sa aj najedia 😁

alex5896
autor
2. mar 2025

@emma022 no moje ročne by to pojedli 🤣 všetko dávajú do úst ešte preto nemôžu ani s nami tvoriť o rok to bude lepšie 😊

kiki68
7. mar 2025

Co sme my robili, tak presne ta farba medzi dva obaly plastikove a mohli deti prstami rozmazavat, tiez veci, co sa nedaju prehltnut a neskodia mozes vyuzit, napr u nas v skolke mali tie sulky z kukurice na hranie, potom do plastovej flase dat napr servitky a nech vytahuju usilovne. Alebo krabicku, tu presekas otvormi, das cez to stuhy farebne, na ich konci upevnis tak, ze MAs Bus vacsi uzol, alebo nejaku drevenu koralku a mozu tahat tie konce z jedneho na druhy, to mal rad nas syn, potom som v Tedi kupila tie koberceky na toaletu a cez to nasila kadeco, nazehlila z druhej strany tie flitre a to tiez bolo dobre, alebo mat doma dosku a nech tam muz navrta a pripevni nejake somariny, co sa daju totiz, krutit, posuvat. Tiez skladat nadoby do seba ( tie plastove z kuchyne) a do tej mensej dat nejake papiere, to tiez zabera