icon

Čakám dvojičky, na čo všetko sa pripraviť?

katkami123
11. jan 2021

Ahojte, cakam dvojičky, jednovaječné a každé ma svoj obal. Už som kade-čo prečítala na nete, až sa mi oci krútia, na druhej strane maminy dajte tipy, triky ako si zjednodušiť život. A hlavne na co sa pripraviť počas tehotenstva, viem, ze jednovaječné sú rizikové a už teraz sa pripravujem na cisársky. Všetko co Vam pomohlo, sem s tým.

Strana
z4
bekanusenka
19. máj 2021

@katkami123 ale cosi, nebojte sa dobre bude 🙂 nehovorim ze je to med lizat, ale vsetko to stoji za to. Ja som absolutne nevedela do coho idem 😂 ale my zeny vsetko zvladneme, fakt. Tie zaciatky si treba uzivat, kym vela spia 😀a hlavne..ked bude zle tak sa nebojte poziadat o pomoc. Pre mna bolo najnarocnejsie obdobie 4-9m , to boli strasne umrncani a ja som nemohla ani na krok, cele dni len krik rev. Ale presvedcila som sa znovu o tom ze vsetko je len obdobie..uz je lepsie.,a zase bude horsie ale tak to uz chodi 🙂 su to zlaticka a nedala by som ich za nic.
Inak, mali sme problemy so spankom a ja teda maximalne odporucam Lepsi spanok babatiek. Dlho som vahala, nie je to najlacnejsia zalezitost ale nam to tak pomohlo ze nelutujem ani cent.

katkami123
autor
20. máj 2021

@bekanusenka a čo je to lepší spánok bábätiek? Ako to vyzerá? Ďakujem, ukludnila si ma trochu

bekanusenka
20. máj 2021

@katkami123 je to spankove poradenstvo na mieru..a fakt stoji za tie peniaze

katkami123
autor
20. máj 2021

@bekanusenka a to kde nájdem? To sú nejaké kurzy?

mamickalisticka
21. máj 2021

@katkami123 ahooj.. Nooo dobre sa mame, bábätká maju mesiac. Kakaju, spinkaju, papaju a stále len toto dookola.. Zatiaľ nič zle sa nedeje. Len ten starší náš ma obdobie vzdoru a prvú pubertu tak máme veselo sem tam ale dá sa to zvládnuť.

katkami123
autor
21. máj 2021

@mamickalisticka
Nádherne bábätka, gratulujem. Ono tie fotky kde spinkajú vyzerajú najlepšie aj tak 🙂

bekanusenka
21. máj 2021

@katkami123 na stranke lepsispanokbabatiek.sk

ketonka
2. mar 2022

Dievčatá prosím pomoc. Dnes som bola na vyšetrení a cakam dvojičky 😪😪😪 stále revem a mám strach ako to zvládnem finančne aj psychicky. Už mám doma 2.5 ročnú dcéru. Neviem si predstaviť ako budeme fungovať je nejaká odborná literatúra na starostlivosť o dvojickach? Ako ich naučiť spoločnému režimu? Ach jaj

ejkas
2. mar 2022

@ketonka Ahoj, neboj sa zvladnes to. Verim, ze mas obavy, ale chod pomaly. Den za dnom. Este si sa len dozvedela, ze ich cakas. 🙂
Mam dvojicky, maju uz 13. 🙂 Je to zvladnutelne. Jedna rada mozno na uvod: prijmi akukolvek pomoc od rodiny ci znamych: postrazenie malej, pomoc v domacnosti ci vareni. A pojde to.

mamickalisticka
2. mar 2022

@ketonka ja som mala syna 2r4m keď sa mi narodili chlapci dvojky. Budúci mesiac budú mať rok. Čiže prežila som zatiaľ 😂 je to horská dráha, raz hore raz dole... V podstate tých prvých 9mesiacov bola fakt že pohoda, klidek.. naši našťastie nemali koliky, pekne papali hneď, spali pekne, budili sa len na mlieko v noci.. treba len systém, to bude do vás hustit každý a je to pravda, snažiť sa aby všetko robili naraz, hlavne jedlo spanok. my sme si ich naučili zaspavat večer v postieľkach samých. Funguje to doteraz. Cez deň hojdačka ecobaby, aby zaspali naraz, poobede kočík..Starší nechodí so škôlky,ide až od septembra. Takže dni sú plné povinností ale dá sa to zvladnut... Teraz je to ťažšie ako začínajú chodiť všade ale naučili sa aj padať,tak už neni toľko revu. Najhoršie je, keď sú chorí lebo všetci sa nakazia v priebehu pár dní, to tu máme hotový lazaret 😂😂 teraz nám zvyknú už prespať celu noc 🙏 fakt sa niet čoho báť, hlavne aby ste boli v kľude a porodili v termine .. potom to už nejako dáte.. a to mi musíte veriť, manžel chodí do práce a ja byvam s nimi väčšinou sama.. a to bývame na trojke bez výťahu, nemáme umývačku ani sušičku a ani robotický vysávač.. pomáhajú mi mamina a svokra, hlavne stráženie staršieho alebo teda ideme k nim a to je hneď rozptýlenie a ujde čas 🙏 netreba stresovať dopredu, mamy to vždy nejak daju a ta dvojitá láska sa nedá nahradiť ničím

mamickalisticka
2. mar 2022

@ketonka finančne to tiež nie je také zlé.. na fb je skupina mame doma dvojičky, maminky poradia aj predávajú za pár šupov oblečenie výbavu pre dvojky...ja som skoro všetko kupila z druhej ruky, plienky kupujeme lidlovske v akcii a vždy kupia aj starke a znami, hned sa to nakopi.. mlieko sme mali babylove tiež krabica stoji 6eur takže pohoda..

