icon

Dva vaky, jedna placenta

dolijalu
12. júl 2013

Maminy viacerciat, zazili ste niektora? Cakam dvojvajecne dvojicky, ale vyzera, ze maju samostatne iba vaky a spolocnu placentu, co vlastne znamena, ze aj mne hrozi transfuzny syndrom, len v nizsej miere ako u jednovajecnych dvojciat...trochu ma to znepokojilo, tak dufam, ze najdem maminu, ktora ma potesi zdravymi detmi...tiez by ma zaujimalo, v ktorom tyzdni rodila...dakujem

Strana
z4
dimidia
28. nov 2015

Rebeka1993: tiež mali moje baby to isté ako tvoje. Jedna červena , druhá biela s veľmi ťažkou anémiou. A tiež som bola v tom, že mali tts. A že vraj to nebol ten syndróm. Aj keď mali navyše až 620 g rozdiel vo váhe. Lebo tá čo mala viac krvi nemala známky preťaženia- opuchy a srdiečka a tak. . No tak neviem ci ho teda mali alebo nie, ale dnes majú skoro rok a pol a sú úplne v poriadku. Vojtu sme cvičili asi 2 týždne, potom že netreba. A chodiť začali v 11 mesiacoch, sú strašne šikovné v porovnaní s rovesníkmi a to sú o mesiac skôr narodené. Verím, že aj tvoje lásky budú v poriadku, držte sa😉

rebeka1993
2. dec 2015

@xjanulkaax akoze ja neviem doteraz akoje to mozne ale cele tehotenstvo bolo vsetko v poriadku. Dokonca vzdy mali rovnaky vahovy rozdiel na utz a to do 100 gramov. A s takym sa aj narodili. Takze to hlavne nepodcenujte a pravidelne kontrolujte. Aby ste nemuseli prezit to co my. Bolo to hrozne nechat ju tam ale inak sa nedalo lebo mali plno ak by bolo miesto tak by sme mohli ostat. Ale chodili sme za nou kazdy druhy den nakolko nepochadzame z kosic. Ale uz je dobre konecne sme vsetci doma. Uz len vsetky tie vysetrenia furt pobehat a cvicit. A bude dobre dufam. Zatial nam nevedeli povedat ci budu alebo nebudu nejake nasledky. Ale my to rozcvicime dufam. Tak drzim palceky a zelam hlavne vela zdravicka. 😀

rebeka1993
2. dec 2015

@dimidia naozaj?? Tak to je hrozne zaujimave. Hlavne ze su v poriadku. Ja sa len modlim aby aj u nas bolo vsetko ok. Tak my cvicime tiez uz dve tyzdne. Tak som zvedava co povie rehabilitacna. Pravdaze su sikovne. Tieto deticky su obrovsky bojovnici. Videla som v ke doat takych deticiek aj v omnoho horsom stave a vybojovali si doslova svoje zdravie a su povacsine naozaj zdravucke deticky. Tak drzim palce aj vam aby dievcata krasne rastli a hlavne nech uz nikdy netreba taketo veci riesit. 😉

xjanulkaax
2. dec 2015

@rebeka1993 jaj boze, tak len nech su babiky v poriadku.. urcite to rozcvicia a budu krasne a zdrave 🙂 aj ked to je tazke, asi sa treba len zatat a snazit sa spravit vsetko pre ich zdravie.. aj ked ako vidis, rodicia to nie vzdy ovplyvnia, aj ked je cele tehu bezproblemove a mamicka si dava pozor.. verim, ze sa nam nic take nestane 🙂

rebeka1993
3. dec 2015

@xjanulkaax dakujeme pevne verim ze to dobre dopadne ale sak co ine nam ostava no nie? Ale hlavne si to sleduj a mysli pozitivne. Verim ze to bude vsetko ok a vas toto nepostihne a prajem vela zdravia a stastia. Ale hlavne toho zdravia. 😀

