Kojenie dvojičiek. Máte nejaké rady ako na to?
Velmi rada by som uvítala nejake dobre rady a skusenosti mamičiek ktore maju dvojičky..........hlavne o kojeni....a ak je niečo čo by stalo za reč tak sa len poteším 🙂 🙂 🙂 🙂
@zuzi118 Tak už sa to zlepšuje, už sa budia samé, a pekne priberajú 🙂 teším sa z toho. Aj som si zavolala kamarátku - laktačnú poradkyňu a ukázala mi ako si ju má priložiť a ako pozerať či pekne pijú. A povedala, že to či videla, je dobré, že pekne pili, tak som rada. Verím, že to bude už len lepšie a lepšie a že nám kojenie dlho vydrží. Vďaka
ahoj ja mam dva a pol mesacne dvojicky a plne ich kojim od 10 dna, ked sa mi spustilo mlieko. Kojim ich vzdy naraz na doma vyrobenom vankusi ( eped z nepouzivaneho gauca z molitanu, v strede som vyrezala kruhovy otvor, obsila latkou a amerika🙂.Nasadzujem si to ako koleso) je to super. Da sa to pekne zvladnut- sadnem na gauc, vypodkladam sa vankusmi, opriem chrbat , co je dolezite, nasadim vankus, polzim jednu bambulku, na druhu stranu druhu, pod pazuchy ( futbalova poloha). zapnem potichu telku a ficime. Je to super, pohodllne casovo nenarocne, dokonca sa zvyknem pritom aj najest.Po papani ich zlozim po jednom do periniek na brusko a tak si krasne odgrgnu.Moje baby spia len brusku lebo mavali silne koliky a toto bolo jedine co pomohlo. na zaciatku som sa bala ci im je dost mlieka, ale priberaju a v noci mi vedia spat aj sedem hodin, cez den tri. Velmi drzim palce
@suzett Tak to máš uplne super, mne sa málokedy podarí kojiť ich naraz. Väčšinou každú zvlášť a niekedy dokonca aj v iný čas. Asi potrebujeme čas, aby sme sa zladili. A ani ja to ešte poriadne neviem, si ich dať obidve naraz dobre. Asi zlý vankúš alebo neviem, asi potrebujem cvik na to.
A ako krásne ti buvajú, to je super, to sa v noci krásne vyspíš. Ale tak ja sa tieš nemôžem sťažovať, budia sa tak 2-3 x za noc, čo je podľa mňa ešte dobré.
Ja som kojila dvojičky súčasne, mám na to špeciálny vankus na kojenie dvojiciek, je to obrovská pomoc, žiadne strašne bolesti chrbtice, deti nepadaju, vďaka tomu vankusu sa nenervujes, zvládla to aj bez pomoci. Fakt si ho neviem vynachvalit, mám ho momentálne aj na predaj, ak by mal niekto záujem ;) v nemocnici som ho este nemala a nervovqla som sa aj ja aj deti, mala som len ten obyčajný na kojenie, deti mieril padali, plakali aj oni aj ja....
@jennifeer23 ahoj, ako dlho si používala ten kojací vankúš pre dvojičky? Naše malé budú mať teraz 4 mesiace, či sa mi to ešte oplatí. Lebo ja mám ten klasiký kojací vankúš a je pravda, že vždy je tam niektorá zle uložená a občas sa mi aj zošmykuje. Ďakujem
Ja som ukončila kojenie zo zdravotných dôvodov ked mali 3 mesiace, takze v tomto poradiť neviem (ale maly mal 7kil vtedy) a išlo to. Taktiež chrbtica ma vôbec nebolela na rozdiel od toho klasického
Čítam tu s úžasom o kojení .. Máme dvojičky dievčatká, narodili sa v 37. týždni spontanne. Nekojila som vobec,
mala som malo mlieka (ledva 20ml) Odsavala som si ale bolo to vycerpavajuce..ledva som sa mala kedy vyspat, najest a nie este odsavat. Samozrejme ze by som kojila ak by to slo ale to by som asi nespala vobec 🙂
Dávame Nutrilon, 50% nam hradí poistovna je to v pohode. Zatial choré neboli a nemyslím si ze je to len v kojení.
