Aké ovocie pestovať v záhrade?
Co vam prave teraz zreje v zahradach?
Ake ovocie.
Momentalne mame totiz prazdne okno-okrem cernic nic.
Zacinaju pomaly figy...a aronie vela naraz nezjeme
Ceresne,marhule,egrese,josta,ribezle,maliny....to uz je po sezone
Broskyne,hrusky,jablka....to je vsetko este zelene
Odporucte mi,co by sme si mohli do buducnosti do zahrady vysadit prave na toto obdobie?
Uvitam aj konkretnu odrodu,najlepsie rezistentnu.
Dakujem
@anonym_34a0ee rakytnik nechcem,a muchovnik je v plane
@simsalabim
Maliny uz su po...
Broskyne zatial totalne zelene...
@nika1971 mame chutovo uzasnu slivu,velke dobre slivy-lenze nic z nich....na jesen pojde von.
Vzdy ocerviveju,padaju,chytia spalu a vrtivku,piliarku...bohvieco...
Po 15 rokoch uz s nou koncim,ak sme zjedli kilo sliviek za tie roky...
Porad nejaku dobru odolnu odrodu
@osky Ja mam maliny,ktore rodia viackrat za rok,mozno skus take zasadit. Teraz mame cucoriedky,pomaly zacinaju broskyne,hrusky,slivky, mirabelky dozrievat.
@osky čučoriedky idú u nás najlepsie máme odrodu Duke, začali maliny a broskyne tie máme red heaven, a začínajú byť mäkké slivky.Marhule sme mali az dva kusy a strom obrovský.Ribezle som mala veľmi veľa, jahody mám stalorodiace tiež bolo veľa.Tie, ktoré máte nektarinky aké druh máte?Nechceš hurmi kaki, ale to je až jesenne ovocie.Aj jablká by som chcela, ale som počula, že to treba veľa x striekať je to pravda?Mám hrušku, ale to bol omyl chcela som tie mäkké maslovky, ale máme také zelené chrumkavé, ale chuťovo su plane.Zeleninu ani nehvorim prvý x som mala vyvýšené záhony posadila som kaleráb zožrali mi to skocky, paradajky mi ochoreli a paprika ešte iba kvitne, ale sadila som neskoro.Na jeseň posadim cesnak a cibuľu to snáď bude úroda idem to sadiť prvý krát.
@eliska13
Vyvysene zahony mam uz dlho,ale nie rie male a pomaly 2 m vysoke...
Urobil mi to este moj otec,z betonovych tvarnic...
Stara sa teraz o tp mama,na malom kusku dopestuje neskutocnu urodu.nieco mame aj v kvetinacoch ,na zemi...a tento rok 1raz foliak/nasi mavali na Sk pravidelne/...
Jablka ani hrusky nestriekane.vlastne,nic nestriekame,ak vyslovene netreba.
Ak treba,väcsinou riedime mazlave mydlo alebo kupujem ekologicke pripravky a pomocky na to...
Domnozime vsetko,akurat tie slivky sa nedaria.
Vybrali sme 2 mirabelky zo zeme,co vzdy zakvitli,a nerodili.
Ked aj nahodili plody,zcerviveli.
Presne sliva-pojde von...
Jablcka mam 1 strom so 4 odrodami.
Aj hrusku a este jednu jednoodrodovu.
2 rozne marhule,broskyna red heavn,ceresnu uzasnu,skoru.kazdy rok rodi,nema cerviky...
2 rozne figy-tie uz po troche zreju
Vselico mame
Uvazujem nad morusou,vzala by som aj 2...bude este muchovnik,aj visnu alebo bielu slivu by som brala,len neviem...
@eliska13
Vyvysene zahony mam uz dlho,ale nie rie male a pomaly 2 m vysoke...
Urobil mi to este moj otec,z betonovych tvarnic...
Stara sa teraz o tp mama,na malom kusku dopestuje neskutocnu urodu.nieco mame aj v kvetinacoch ,na zemi...a tento rok 1raz foliak/nasi mavali na Sk pravidelne/...
Jablka ani hrusky nestriekane.vlastne,nic nestriekame,ak vyslovene netreba.
Ak treba,väcsinou riedime mazlave mydlo alebo kupujem ekologicke pripravky a pomocky na to...
Domnozime vsetko,akurat tie slivky sa nedaria.
Vybrali sme 2 mirabelky zo zeme,co vzdy zakvitli,a nerodili.
Ked aj nahodili plody,zcerviveli.
Presne sliva-pojde von...
Jablcka mam 1 strom so 4 odrodami.
Aj hrusku a este jednu jednoodrodovu.
2 rozne marhule,broskyna red heavn,ceresnu uzasnu,skoru.kazdy rok rodi,nema cerviky...
2 rozne figy-tie uz po troche zreju
Vselico mame
Uvazujem nad morusou,vzala by som aj 2...bude este muchovnik,aj visnu alebo bielu slivu by som brala,len neviem...
@osky visnu ak mozem odporucit, tak odrodu achat, treba vybrat vhodny podpnik pre tvoje podmienky.
@anonym_34a0ee rakytnik nechcem,a muchovnik je v plane
@simsalabim
Maliny uz su po...
Broskyne zatial totalne zelene...
@nika1971 mame chutovo uzasnu slivu,velke dobre slivy-lenze nic z nich....na jesen pojde von.
Vzdy ocerviveju,padaju,chytia spalu a vrtivku,piliarku...bohvieco...
Po 15 rokoch uz s nou koncim,ak sme zjedli kilo sliviek za tie roky...
Porad nejaku dobru odolnu odrodu
@osky mame stre odrody sliviek...podla mna su to durancie...kedysi ich pestovali na palenku...su mensie, ale sladke...
@osky U nas ide momentalne figa a slivka.
@marianarem figy vam nevymrzli? ja som mala kresne figy az po strechu, dvojmetrove...tento rok vymrzli, sice vyhanaju z boku a zo spodu listy, ale plody nemaju
@marianarem figy vam nevymrzli? ja som mala kresne figy az po strechu, dvojmetrove...tento rok vymrzli, sice vyhanaju z boku a zo spodu listy, ale plody nemaju
@nika1971 tiež nám vymrzli, tu na okolí každému,.za dvadsať rokov už niekoľko krát. Ale vymrzlo ak hurmi kaki, aj desať ročný rozmarín
@nika1971 Nevymrzli, ja som z BA-Rača, tu.je takmer juzanska klima 🙂 Figy su tu na kazdom kroku. Rodicia byvaju medzi TT a PN, tam im vymrzal figovnik opakovane.

@osky ešte ringloty či blumy, alebo ako sa to volá tie fialové guľaté sú dobré, ale to iba chcem zasadiť.Suseda má broskyne tie ploské a sú výborné