Ako zvládnuť druhé tehotenstvo s dvojičkami psychicky a finančne?
Ahoj baby,
Musím sa vyrozprávať a možno pobrať aj nejaké rady a skúsenosti.
Doma mám syna ktorý ma o mesiac 2 roky a zistila som že som tehotná no pravdepodobne to budú dvojičky ak sa samozrejme nič nestane. Je to sok chceli sme druhé dieťa ale nepočítali sme aj s takotou variantov, vždy sme o tom len vtipkovali. Prosím vás ženy čo to máte podobne ako to zvládate psychicky, fyzicky, finančne.
Doteraz sme si žili nadpriemerne s jedným dieťaťom sa to dalo akurát sme kupili dom a zariaďujeme.
Ale pri dnešných cenách plus ďalšie dve deti troska ma chytá panika a potrebujem trocha upokojiť.
Samozrejme muž ma podporuje že to zvládneme ako vždy všetko že si len nájdeme systém a áno niektoré veci budeme musieť prehodnotiť a obmedziť.
Takisto sa chcem spytat malého som kojila v podstate donedávna … kojenie a dvojičky?
Ďakujem za každú pozitívnu správu
Prve roky to nie je taka polozka, mas veci po jednom a kopec ich dostanes 😉Alebo kupis za par eur. Neviem aky mas kocik, ci mate surodenecky cez adapter ( my mame ) a teda ja by som nemala taky maler. Ale ten kocik tiez poriadis dost lahko. Zvladnut sa to da, tam zalezi aj ci napr kojis, ci len UM, ale ja som nikdy nevidela problem v tomto. Tak budete mat o jedno dieta viac. Ja neviem, ze s tymto ludia nerataju. My sme s tym celkom ratali, ale teda cakame iba jedno zase. Vzdy sa to nejak upatle. Horsie tam je vzdy ta starostlivost na zaciatku ked sa dve deti budia. To mi povedal kamos
Zvládnete, budete musieť. Kočíky už si aj súrodenecké, postieľku vám stačí na začiatok jednu, a keď dve, tak kúpiť od ruky, to sú už lacné záležitosti. Oblečenie tiež sa dá lacno kúpiť. Pre mňa jediná položka viac najkladnejsia bola umelé mlieko a plienky. To som nestíhala kupovať. 😄 Nemam dvojičky, ale po roku, neviem ci v tom je nejaký veľký rozdiel. 🙈 A hlavne nezabúda na staršieho 🤗
Riadim sa heslom: láska medzi deťmi sa nedelí, ale násobí 🥰
jasné že zvládnete - ako každý. Lebo musí.
nájdete si systém a pomaly to pôjde...
len ma prekvapilo že píšeš pravdepodobne... to je ako. tak alebo sú to dvojky alebo žeby až trojky? ak si na začiatku tehu tak to radšej nechaj tak - čas všetko ukáže, nevieš ako to skončí ....
neviem poradiť, nemám dvojčatá, len držím palce
Jednoznačne zvládnete. Máš podporu manžela a to je dôležité.
My máme dvojičky, ale dcéra mala 5,5 roka keď sa narodili. Čo tiež nebolo veľmi výhodné, keďže keď mali pol roka, ona začala chodiť do 1 triedy. Až potom to bolo veselé. Muž chodil často na služobky, ale mala som na začiatku pomoc. Starké prvý mesiac varili, tak to chvalabohu odpadlo. Aj ku lekárovi so mnou chodila mama. Kojenie bolo zaujímavé. Plne som kojila pol roka, snažila som sa ich kojiť spolu, pretože keď sa mi v časoch kojenia rozišli, mala som pocit že celý deň len kojím. Niekedy som jednu musela aj zobudiť. 🙂 Keď sme prešli na umelé mlieko, to spolu s plienkami sme kupovali na kvantá 🙂 Bola som šťastná keď sa odplienkovali a začali piť klasické mlieko.
Ja dvojičky odporúčam. Vážne. Mám doma jedny a chcem ešte, len nemam chlapa :D môj zdrhol keď mali chalani pár mesiacov. Narodili sa predčasne. Prvý polrok boli kolíky, nespala som. Kojila som súčasne..zober si ako kebyže máš lopty a tak kojis. Niekedy slo všetko naraz robiť, niekedy postupne. Ale počuj, vráti sa ti to. Lebo nebudú tolko vyžadovať maminu. Oni sú parťáci, stačí, že ťa budu vidieť ale hrať sa budú sami. Keď je jedno, tak sa musíš venovať. Aj švagriná brávala moje detí alebo nosila ku mne. Takže vlastne vyrastali 3 deti spolu.
@deti95060810 tak doktorka vravela že môže sa ešte stať že jedno môže zaniknúť
@dankakuc no my žiaľ nemáme také ochotne starke :(
Nato ani nepomysli...
Ahoj 🙂 my sme ku 3 deťom ešte dostali 2 zázraky dvojicky🙂 som sama manžel chodí na týždňovky tiež to bola panika stres ale všetko prešlo keď som ich prvýkrát videla lásky najväčšie 🥰 všetko chce len svoj systém :D a nepoteším ta finančne je to náročné ale je to podľa nastavenia 😁 moji sa narodili v lete ak chceš posuniem celú výbavu za par eur aj kocik 4mesiace používaný 3kombi ( mame 😁) ak môžem poradiť najlepšia vec na zaspavanie je hojdacka ak chceš ale poradiť čo ako kľudne napíš správu 🙂 ono to chce kúsok času aby to človek hlavne vstrebal potom to už ide samé hlavne nech ste zdraví 🥰
Všetko príde časom ja keď som sa dozvedela že čakám dvojičky bola som nešťastná chcela som druhé dieťa ale nie dve cítila som sa ako zlá matka myšlienky boli kadejaké necítila som sa šťastná ale časom to prešlo začala som sa tešiť a teraz majú 5 mesiacov a som šťastná že ich mám áno sú to dvojičky zjedia veľa bude treba veľa všetkého ale dá sa to zvládnuť úplne v pohode mám dvojičky a ešte dcéru 3 roky má .

Jasne ze to zvladnete. Moja blizka kamaratka mala presne ku dvojrocnej narodene dvojicky. Vy uz budete mat aspon odplienkovane. Tiez to neplanovali. A to vtedy byvali v podnajme, obaja ucitelia, nijako nadstandardne si ani nezili. Pomedzi to sa im podarilo ist do vlastneho, vacsieho bytu, hoc skromne. Takze ak si teraz zijete nadpriemerne, tak si nemyslim ze to bude nejaky uplny sok, co sa tohto tyka. No a ostatok, prve mesiace narocne, ale zvladli ini, zvladnete aj vy.
Drzim palce nech vam to dobre dopadne.