Mám kúpiť do bytu ohrievač vzduchu?
Už pár dní mi vrta hlavou či nemám kúpiť ohrievač do bytu. Nesledujem správy ale sem tam niekde na mňa vyskočia správy ohľadom plynu , kúrenia a podobne. Keďže máme 7 mesačne dieťa obávam sa či nemôže nastať taká situácia že nám priskrtia teplo a bude drobcovi chladno :(
Čo si myslíte o tom? Kupit? Nekúpiť ? Teoreticky dalo by sa kúpiť aj potom keď by k tomu došlo lenže si už viem predstaviť že ako každý hneď pojde rýchlo nakúpiť a rýchlo sa všetko môže vypredať :/ pár známych si už nakúpili ohrievače 🤷♀️
Takto... Ak ste na Orave, alebo v Tatrách ok, Ale južnejšie sa prežiť dá aj bez kúrenia. Jasne nie je príjemné ak je v byte 16 stupňov, ale prežiť sa dá. Rodičia môjho bývalého mali v NL dom v ktorom pre pár rokmi ešte nemali žiadne kúrenie 🤭 ak prijde na najhoršie budeme v byte v čiapke a Šali (mimochodom tip od bezdomovcov ako prežiť bez kúrenia) ale zvládnuť sa to da
My sme kupili (nie teraz, uz asi dva roky dozadu), vyhrievacie deky.. akoze na zimu super vec lebo nemusis mat az tak vykurene v noci a je ti teplo.. a hlavne to nenezerie tolko ako tieto radiatory.. my sme v dome, este nezateplenom.. mame tepelne cerpadlo a mali kurili sme elektrikou ale tento rok asi spojazdnime kachlove pece..
to ja zaplatim radšej väčší učet ako by som sa mala zimiť.Ešte šťastie že my tu máme v dome krb a kúrime si sami.Raz som bola u jedneho kamoša on bol taký lakomý že celú zimu v byte nekúril absolutne vôbec. A sedela som tam v dvoch mikinách plus takej teplejšej bundičke.No dakujem pekne. Ani som sa riadne nemohla pohnuť taká naobliekaná.Až ked sme ho moc prehovárali nech to nachvilu zapne až potom zapol. Lakomec. To už bol len komfort.Viac som potom u neho nebola 😀
@panelacikova mame ten isty problem,moc vlhky byt.mozes mi prosim napisat s akym odvhcovacom si spokojma?teda tu znacku..dakujem
Elektricky vyhrievac mame doma odjakziva.
Na prikurenie, ked zrazu nastane extra chladny den a celkovo kurit Este nechceme.je to dobra vec.
Nie je to na pravidelne pouzivanie.to Fakt dost zozerie.
Ale raz za cas..
@guliver19 miestnosť, v ktorej mávam prádlo, má tak do cca 16 m2. toto je on, nájdi si prosím na nete: Odvlhčovač vzduchu Concept OV1000 Perfect air
za noc mi vysal cca 2-3 dcl vody, čo na takú malú miestnosť pokladám za dosť veľa vlhkosti. urobilo to práve to prádlo. predtým som mávala ráno vždy plné okná vody (zarosené), po utretí sa utierka dala žmýkať :( teraz nič. používam len pri sušení prádla, inak sa to dá zvládnuť. pozor ale, odvlhčovače "idú" tiež dosť do spotreby elektriny.
@heidy222 lenže je už trochu rozdiel ak je tam malé bábätko predsa len 16 stupňov celý deň aj noc nebude zrejme pre bábätko ideálne a ochorie z toho. A to žiadny rodič nechce
@liusa82 no to je uz extrém
Myslím si ze to je základ toho co treba mať doma, takže áno chod si kúpiť, nikdy nevieš čo sa môže stať a nie len koli problémom s plynom, my máme doma 3, ale bývame v dome z rozlohou cca 250m a mame ich odkedy byvame
@basska_b 7 mesačne babo poprikryvat? Neviem ci máš deti, ale 7 mesačne babo ti určite bude ležať na mieste poprikryvane, 7 mesačne babo zvykne už stvornozkovat a hrať sa na zemi
@panelacikova dakujem ti pekne za info! Budem musiet zaobstarat aj my.