xjanulkaax
3. dec 2015

@rebeka1993 dakujem.. ved sledujem a mam pocit, ze mam nastudovane okolo toho viac ako moja dr. Esteze uz budem chodit do tej rizikovej poradne 🙂 tak uzivaj si drobcekov a vela zdravicka aj vam 🙂

rebeka1993
3. dec 2015

@xjanulkaax dakujeme uzivame si to konecne a to poriadne to ti teda poviem. Drobci davaju riane zabrat a to mame doma uz jednu slecnu. Som si myslela ze to bude v pohode ale nieje to az taka malina. Takze oddychuj kym sa da lebo potom uz ale ze fakt nebudes. A o spanku ani nehovorim. Ale vsak materstvo je nadherne aj s kruhmi pod ocami. 😀

xjanulkaax
3. dec 2015

@rebeka1993 no to ti verim, hlavne ze ich mas uz obe doma 🙂 veru ja to beriem tak, ze sa nam dlho nedarilo a uz dr.odporucal umele, no na posledny pokus prirodzene za podarilo a rovno dve takze su tak vymodlene a vysnivane deti, ze som ochotna s manzelom obetovat vsetko.. len aby boli zdravucke bambulky moje 🙂

rebeka1993
4. dec 2015

@xjanulkaax tak to teda gratulujem o to viacej. Samozrejme ze bu u zdravucke. Na ine ani nemysliet. 😉

mm14041
15. máj 2016

Ahojte baby,mamny,z priateľkou čakáme dvojičky,bohužiaľ 16tt a zistili rozdiely rastu dievčat ze je to TTTS uz chapem co to je a ze je na to najlepšie laserová operacija len nikde som presne nevedel zistiť kto to presne robí co to zhruba stoji a ci nieco preplaca aj poistovna ,,,pomozte ak nieco viete bližšie dik a pekný den vám prajem

mm14041
15. máj 2016

@vskajuro ahoj zaujao ma to TTTS,z priateľkou čakáme dvojicky jednovajecne jedna placenta dve vaky ,teraz sme v 16tt a zistili ze je rozdiel vo veľkosti cize tttsyndrom zvazujeme laserovu operaciju ale nemame ani poruchy ake narocne to bude finančné a ci nieco hradu aj poistovna ,,,podakoval y som za info ak niektorá z vás vie viacej a je tam su moznosti

rebeka1993
16. máj 2016

@mm14041 ahoj ak dobre viem tak to robia len v cechachyslim ze je tu aj nejaka diskusia na to zalozena kde sa o tom rozprvali. Robi to jeden lekar neviem meno ale ak by sa ti podarilo najst tu diskusiu tak je tam vsetko. Tu skor pouzivaju ine metody. Neviem presne ale nieco s plodovou vodou. Tej ktora ma vela ju odcerpaju. Potom nejake infuzie.

rebeka1993
16. máj 2016

Ten doktor sa vola dr. Hodik v hradci a zevraj to poistovna preplaca.

xjanulkaax
16. máj 2016

@mm14041 skuste kontaktovat dr.grochalu v martine.. my sme u neho boli na morfologickom utz a presne sme sa bavili o riziku ttts kedze sme tiez cakali baby s jednou placentou a dvoma vakmi. My sme vsak mali medzi nimi len maly rozdiel. Norma je vraj do 10 dni.. no vravel ze sa to samozrejme moze zmenit a musime byt sledovany (a to moja dr.ignorovala) spominal, ze ta laserova operacia sa moze robit len do 26 tt, neskor uz radsej vyvolavaju porod no je to predsalen pre babiky skoro. A operacia sa vraj robi uz len v prahe, ze v hradci uz nerobia.. neviem co to stoji kedze sme to vdakabohu nepotrebovali ale skuste mu zavolat prip.chodte k nemu na utz. Spominal ze aj on robi vsetky detailne merania pred operaciou, kedze niektori doktori to ignoruju lebo sa im s tym nechce prplat a povedia tak ako moja dr.ze ak sa prejavi ttts, tak sa s tym zial neda nic robit - na zaklade tohto vyjadrenia mojej dr.sme sa prave o tom ttts bavili. Drzim palce nech vsetko dobre dopadne 🙂

