icon

Dvojičky - mať tak 100 rúk

maminkakp
5. apr 2013

Ahojky mamičky,aj vam sa niekedy zda že by bolo super mať 100 ruk? Ako to zvladate?

Strana
z2
shania31
30. apr 2013

@gemina
Pripajam sa, ze u nas to iste- krmim, prebalujem, nosim na rukach alebo inak uspavam 😀 😀
Citam, ze aj ty mas chalanov - aj vy ste bojovali prve mesiace s kolikami, lebo my sme uz zufali 🙄 A ktory Nutrilon Tvoji chalani papaju?

shania31
30. apr 2013

@iivkai
Ako dlho ste bojovali s kolikami? Aj moji obidvaja ich maju a uz sme zufali.

iivkai
30. apr 2013

@shania31 no u nas to začalo asi tak po prvom mesiaci a trvalo to do štvrtého, dávala som nutrilon anticolic, ako zo zaciatku bol super pomáhal im, len potom mali stolicu akúsi čudnú.viem že z týchto mliek je zelená stolica, najprv bola vporiadku ale potom asi po mesiaci zacala tak divne zapachat, tak som zacala dávať sunar nutra defense plus bio gaia kvapky, a už potom bolo všetko super, teraz už papaju aj masko so zemiacikom, aj ovocie, jedine čo im zatial vadi je mrkva, z tej ich boli brusko. neboj sa nebude to trvať večne 🙂
aké dávaš ty mlieko? a dávaš aj nejaké probiotiká?

shania31
30. apr 2013

@iivkai
Jeden papa Nutrilon HA a druhy papa Beba Sensitive- napriek tomu ma stale zapchu strasnu. A obom davam probiotika Infants Dophilus. Do mliecka sme uz davali snad vsetko- Espumisan, Infacol, Sab simplex a vsetko len kratkodobo ucinkuje + rurkujeme :-/

maminkakp
autor
1. máj 2013

presne tak,ja mam tiež ten PC ako relax a ešte jednu hru v mobile 🙂....tie prve 3 mesiace boli katastrofa,ja som mala k tomu este problemy s chrpticou,ale teraz je to už lepšie a tešim sa kedy začnu chodiť 🙂...sice ma každy straši,ale to nepochopi človek čo ma jedno dieta....

eli74
3. máj 2013

@maminkakp Kolko majú teraz mesiacov? Ja som rada, ze uz konecne prisla jar ci leto - ako to nazvat, hlavne ze sa tá dlhá zima skoncila. Na chodenie musime asi nechat vysokú trávu, muzovi zakázem kosit.

myriam2
3. máj 2013

moje dvojky uz maju 14 mesiacov, ale potrebovala by som aj 200 ruk aby som to stihala, zo zaciatku ich tiez trapili koliky, bolo to hrozne obdobie, stale len plakali a nic nezaberalo, teraz zase za nimi nestiham, stale behaju a samozrejme kazda inym smerom 🙂

shania31
3. máj 2013

@myriam2
14 mesiacov? No nasi chlapci maju 2 mesiace a vsetci mi hovoria, ze to bude len a len lepsie - lebo teraz fakt niekedy neviem, ktoreho skor riesit - hlavne, ked sa naraz zobudia a ziapu az do prasknutia 😀 Plus jeden nam veeeelmi zle zaspava a budi druheho..... Tak len cakam, kedy to bude teda lepsie 😅
A dokedy Vas trapili tie koliky?

myriam2
3. máj 2013

@shania31 no to je pravda ze zo zaciatku to bolo take ze som nevedela ktoru prv chytit a utisovat, teraz sa uz aspon daju na chvilu zabavit, len teraz ked uz behaju tak ich nestiham chytat, ale uz je to aspon vacsia sranda🙂 aj nam jedna velmi zle zaspavala, pamatam si ze sme ju uspavali aj dve hodiny, tie koliky nas trapili asi do tretieho mesiaca, potom to postupne preslo🙂

maminkakp
autor
3. máj 2013

@eli74 ..naši krpci maju 10 mesiacov a su všade 🙂..ale tiež sa tešime že svieti slniečko,a už keby chodili,bude to zase o niečo ľahšie..

maminkakp
autor
3. máj 2013

@shania31 ..ahojky,tak v tom ťa uplne chapem,tie 3 mesiace su najhoršie,ale potom je to čim dalej lepšie..

shania31
3. máj 2013

@maminkakp
Jaaaj tak v to dufam, ze po tych 3 mesiacoch sa to zlepsi.......
A tebe niekto stale pomahal tie prve mesiace, alebo len manzel, ked bol doma?

maminkakp
autor
4. máj 2013

ja som bola z tych šťastnejšich,pretože mame skvely babku 🙂 a sestra mali akurat prazdniny,tak aj ta mi veľmi pomahala. Manžel je skoro stale v praci,ale ked prišiel tak sa tiež veľmi snažil,vlastne ešte stale....neviem čo by som bez nich robila,pretože som mala po pôrode strasne problemy s chrpticou,nemohla som sa dat ani do predklonu,no hrôza.....

maminkakp
autor
4. máj 2013

@shania31 ---ja som bola z tych šťastnejšich,pretože mame skvely babku 🙂 a sestra mali akurat prazdniny,tak aj ta mi veľmi pomahala. Manžel je skoro stale v praci,ale ked prišiel tak sa tiež veľmi snažil,vlastne ešte stale....neviem čo by som bez nich robila,pretože som mala po pôrode strasne problemy s chrpticou,nemohla som sa dat ani do predklonu,no hrôza.....

tova
10. jún 2013

mne deti neprespali celu noc do 2 rokov. marne som citala ako ostanym zacali prespavat v 3 mes, v 6mes. 1 roku, nasi nic. bol to brutal. Kym este nelozia je to vsetko monotonne o prebalovani, krmeni, uspavani, noci su hrozne. ked zacnu lozit je to tiez vycerpavajuce lebo vsade sa najdu, vsetko otvoria , chytia a naraz, a behom sekundy sa musi clovek rozhodnut ktory si moze viac ublizit a leti k nemu a zatial dufa ze ten druhy bude ok. Kym sa deti vojdu do vajicka je to super, neskutocne lahke ich nalozit do auta, preniest z auta dnu, polozit na zem odbehnut vypnut svetlo, vziat kluce, ked su starsie brat oboch na ruky naraz, tasku.... Tazke to je mimo domu, kde miestnost, okolie neni prisposobene malym detom, a take detske centra kde su aj starsie deti tam sa ani neda s 2 malymi detmi ist. Tiez bol problem s aktivitamy pre mamy s detmi, plavanie napr. tam musi mat kazde dieta 1 dospeleho. Az od 3r. kde dieta je same bez rodica sa daju aktivity zvladat. Ja mam oci uz aj v zadu, non stop som v strehu, na ihrisku zachranujem aj cudzie deti. Od 3r. konecne uz prespia aj celu noc a niekedy potiahnu aj 12 hod.... to sme ale museli pristat na to ze spia so mnou v izbe. V noci sa zobudia niekedy a kontroluju ci tam som. Na druhej strane taku radost davaju ktoru dokazu len dvojicky ked sa navzajom hraju, spievaju, vystrajaju, vymyslaju. A su najlepsi kamarati.

Strana
z2