No zbohom, tak teraz už nie hajzlak, ruská a dezinfekcie, teraz sa vezme útokom nay elktrodom🤣🤣🤣. Ja neviem, my mesačne za 76m2 220 eur za elektrinu, tak posledné, čo by som chcela je zapájať niečo malé, čo ja chvíľu na ženie teplo a hotovo. Radšej normálne zajurim, ak nebude prídu, tak nepoužije ani jedno asi.🤔😉Ale paci sa mi ako s a vie krásne vytvárať medzi ľuďmi panika👍👍👍výrobcovia si môžu madlit ruky. Mam 45 rokov, cele detstvo som žila v 100 ročnom doma v centre mesta, vysoké stropy. Pôvodne kúrenie bolo v jednej izbe!!!! Prežili sme a nemá zle spomienky, že omrznuta atď. Jediný elektrický ohrievač bol v kúpeľni taky na stene so šnúrkou a dievčatá, zimy boli zimamy a nie toto, čo je teraz. Decká boli zdravšie, priestory neboli prekurene. Aj keď sme už mali elektrické pece v každej izbe, kuriko sa poväčšine iba v jednej. Takže ja by som paniku nerobila.
@maciatkolulu ako poriadne zakurim v bytovke? To mam ako založiť oheň alebo čo? Keď bude problém s plynom prídeš mi potom s krbom vyhriať byt aby moje dieta nemrzlo? Ja paniku nerobím panika by bola leby idem vykúpiť cukor mlieko...lebo akcia... radšej budem mať pre prípad potreby doma jeden malý ohrievač ako žiť v chladnom byte. A to že vy ste tak žili...na to mám len argument jeden- kedysi ľudí nemali ani ohrievače. Nemali ste mať ani ten kedysi ľudia nemali autá prečo na nich jazidte veď tiež na koňoch to ľudia prežili. Aj v jaskyni prežili s to znamená teraz že máme žiť v jaskyniach? Predpokladam že máte aj mobilný telefón. Keďže máš ( z ucty k veku budem vykať aj keď pravidlá koníka prikazujú tykanie) 45 rokov tak ste vyrastala bez mobilného telefónu. Prečo ho máte dnes? Vyhodte ho a žite ako pred tým než prišli mobilné telefóny na trh...
A tiež predpokladam že vaše deti ktoré už budú veľké teda tak nežili v takom chlade ako vy v dome a dopriali stw im teplo počas zimy. Ak sa v niečom mýlim vyvedte ma z omylu
Inak vďaka za radu ktorú ste mi žiadnu nedala
Vo vašom veku už by ste mohla mať kúsok sebareflexie správať sa slušnejšie k ľuďom ktorý sa slušne na niečo pýtajy a nie vysmievať sa im
@mamusa123456789 dakujem 🙂
Ja sa správam slušne, ved píšem, treba nakúpiť, ideál vykúpiť, keď nebude plyn, elektrina bude v pohode za pár drobných, neboj, to dáte.... Niekto povedal, že sa nebude kúriť v bytovkách? Ak reálne, ak sa nebude tak sa bude skrtat elektrina, stačí používať rozum. My sme tak žili, lebo sme nepotrebovali byt v 26 st byte. Aj keď sme tu možnosť mali. Žila tam aj pol roka moja dcéra a nikto nehysacik, lebo to co sa teraz deje je jeden veľký hysak, keď nie WC papier, tak olej, keď nie olej tak dezinfekcia a nie je rozdiel vo vykupovaní oleja, WC papier a ohrievačov, panika ako panika. Keď chceš teplo budeš platiť to je jasne už teraz. Ale o vypínani kúrenia v bytovkách som nepočula. To mi je fakt ľúto.
