icon

Aká je to tekvica?

zeldia
2. aug 2026

Obrazok je z netu, nestihla som odfotit ale takto neako vyzerá, Dakujem!

Aká je to tekvica?
anonym_7129b6
2. aug 2026

fľašková

anonym_5e7be8
2. aug 2026

Tazko povedat, pretoze nevieme aku farbu ma duzina, moze to byt aj biela tekvica ale moze to byt aj nejaka odroda zltej tekvice a este to moze byt aj cuketa

anonym_7129b6
2. aug 2026

Tekvica fľašková / Kalabasa (Lagenária)
Ako vypadá: Býva výrazne podlhovastá (niekedy až metrová), má svetlozelenú šupku pokrytú tmavšími alebo svetlejšími zelenými škvrnami.

Dužina: Hubovitá, biela, s jemnou chuťou.

Využitie: Keď je mladá, varí sa podobne ako cuketa. Po úplnom vyschnutí jej šupka drevnatie a robia sa z nej nádoby či dekorácie.

anonym_069216
2. aug 2026

(Cucurbita pepo), konkrétne veľká zelená cuketa, ktorá zostala na rastline príliš dlho, takže úplne dozrela.

zeldia
autor
2. aug 2026

Sú to ešte male polody. Cuketa nie, ťahá sa. Vnútro neviem

martinmmartin
2. aug 2026

v anglictine su tekvice krajsie porozdelovne - Tato sa vola Marrow (ak hlads recepty)

zeldia
autor
2. aug 2026
@martinmmartin

v anglictine su tekvice krajsie porozdelovne - Tato sa vola Marrow (ak hlads recepty)

@martinmmartin skôr sa bojim či je jedla alebo skôr okrasna

zeldia
autor
2. aug 2026
@martinmmartin

@martinmmartin áno to bude ono, ešte lepšie “round marrows” Dakujem!

anonym_5e7be8
2. aug 2026
@zeldia

@martinmmartin skôr sa bojim či je jedla alebo skôr okrasna

@zeldia jedle su aj okrasne tekvice, teda by si sa z nich neotravila kym nie su horke, ale okrasne maju malo duziny, na rozdiel od tych, ktore boli vyslachtene na jedenie a teda maju viac duziny

cacianka
5. sep 2026
@anonym_7129b6

Tekvica fľašková / Kalabasa (Lagenária)
Ako vypadá: Býva výrazne podlhovastá (niekedy až metrová), má svetlozelenú šupku pokrytú tmavšími alebo svetlejšími zelenými škvrnami.

Dužina: Hubovitá, biela, s jemnou chuťou.

Využitie: Keď je mladá, varí sa podobne ako cuketa. Po úplnom vyschnutí jej šupka drevnatie a robia sa z nej nádoby či dekorácie.

@anonym_7129b6 toto kalabasa nie je

zeldia
autor
5. sep 2026

Takto dozreli, nejedli sme ich mám ich ako dekoraciu.