V minulosti (80.rky) bol malokto kojený a alergie neboli tak ako teraz. Ale berte to len ako moj nazor 🙂
@jennifeer23 Milá jennifer.. tiež čakáme dvojičky a veľmi rozmýšľam že si objednám vankúšik na kojenie.. chcela by som sa ťa len spýtať či si mala vankúšik nafukovací alebo len vyplnení guličkami prípadne molitanom..
Ahojte baby.ja mam tiez dvojicky a kojila som kratko co ma dost mrzelo ☹ v nemocnici v pohode som mlieko mala a ako som prisla domov (nemala som taky klud ako v nemocnici) bolo mlieko slabe take akoby vodove dost casto boli hladne tak som to vzdala a nasadila nutrilon ☹ mohlo to byt aj stresmi a nepokojom? Od zaciatku k nam prisla svokra akoze vypomahat ale dost som z nej bola nervozna lebo rozkazovala,buzerovala,nedala mi klud....chceme za 3-4roky este jedno dieta a velmi by som chcela kojit ked to pojde aj do 3 rokov 😀 😀😀
Ahojte takze k tomu kojeniu,aj ja mam dvojicky chlapcov,narodili sa 38t + 2 dni planovanym cisarskym.Kojim od zaciatku plne oboch,nikdy mi nechceli neskor ani flasku a jeden ani cumlik.Teraz mali rok a este stale sa kojime,zo zaciatku aj oboch naraz a vtedy mi vankus vyhovoval ale mozno len do 3,4 mesiaca a odvtedy sa kojime po jednom.Je to unavujuce a vycerpavajuce,vzdy som musela vstavat len ja, a myslim keby sa mam este raz rozhodnut dam im od zaciatku flasku.Tak by som si mozno mohla oddychnut viac a trosku vypnut.Ked boli mensi som sa od nich nepohla ani na krok z domu viac menej som na nich sama,zijem v zahranici a rodinu tu nemam,ale chvalim mojho manzela aj ked chodi do prace pomaha ako moze.To bol len moj nazor 🙂 pekny den a vela mliecka 😉
Tiež mám dvojičky, no bohužial budem musieť začať prikrmovať umelým, netvorí sa mi tolko mlieka kolko by som potrebovala :( čo ma veľmi mrzí...
@anjelik1678 vobec ta to mrzet nemusi, to sa stava. Dnes su kvalitne umele mlieka na vysokej urovni. 🙂 ja za seba doporucujem sunar premium, ktory ma v sebe mliecny tuk (namiesto rastlinnych ako v inych znackach), takze je velmi podobny materskemu mliecku.
Ďakujem, mrknem sa naňho, so sunarom som tak nejak počítala...
@jennifeer23 aky si mala vankus prosim
@saiffffa no bolo to pred 9timi rokmi 😀😀😀😀😀 ale nekupovať ten mäkký, ten som vyhodila este v nemocnici. Mala som taký tvrdší, co sa deti na neho dajú aj položiť pekne a nepadajú, v zadu sa dal zapnúť a mal aj vrecko na mobil 😀

@avana7 skus si odsledovat tie plienocky.
Co sa tyka toho zaspavania, je mozne, ze maju slaby tok mlieka, skus si zacat stlacat prsnik a zistis ci sa znova rozpiju. Na mamile (www.mamila.sk) maju celkom dobre videa na tuto temu. Najlepsie,ale co mozes urobit ja zavolat si laktacnu poradkynu. Ta ti skontroluje prisatie a zisti, ci deticky naozaj piju.
U nas pomohlo zaklonenie hlavicky o 3 MILIMETRE a rozdiel bol obrovsky.