Čakám dvojičky, na čo všetko sa pripraviť?
Ahojte, cakam dvojičky, jednovaječné a každé ma svoj obal. Už som kade-čo prečítala na nete, až sa mi oci krútia, na druhej strane maminy dajte tipy, triky ako si zjednodušiť život. A hlavne na co sa pripraviť počas tehotenstva, viem, ze jednovaječné sú rizikové a už teraz sa pripravujem na cisársky. Všetko co Vam pomohlo, sem s tým.
@janulka2805 nvm sama asi ifejcia,prskalq mi plodova voda
@katkami123 cisarsky ja by som ani v termine nerodila dvojicky.
@ktochytavzite
Mne tiež doktor povedal, ze na 90% cisársky. Mne je to osobne jedno, hlavne aby pre deti dobre bolo ...
@katkami123 ale hej vies moze sa stat ze jedno porodis a druhe bude musiet ist cisarsky
@ktochytavzite to už radšej oboje 😀 uvidíme, nechám sa prekvapiť.
@katkami123 ahoj.. Tak ako sa držíš? Tebe trpnu ruky? Pobolieva ta podbruska aj ked prejdeš len par krokov? 🙂 mňa áno.. Strašnú záťaž cítim.. A ja tiež chodím každé 2 týždne do rizikovej poradne
@bekanusenka
@ktochytavzite
@marrydreamkas
@bekanusenka
Ešte sa chcem opýtať ako ste riešili jedálenský stoličky, keď ste prikrmovali? Lebo mám jednu po dcérke, či ešte jednu dokúpiť, alebo mi stačí ta jedna a ste si ich striedali, ze raz ste jedno nakŕmili a potom druhé?
@magdalena807
Zatiaľ všetko v poriadku, práve dnes mám rozsiahlejšie vyšetrenie na morfologické zmeny, tak snáď to dopadne všetko v poriadku, no a zatiaľ to vyzerá tak, ze budeme mať babinec.
@katkami123 kym sa nenacili sami sediet(8m)tak som ich krmila vo vajickach oblozenych uterakmi, aby ich cele nezaspinili.urcite odporucam krmit ich naraz vzdy a vsade, pri dvojickach je to nevyhnutnost ;)
@magdalena807 ešte som zatiaľ iba 19tt, takze neboli nič, ale brucho už mám poriadne oproti tomu, co som cakala dcerku väčšie o dosť. Mna dali do rizikovej už od 16tt, kvôli tomu, ze sú jednovaječné.
@magdalena807 a ruky ani nohy zatiaľ netrpnu, veľmi zle som na tom bola do cca 15tt, to som iba ležala, spala, bola bez energie. Naštastie v druhom trimestri sa mi polepšilo.
@katkami123 krmim vzdy naraz , do 5 mes v lehatkach a potom uz v stolickach
@katkami123 dokuo ja som kupivala dve nove polihovateone id 4m ale zbyticne vyhidene peniaze ak aj vo vajci budes krmit a potom rovno na setsku stolicku ja sa uz neviem dickat kedy sa tych stoliciek zbavim
Baby ak vy ste mali tam dole pnutie a tlak na krčok? Mne začína 6.mesiac a tam dole ma to občas boli, keď napríklad dlhšie sedím
@katkami123 ano, mna dokonca dole pravidelne pichalo tak ze som myslela ze uz rodim alebo co 😀velmi neprijemne. Posledne dva mesiace mi prvorodeny tak tlacil hlavou dole ze som uz ani chodit nemohla
@bekanusenka
Ďakujem za info, lebo mna už lekár vystrašil tým, ze mám mäkký krčok a ze neskôr môže byt problém, aby sa mi predčasný pôrod nespustil. Tak mám z toho obavy, lebo niekedy cítim riadne tlaky a to iba 6.m začínam
Ahojte možno odveci otázka k danej téme ale chcem sa spýtať mamičiek ktoré dojčili dvojičky naraz ako ste riešili odgrgavanie keď ste boli s nimi samé ?
@kajka4949 to aj mňa zaujima, pripnem sa
@kajka4949 od narodenia som davala odgrgnut na brucho tak ako mi poradila dr. Pri dvojkach najlepsi a najrychlejsi sposob.
@kajka4949
@bekanusenka
Baby ako sa máte? Čo máte nové? Pochváľte sa, prehaňajte 😀
@escape22819 už si porodila? Ako sa máš?
@katkami123 ahoj , este neporodila 😀 nechce sa im von, ale na piatok mam uz sekciu naplanovanu. Takze ide sa na to. A veru tazko, strasne ma krize bolia, a spodok brucha no.. uz nacase aby isli von deticky
@escape22819 vidíš a ja som myslela, ze si už porodila. Kolky tt už si? To už nejak do piatku vydrzis 🙂
@katkami123 38 tt uz som. Nooo, este dnes a zajtra uz aby som bola komplet zbalena 😀 .. a ty ako?
@katkami123 susedka ma dvojicky. Rozpravala mi, ze manzel spal so starsou dcerou a ona s dvojickami v spalni, v strede na posteli a v noci raz k jednemu raz k druhemu sa otacala kojit. Ale teraz su uz vacsie tak mozno sa to zmenilo. Chcem tym povedat, ze urcite si najdes nejaky system ako vam to bude vyhovovat a hlavne aby si bola spokojna ty 😉 Spokojna maminka, spokojne deticky 😊
@escape22819
Tak to si pekne potiahla. Ja chodím na rizikovú poradňu už každý týžden, zatiaľ to vyzerá na cisársky. Vraj keď budem ukončený 35 týžden a plus niečo do toho, mala by som byt hospitalizovaná a asi cisársky.
@katkami123 my o mesiac oslavujeme uz rok 😱nechapem, vcera som ich mala este v bruchu...
Drzim vam palceky, vsetko dobre dopadne .
@bekanusenka
A nebála si sa ohľadom starostlivosti ako to všetko zvládneš? Lebo ja sa toho celkom obávam ako budú v noci spinkať, či nebudú vymýšľať aj tie neprespane noci. Predsa len už mám dcerku tak to už všetko inak vnímam.
@mone8
Toho sa obávam, ze ako to celé zmenežujem a či to zvládnem a hlavne moje telo tie neprespane noci.

@ktochytavzite a mala si cisársky alebo sa ti spustil pôrod, tak museli von?