Môj malý syn si žije v pohodly podlahového kúrenia, ktoré je zapnuté doslova pár x do roka. A čuduj sa svete neprechádza skolkarskymi soplami a horúčkami. Moja mama, ktorá žije v centre Bratislavy, v drahom, luxusnom byte, kúri rovnako, ako predtým, nepotrebuje mat prekurene. Ale je mi reálne ľúto všetkých v bytovkách, keď vám teda majú vypínať kúrenie, hor sa na nákup..... Otázku máš akú, či kúpiť ohrievač, či nie? Hmmmm. Nevieš si na to reálne sama odpovedať? Potrebuješ pomoc iných? Tak ja ti vravím, kúp a nachystaj penazku a príhod aj varic🤔😉
@maciatkolulu na to nebudem reagovať je to strateny čas ktorý venujem radšej synovi....
To bude podľa mňa lepšie, ešte odhodiť strach a hystériu, paniku a bude to fakt lepšie....
Ja by som to nehrotila.. Veď ak nie si na prízemí či samom vrchu,tak si ešte vo výhode, že ti kúsok tepla ide od oboch susedov.. Ľudia sa prirodzene boja, lebo väčšina je zvyknutá na prekurene priestory, a teplota aj o dva stupne nižšia je už problém.. Ja som v RD a kúrenie pustím len ráno a večer..Na noc vypínam..Šetriť budeme aj my.. Nebojím sa zimy,lebo tu u nás na Západe už vlastne ani zima nebýva.. Možno kvôli tomu kupaniu by som kúpila a zapla, ale inak nie.. A keby bolo najhoršie, daj si dieťa do postele a budete sa zohrievať navzájom...
A možno by stálo zato kúpiť paperovy paplón dieťaťu.. pod ním bude teplejšie..
@marianeta kym sme boli sami s manzelom praveze sme vobec v spalni nekurili, a v obyvacke tiez moc nebolo zakurene lenze malicky je zimomrivejsi. mne ide prioritne o maleho, aby ak nahodou by nastala taka situacia zeby som kupila ohrievac. Teraz sa naucil plazit sice koberec mame ale nie vsade podlaha je studena, on je sice obleceny ale ako pisem nejde o teraz obdobie este zimy nezacali, ale zacnu a bude tu chladno. sme na kraji a hore na samom vrchu takze nas nema ani kto dookola ohriat od susedov. max z boku a z dola ale hore je uz strecha a na tychto poschodiach je vzdy zima zial. A ked uz sa stale riesi plyn plyn plyn tak samozrejme ako kazda matka mam teraz obavy co vsetko moze nastat. Nikto mi nepovie ze nie nestane sa to na 100%.
@marianeta ma 7 mesiacov nespi pod paplonom ani to nie je realne nakolko sa tolko hemzi celu noc ze sa ocitne na opacnej strane postielky. Ma spaci vak, pyzamko, ponozky a predsa je studensi ale nie tak studeny zeby z toho ochorel. Ale pride zima bud -10 vonku a to už v noci pociti drobec o dost. A cez den lozi po byte aktualne
@panelacikova pustas ho kazdu noc?alebo ako často?nie je hlučný?dik
@berusinka2 nie. len 1-2 noci do týždňa, keď mám prádlo v byte, to je v situácii, kedy vonku neustále prší (vtedy mi nedajbože na zasklenej lodžii doschnúť) a dávam ho teda dnu. tak aby sa nerosili okná a aby celkovo ten vzduch nebol príliš vlhký, lebo je to veľmi cítiť po pár hodinách, plus môžu sa robiť plesne, čo zatiaľ u mňa sa nie, ťuk-ťuk....
@panelacikova dik

@viestta ďakujem za tip 👍🏻