mm14041
21. máj 2016

@xjanulkaax ahoj,no je tozaujimave lebo priateľku dvaja lekary odporucali na infutije prišla so nemocnice a tak nejaký nafukanec Dosedla povedal ze načo to netreba a on je jediný co môže odporucat z východu na tu operaciju,a predtým povedal niekedy na zaciatk ze je to syndróm odumierajuceho dvojcata,ked me to priatelka pripomenula tak sa szasmial a dodal co vstalo z mŕtvych,,hnusný arogantný debil je to ako môže vôbec mať take správanie ,normálne som nechapal,ináč som zistoval a poistovna to uhradza,,takže chceme chvylku počkať a uvidime ako sa to bude vyvíjať,,

xjanulkaax
21. máj 2016

@mm14041 pockajte, do 26tt tehotenstva este cas 🙂 aky mate rozdiel medzi nimi..? Mozno to druhe drobca dobehne.. a dalsia vec merania nemusia byt presne.. mna v 3.trimestri nalakali aky velky rozdiel majju a pri porode rozdiel 70 g. skus prip.tomu dr.grochalovi zavolat a skonzultovat po telefone.. mozno vam sam povie aby ste prisli lebo ja ked som mu povedala ze moja dr.to ignoruje ze je jedna placenta, ze mam zo zakona narok napriek tomu len na 3 sona tak zostal zhrozeny a hned volal sestricku nech do spravy z morfologickeho utz (ten je povinny - bud ho spravi obvodny gynekolog alebo si ho mozete dat kde chcete spravit - my sme v 20 tt preto sli k nemu) napise odporucenie, ze vzhladom na jednu placentu potrebne sledovat kazde 2 tyzdne.. a kedze to tam bolo napisane a dolozene v karte tak dr.ma radsej poslala do rizikovej na sledovanie.. nezobralansi na zodpovednost ze ak by sa nieco stalo a ona nedodrzala odporucanie.. ale kazdopadne toto zdravotnictvo je na bode mrazu, hlavne ze odvadzamw nemale peniaze ale to je uz ina tema.. drzim palce

mm14041
21. máj 2016

@xjanulkaax ahoj,no skusime co povie nemas naňho Tel kontakt?som zvedavy co a ako neviem ti teraz povedať aký je presne rozdiel medzy ale pozriem ,dufam že zozeniem lekara co bude mať viacej záujmu ako len kontrolovať svoje ego😉

xjanulkaax
21. máj 2016

@mm14041 ver mi, on mi prisiel konecne doktor na urovni.. aj na sone vsetko krasne poukazoval a vysvetlil a presli sme si tie rizika.. ak ti nezdvihne tak ti zavola spat 😉 http://www.femicare.org/objednavky-ordinacne-ho...

eliskarupp
27. okt 2016

@deborah1 viem ze tema je 3 roky stara ale chcela by som sa spytat, tiez caka jednovajka s jednou placentou a dvoma vakmi, na poslednej kontrole bola malicka odchylka v cm-doktor povedal ze je to v ramci normy, chcela by som vsak aj tak zaradit do stravy proteinove napoje kedze mavam celodenne nevolnosti, nejeem tolko kolko by som mala, uz osm schudla 5kg, od zaciatku tehu, teraz som v 11tt.chcela by som aspon takto dat nejaku vyzivu navyse babatkam.dnes som si kupila ten protein z dmka, je tam vsak pisane ze obsahuje fenylalanin a sacharin-a tie su v tehotenstve zakazane.doknca aj na nadobe je pisane ze je nevhodne uzivat pocas tehotenstva.ma niekto skusenosti?citala som na ceskych diskusiach ze aj Dr.Hodik v Hradci kralove odbornik na Tss dvojicat odporuca tento napoj, je to teda v poriadku?

Strana
z4