icon

Život s dvojičkami

1. máj 2025

Zdravim . Chcela by som sa opýtať. Ako fungujú rodiny/manželstva pri dvoch deťoch ktorý bývajú v bytovke.
Máme dvojičky 1.5 ročne. Bývame v RD ale zo svokrovcami (my hore oni dolu), manžel pracuje na 3 smennom režime. A problém podľa mňa nastáva keď príde z nočnej a potrebuje sa vyspať. Samozrejme spánok nie je taký kvalitný a dostatočný ako pred deťmi. Vonku sa hneď ráno nedá ísť lebo je chladno. A ja sama si s deťmi netrúfam keďže každý iné iným smerom. Manžel mi nikdy nepovedal alebo sa nesťažoval …..ale ja mám pocit že sa nejako kopí napätie a že všetko robím zle ….a teda neviem či to je len pocit alebo fakt. Každý deň už len čakám na vetu z jeho strany :Musíme sa porozprávať 😏

evcagabi
1. máj 2025

Kup mu stuple do usi

denkabemommy
1. máj 2025

Prečo ho nepošleš spať dole k svokre? Kedysi dávno môj muž robil nočné a síce to bolo cez pol mesta ale chodil spávať k svokrovcom, lebo sme mali syna. A tak on bol vyspatý a ja som nemusela riešiť hlučné dieťa 🙂

kitycat
1. máj 2025

Ako ze sa neda ist skoro rano von? Aka zima? Vy ste od decembra do marca sedeli doma? Vsak vypusti na dvore oblecene s gumakmi a nepremokave a mas. A cim skor zacnete niekam chodit, tym skor zistis aki su... ved nepojdes pri hlavnom tahu dialnice, vezmi piskoty ako navnadu

petamich
1. máj 2025
@kitycat

Ako ze sa neda ist skoro rano von? Aka zima? Vy ste od decembra do marca sedeli doma? Vsak vypusti na dvore oblecene s gumakmi a nepremokave a mas. A cim skor zacnete niekam chodit, tym skor zistis aki su... ved nepojdes pri hlavnom tahu dialnice, vezmi piskoty ako navnadu

@kitycat cize ak jej deti vstavaju o 6:00 alebo este skor, tak ich ma obliect a ist s nimi 6:30 von? zasa budme trosku objektivne a netvarme sa, ze kazdej z nas by sa chcelo s dvojickami takto skoro rano a byt tam do obeda alebo poobedia kym sa muz vyspi, ved on pokojne moze spat do 15:00

hipuska
1. máj 2025

No, nemám síce dvojičky ale deti po sebe. Je to náročné, bo udržať deti v tichu v tomto veku je priam nemožné. Máš iba riešenie poslať chlapa spať dole alebo ja by som mu zatemnila izbu. Nech tam má tmu + nech si púšťa šum ako bábätká. To sa vyspi poriadne.

januska12323
1. máj 2025

Nemusíš ísť von stačí ísť dole ty alebo muž, keby mu to tak strašne vadilo už by šiel aj sám.

autor
1. máj 2025
@petamich

@kitycat cize ak jej deti vstavaju o 6:00 alebo este skor, tak ich ma obliect a ist s nimi 6:30 von? zasa budme trosku objektivne a netvarme sa, ze kazdej z nas by sa chcelo s dvojickami takto skoro rano a byt tam do obeda alebo poobedia kym sa muz vyspi, ved on pokojne moze spat do 15:00

@petamich a ešte bývame pod Tatrami tak rána sú tu ešte chladné

vevesh
1. máj 2025

S tak malymi detmi som chodila von - do obchodu, na ihrisko, prisla som o 13.00 domov. Ak prsalo, tak nepremokave, kociar a len prechadzky. Ked sa mi nechcelo, boli sme v nakupnom centre, previezt sa mhd a tak...Ina moznost nebola a chlap sa vyspat musel....

kitycat
1. máj 2025
@petamich

@petamich co mas prosim ta za divny komentar? Kde jej pisem se majunist o 6:30 von? Vstanu najedia sa a ak ma pocit, ze su hlucni, tak o 9 mozu byt na dvore a muz spat.

Lenze autorka si tiez radsej domysla ako by sa opytala

sisska96
1. máj 2025

Však čo keď je chladno. Daj im bundu, čižmy a smer von

malinovka333
1. máj 2025

Kedy chodi spat?ma stuple?to velmi pomaha. Zatemnit izbu dat stuple kvalitne ze nebude nic pocut a bude vyspaty. Mozu aj buchat kladivom.

luccija
1. máj 2025

Štuple a nech ide k svokre

betulinka1
1. máj 2025

Tak su to aj jeho deti. Udrzat 2 deti 1,5 rocne ticho par hodin neexistuje. Cize stuple, spat dole k mame alebo skusit odhlucnit jednu izbu. Deti max naucis tam nechodiť. Chodit dole ku svokre este mozes. Ved musis si aj navarit obed. Keby ste byvali v bytovke, tak tam sa vyspi este menej, lebo k zvukom deti sa pridajú aj susedia 😉. Inak kamoska chodila s dvojčatami a mala ich na takom voditku, lebo by nebola sanca aby nevybehli na cestu. Skus muzovi povedat, ze sa velmi snažíš aby sa vyspal, ze na neho myslis ake to musi byt tazke, spat cez den pri detoch. Ze nevies ako by si mu pomohla. Niekedy pomoze ludom aj vyjadrit pochopenie so situáciou, podla mna to potesi aj tvojho muza.

vlucifuk
1. máj 2025

My bývame v byte a muž po nočnej spal v spálni hneď vedľa detskej. Ja som s nimi síce chodila vonku, ale on prišiel o domov 6.15, my sme vonku išli po deviatej. Ak pršalo, boli sme dnu. Musel si zvyknúť, nič iné sa robiť nedalo. Ale je to aj o prístupe chlapa. Keď už boli chalani v škôlke a ochoreli, tak ja, ak som nechcela byť každú chvíľu OČR, tak som išla do roboty a on bol s nimi po nočnej. A aj k lekárovi ich vzal. Bolo to pre neho isto o hubu, ale nikdy nepovedal ani pol slova. Ja som sa vrátila z práce a on šiel spať. Inak sa nedalo, babky sme nemali, OČR som s nimi bola ja, len ak mal muž rannú. Ak máte taký "luxus", že má on svojich rodičov o poschodie nižšie s voľnou posteľou, nech ide tam. Alebo nech si zvykne. Ale zasa, aby si ty bola s deťmi sedem hodín vonku, tak to nie. Držte sa.