saiffffa
8. sep 2022

@bekanusenka ahoj a ked si ich zobudila naraz na krmenie aj si ich naraz nadojcila? A potom najvacsia otazka ako si ich naraz uspala?? Toto mi nejde predstavit, ze akonsa to robi. Starsi zaspal len na prse v noci a v lahu co sa pri 2 naraz neda 😓

katkami123
autor
8. sep 2022

@saiffffa
Naučíš sa inak, ja som starsiu tiež na prse uspavala. Dvojičky som si vždy iba položila na seba a začala im spivevat, do 20 min mi vždy zaspali a zložila som ich zo seba, išla preč z miestnosti. Keď sú väčšie, jednu mám na sebe a druha je prisunutá. Nakoniec mame režim a funguje nám všetko tip-top.

saiffffa
8. sep 2022

@mamickalisticka ako si ich naucila zaspat v postielke samych?? Ďakujem za presny postup :D

bekanusenka
8. sep 2022

@saiffffa sice som nekojila, odsavala som im (zo zaciatku nevladali tahat z prsnika a potom sa ich uz nepodarilo prisat) ale teda mliecko som im dala naraz, ked dopili tak obidvoch odgrgnut na brusko a naspat do postielky spat. Pohladkala som a odisla
Nasi maju teraz uz dva roky a funguje nam to stale, ziadne dlhe uspavanie sa u nas nekona .
.

mamickalisticka
8. sep 2022

@saiffffa im to išlo od začiatku.. len sme položili a zaspali, fakt že sami a asi si zvykli, lebo rok a pol zaspavaju sami.. teda iba večer, cez deň stále v kočíku v spalni 😬😂

minie1604
23. apr 2024

@katkami123 ahojte baby, som tu o nejaký rôčik neskor s rovnakou situáciou ako už máte za sebou 😁 čakáme dvojičky MoBi aktuálne 17tt.. a chcem sa spýtať ako ste to tehotenstvo nakoniec dobojovali? 🙂) kedy ste rodili? A ako? Mali ste nejaké komplikácie?
❤️

mamickalisticka
23. apr 2024

@minie1604 ahoj, vitaj. Gratulujem a držím palce. Ja som nemala žiadne komplikácie, pôrod sekciou v 37+2tt, dvojky mali 2400 a 2500g. Posledné týždne boli už náročné, kam som prišla, tam som bola ako tuleň, ale tak mala som čerstvé dvojročné dieťa k tomu takže som sa obracala v domácnosti aj tak.

katkami123
autor
23. apr 2024

@minie1604
Ahoj, ja cisárskym 36+3… tehotenstvá mám dosť komplikované, aj pri prvom (iba 1 dieťa), aj pri druhom (dvojičky) som celé prezvracala, pri dvojičkách každý den tak 3-4 razy a to som pritom užívala cely čas Degan. Iba ku konci som ho pár dni pred cisárskym vysadila. Inak bolel ku konci krčok, keď som dlshsie chodila, musela som ležať, užívala som kvôli tomu magnezium asi 5 tabletiek denne (super je aj na kŕče aj spevňuje krčok, aby si sa neotvárala), cely čas do toho kyselinu listovú, globifer(jediný mi robil ok zo železa kvôli zvracaniu), od 6. mesiaca 2x globifer a cely čas som užívala aj femibion. Čiže možno 7-8 takletiek denne vo vyššom mesiaci. Ale baby sú úplne bezproblémové, neriešim žiadnych neurológov, vojtovky, nič… baby mali váhy jedna 2220g a druhá 2450g.

janulka2805
25. apr 2024

@minie1604 Ahoj 🙂 Gratulujem 🥰🥰 Ja som mala tehotenstvo dosť komplikované pravdupovediac ... stále nejaké bolesti a tvrdnutie brucha... od 29 tt krčok veľmi skrátený a otvorená na 1 cm ....mala som nakazany kľúdový režim , takže som len ležala a jedla ....🙈🙈🙈🙈 Napriek tomu sme vydržali až do 38 tt, rodila som sekciou-spinal a dievčatá mali 2650 g a 2000 g 🙂🙂

llull
14. okt 2024

@bekanusenka odgrgnut na brucho? prosim ta vysvetlis mi ako? cakam dvojicky a nas pediater toho vela nenahovori

Strana
z4