icon

Nasťahovanie svokry po narodení dvojičiek

bibinka31
13. júl 2014

Ahojte, idem si po nazor. rodicom sme nedavno oznamili, ze cakame babatka rovno dva a odvtedy svokra berie ako samozrejmost, ze minimalne na prvy rok sa ku nam nastahuje, lebo vraj sa to neda zvladnut. mam doma stvorrocnu dcerku. ja neviem, ale ja to teda dovolit nemienim, muz do mna rype, ze preco jej to nedovolim a ani o tom nemienim uvazovat. nehovorim, jasne, ze pomoc uvitam, ale zeby sme sa nenaucili fungovat spolu bez nastahovania dalsej osoby :/// som naivna, ze si myslim, ze nepomreme, ak svokra u nas nebude?

Strana
z3
bibinka31
autor
22. júl 2014

@mamavera a este sm zabudla, posli tie foto do ip, som zvedava 🙂

lauricka
11. aug 2014

@bibinka31 uz podla tych jej pokusov pri prvej dcere, sa jej len hodilo, ze mas dvojcata a konecne by mala argument, preco sa k Vam nastahovat, najlepsie nafurt a riadit rodinu za Teba. Co ma doma problemy, ked potrebuje zdrhnut? Alebo ma nejaku psychicku uchylku. Jednoznacne, uz len podla tohto je poznat, ze nie je uplne OK. A takych ludi si treba drzat v dostatocnej vzdialenosti. Preco by to bolo nezvladnutelne? Bude to o hubu, to ano, tak to pri detoch byva, ale ste len jedna z mnohych viacpocetnych rodin s viacercatami. Zeby mali nastahovane svokry u seba kvoli tomu? Pre mna tak isto, ako pre Teba, by to bolo vycerpavajucejsie, nez byt sama s nimi plus manzel 😉

domitomi
16. aug 2014

Ja bývam so svokrou a mám dvojičky chlapcov. Nie je to dobré!!! Moja svokra nie je zlá, ale moc si nerozumieme. Je príliš starostlivá, niekedy som si pripadala akokeby som nebola ja mama ale moja svokra. Mám pred ňou veľký rešpekt, nedovolím si jej povedať čo sa mi páči a čo nie. Bývame spolu už 7 rok, ale niekedy som už psychycky na dne. Chlapci majú 2r. a 7m. Nemáme inú možnosť s bývaním. Keby som mala možnosť bývať bez svokry hneť by som išla. Na návštevu by mohla prísť...

mendyna
18. jan 2015

Som tiež , svokra . Ale aby som sa nasáčkovala synovi a neveste ? A na rok? To by museli chcieť oni a sami prísť s takým návrhom. Bývala som 6 rokov u svokry takže viem o tom svoje. Vždy som si vravela , že svojim deťom a nevestám sa do ich rozhodnutí miešať nebudem a tak to aj s manželom dodržiavame. Viem aké to je, keď Vám niekto diriguje...... 😉

fialovanet
19. jan 2015

Ja som mala dcéru 5 ročnú, keď sa nám narodili dvojičky a svokra (bývala detská zdravotná sestra) k nám tiež chcela každý deň chodiť a zrušila som ju... Manželovi som urobila menšiu scénu po mesiaci obskakovania svokrou, ktorá všetko myslela dobre, ale ja som sa cítila ako nesvojprávna. Povedala som manželovi, že ak jej on nevysvetlí, že ju nechcem mať za chrbátom každý deň, tak jej to vysvetlím ja, ale takým spôsobom, že už nepríde nikdy 🙂 Tak on to nejako zaobalil a postupne chodila čoraz menej...
Cítila som sa oveľa lepšie, hoc aj som mala bordel v byte, ale kľud, kojila som až do dvoch rokov a pampersky prať netreba 🙂 Takže to nie je ako voľakedy...
Keď som bola s deťmi sama, správala som sa inštinktívne a presne som vedela, čo deti potrebujú.
Akonáhle bol u nás niekto nevedela som pomaly ani ako sa volám...

myela
20. apr 2020

@bibinka31 no moja rozhodne si stoj za tym ze urcite NIE lebo ste skoncili. Ked chce nech chodi pomahat, urcite nie byvat. Bude to chvilu narocne ale date to. Tvoj muz by chcel aby tvoja mama k vam prisla byvat? Asi nie 🙂

blueprincess
14. apr 2021

@bibinka31 Stačí povedať, že Ti s tým pomôže tvoja mama. Ak nepomôže, tak by som povedala, že sa sťahuje moja mama. Hneď by prestal rýpať. 🙂

ktochytavzite
14. apr 2021

@bibinka31 jemine jq by sim nesuhlasila,mamu aj ano ale svojru isto nie.Zvladnes to meboj sa,a mas dobry vekovy rozdiel ved dcera ti pomoze to bude mat uz 5.Ja som mala rozdiel len 2r medzi starsou a dvojkami bolo to tazke ale dali sme to a to sa narodili este o 2m skor.A sama bez pomoci s tym ze baby strasne zle spali.

Strana
z3