icon

Ako sa definitívne zbaviť brečtanu medzi plotom?

25. máj 2026

Ahojte, neviete niekto poradit s brectanom?

Na zahrade nam po odstraneni ostal dost velky koren a stale z neho rastu nove vyhonky. Je to medzi dvomi plotom a stlom - teda z kazdej strany kus betonu, neda sa vykopat. Clovek to odstrihne a o chvilu je to tam zas.

Da sa to nejako definitivne „zabit“, aby uz z toho nic nerastlo?

thirstymonk
•
25. máj 2026

@anonym_autor Jasne. Caput green si najdi. Totalny pesticid.

michaela412
•
25. máj 2026

ja som takto korene brečtanu zaliala vriacou vodou z konvice a pokapalo to

anonym_4b4986
•
25. máj 2026

@anonym_autor A prečo ho potrebuješ zabíjať? Čo chceš namiesto neho? Veď je to krásna, vždyzelená rastlina

maca1984
•
25. máj 2026

Sem sa pripnem lebo som už z neho jemne povedané na nervy.

viestta
•
25. máj 2026
@thirstymonk

@anonym_autor Jasne. Caput green si najdi. Totalny pesticid.

@thirstymonk herbicid, nie pesticid.

hefo
•
25. máj 2026
@viestta

@viestta Každopádne, pesticídy sú nadmnožina herbicídov.

viestta
•
25. máj 2026

Ked ho budes chciet zlikvidovat herbicidom, tak najprv musis nechat narast dost zelenej hmoty, pretoze herbicidy sa vstrebavaju cez listy do korenov, najlepsie pri vyssich teplotach. A vysledok nie je viditelny hned. Ak polejes herbicidom holy koren, noc sa nestane, bude rast dalej

autor
•
25. máj 2026
@anonym_4b4986

@anonym_autor A prečo ho potrebuješ zabíjať? Čo chceš namiesto neho? Veď je to krásna, vždyzelená rastlina

@anonym_4b4986 Ovíja sa okolo dreveného stĺpu - tuším telekom to je alebo čo - bojím sa, že mi raz spadne ten stĺp na strechu. Je to mimo môj pozemok, ale pôvodne zrejme vyrástol z môjho pozemku.

thirstymonk
•
25. máj 2026
@viestta

@viestta Sory :D Chybička se vloudila :D

thirstymonk
•
25. máj 2026
@anonym_4b4986

@anonym_4b4986 Hej. Nadherna. Od nej krajšie su už len tuje snaď :D

anonym_4b4986
•
25. máj 2026
@thirstymonk

@anonym_4b4986 Hej. Nadherna. Od nej krajšie su už len tuje snaď :D

@thirstymonk A prečo tak výsmešne? Ja mám brečtan kdekade a je krásny, prekryl múry, udržiavam ho v medziach normy a do vidieckej záhrady sa ideálne hodí.

thirstymonk
•
25. máj 2026
@anonym_4b4986

@thirstymonk A prečo tak výsmešne? Ja mám brečtan kdekade a je krásny, prekryl múry, udržiavam ho v medziach normy a do vidieckej záhrady sa ideálne hodí.

@anonym_4b4986 Neviem. Je to hnus podľa mňa. Ale ja som skôr zameraný na ihličnany. Listnate veci nemam rad :D

anonym_4b4986
•
25. máj 2026
@thirstymonk

@anonym_4b4986 Neviem. Je to hnus podľa mňa. Ale ja som skôr zameraný na ihličnany. Listnate veci nemam rad :D

@thirstymonk Hej no, mám jeden veľký ihličnan v záhrade. Celý rok iba hrabem ihličie spod neho, v kuse to opadáva 😂

viestta
•
25. máj 2026
@anonym_4b4986

@anonym_4b4986 ale brectan na stlpe elektrickeho vedenia je bezpecnostne riziko

anonym_6c1a53
•
25. máj 2026
@anonym_4b4986

@anonym_4b4986 a kopu chrobače v ňom, ledva sme ho tiež vykynožili, ale kde tu v múre ešte vyrastie

ivicatolic
•
25. máj 2026
@anonym_4b4986

@anonym_4b4986 od môjho suseda prerastá k nám, mám s ním celý plot, už sa ťahá po dome, už ide aj na strechu..... je to neskutočne krásne, krásna rastlina👉👉👉👍👎.... padá aj omietka

anonym_4b4986
•
25. máj 2026
@ivicatolic

@anonym_4b4986 od môjho suseda prerastá k nám, mám s ním celý plot, už sa ťahá po dome, už ide aj na strechu..... je to neskutočne krásne, krásna rastlina👉👉👉👍👎.... padá aj omietka

@ivicatolic veď zober nožnice a odstrihni ten z domu, v čom je problém?

viestta
•
25. máj 2026
@ivicatolic

@ivicatolic vyzvat suseda, nech spravi na vasej strane poriadok so svojim brectanom, dat mu aj termin dokedy to ma spravit a dohodnut sa kedy ho pustis na pozemok. Ked to nespravi, vziat noznice a ostrihat zarovno s plotom.

anonym_9b8a91
•
25. máj 2026

@anonym_autor za mňa je brečtan super, netreba sa ho zbavovať

ivicatolic
•
25. máj 2026
@viestta

@ivicatolic vyzvat suseda, nech spravi na vasej strane poriadok so svojim brectanom, dat mu aj termin dokedy to ma spravit a dohodnut sa kedy ho pustis na pozemok. Ked to nespravi, vziat noznice a ostrihat zarovno s plotom.

@viestta upratala som svoju stranu, lenže to bude stále rásť, nemám chuť ani silu to stále riešiť, na dome bol vo výške cca 8 metrov

callisia
•
25. máj 2026

@anonym_autor navrtaj do neho viacero otvorov a nalej do nich touchdown alebo glyfogan. Viac x opakuj, on ho vstrebe a viac nevyrasi. Zbavili sme sa tak bazy aj divej slivky.