Cestujete s dvojičkami mestskou dopravou v Bratislave?
🙂
Nie. Cca pred mesiacom mi hrozilo, ze to budeme musiet absolvovat a som povedala, ze si radsej vezmem dovolenku. Aby som sa dostala z roboty za detmi do skolky a odtial domov, by som musela kombinovat MHD+SAD. Ale ako atrakciu, ze nech si deti vyskusaju na dve zastavky to mam v plane 😀
isla som par zastavok trolejbusom, tam a spat🙂
najhorsia pri vozeni mhdckou mi pride manipulacia s kocikom 😒, vzdy ti musi niekto pomoct (na ceste tam som oslovila jedneho pana v mojom veku, potom sa uz ponukali sami), no ak natrafis na nizkopodlazny bus, mas o starost menej. inak je to asi rovnake ako s jednym dietatom. pri vacsich musis ustrazit nastupovanie a vystupovanie, usadit ich-a potom je to zas ako s jednym..ci som sa sekla? mne to az take hrozne nepripada, pokial netreba vela prestupovat.
Môj manžel zásadne cestoval s našimi dvojičkami MHD v BA, mali sme kočiar so sedením vedľa seba a užíval si tú pozornosť, keď mu každý chcel pomôcť. 🙂 Ja som sa s kočíkom neodvážila ani raz, až keď začali chodiť, bola "zábava" , aby vystúpili naraz, aby nespadli, ale vždy ma pustili s nimi sadnúť aspoň na jedno miesto.
Ja som chodila bezne s kocikom a aj ked zacali chodit. Prvykrat som isla busom v polroku s kamoskou do materkseho centra na prednasku. Takto sme chodili asi pol roka vacsinou spolu na prednasku, ktora bola raz za 2 tyzdne, prip. raz za mesiac a obcas som isla s detmi aj niekam sama. Detom sa to pacilo - myslim, ked uz boli vacsi🙂
S kocikom si treba vybrat mladsie vyzerajucu osobu, dochodci sa mi casto ponukali aj samy, ale ked si clovek zrata hmotnost kocika a hmotnost deti, tak vetcheho starceka by to mohlo polozit. Chodila som v casoch, kedy nebola napratana MHD. V BA jazdi vela nizkopodlaznych autobusov, takze casto netreba ziadnu pomoc.
S chodiacimi detmi - som ich zo zaciatku vyniesla, pretoze tie schody boli pre nich velmi vysoke.
Skus ist a uvidis. Niekedy si clovek predstavuje, ze veci su horsie a nedaju sa prekonat a potom zisti, ze to ide a vobec to nebolo take zle. Pre vela ludi budes a uz urcite aj si exot, lebo si pri dvojcatach este neskocila na psychiatrii a dokonca stale vyzeras ako clovek🙂
S kocikom menej, predsa len.. A skor som sa snazila s tym behat ja, aby som mala aj iny druh pohybu. Ked boli vacsi a zacali poriadne chodit, tak sme mali voditka (pre tych, ktori sa toho desia - aj ja som sa desila, ale je to velmi prakticke, lebo nemusite krpcom tahat ruky hore, idu v podstate sami a voditko ich zastavi v behu pod auto a pri pade tesne nad zemou, takze mate usetrenu kopu nervov, mate vacsi klud a urcite dojdete dalej). Neskor sa po 2 rokoch narodil este treti. Takze sama som s nimi isla autobusom potom az ked mal uz asi 7 - 8 mesiacov, nalozila som ho do ruksaku na chrbat, prvi dvaja uz boli pomerne poslusni, takze uz bez voditok a za ruky. Teraz maju 6,6 a 4 a nemam problem. Az mi je blbe, ako sa vacsina snazi, vstavaju, nechavaju decka sadnut. Nesnazim sa chodit vtedy, ked je spicka, to radsej zoberieme auto. Predsa len umiestnit 3 deti tak, aby ich nikto neuslapal.. Ked uz maly chodil, chodila som skor len s manzelom, jeden pod pazuchy 2, druhy jednoho. Ako pisala e_z - vysoke schody. To trvalo asi rok. Teraz je to uz jedno, uz sme velki (aj ked skor vekom..). Takze sa naozaj nemozem stazovat.
Ja som sa odvážila toto leto a bola som príjemne prekvapená. Mám kočík za sebou. Vyberám si iba nízkopodlažné autobusy, našťastie bývam tak, že je to možné. Takže s nízkopodlažnými autobusmi mám dobrú skúsenosť, úplná pohoda, nikoho ani nepotrebujem na pomoc. Iný typ dopravného prostriedku som neskúšala. To mám rešpekt. Deti mali 6 mesiacov, takže ešte mi nebehali a pekne si ležali.

ja som sa este neodvazila 😉