icon

Ako sa definitívne zbaviť brečtanu medzi plotom?

25. máj 2026

Ahojte, neviete niekto poradit s brectanom?

Na zahrade nam po odstraneni ostal dost velky koren a stale z neho rastu nove vyhonky. Je to medzi dvomi plotom a stlom - teda z kazdej strany kus betonu, neda sa vykopat. Clovek to odstrihne a o chvilu je to tam zas.

Da sa to nejako definitivne „zabit“, aby uz z toho nic nerastlo?

thirstymonk
25. máj 2026

@anonym_autor Jasne. Caput green si najdi. Totalny pesticid.

michaela412
25. máj 2026

ja som takto korene brečtanu zaliala vriacou vodou z konvice a pokapalo to

anonym_4b4986
25. máj 2026

@anonym_autor A prečo ho potrebuješ zabíjať? Čo chceš namiesto neho? Veď je to krásna, vždyzelená rastlina

maca1984
25. máj 2026

Sem sa pripnem lebo som už z neho jemne povedané na nervy.

viestta
25. máj 2026
@thirstymonk

@anonym_autor Jasne. Caput green si najdi. Totalny pesticid.

@thirstymonk herbicid, nie pesticid.

hefo
25. máj 2026
@viestta

@viestta Každopádne, pesticídy sú nadmnožina herbicídov.

viestta
25. máj 2026

Ked ho budes chciet zlikvidovat herbicidom, tak najprv musis nechat narast dost zelenej hmoty, pretoze herbicidy sa vstrebavaju cez listy do korenov, najlepsie pri vyssich teplotach. A vysledok nie je viditelny hned. Ak polejes herbicidom holy koren, noc sa nestane, bude rast dalej

autor
25. máj 2026
@anonym_4b4986

@anonym_autor A prečo ho potrebuješ zabíjať? Čo chceš namiesto neho? Veď je to krásna, vždyzelená rastlina

@anonym_4b4986 Ovíja sa okolo dreveného stĺpu - tuším telekom to je alebo čo - bojím sa, že mi raz spadne ten stĺp na strechu. Je to mimo môj pozemok, ale pôvodne zrejme vyrástol z môjho pozemku.

thirstymonk
25. máj 2026
@viestta

@viestta Sory :D Chybička se vloudila :D

thirstymonk
25. máj 2026
@anonym_4b4986

@anonym_4b4986 Hej. Nadherna. Od nej krajšie su už len tuje snaď :D

anonym_4b4986
25. máj 2026
@thirstymonk

@anonym_4b4986 Hej. Nadherna. Od nej krajšie su už len tuje snaď :D

@thirstymonk A prečo tak výsmešne? Ja mám brečtan kdekade a je krásny, prekryl múry, udržiavam ho v medziach normy a do vidieckej záhrady sa ideálne hodí.

thirstymonk
25. máj 2026
@anonym_4b4986

@thirstymonk A prečo tak výsmešne? Ja mám brečtan kdekade a je krásny, prekryl múry, udržiavam ho v medziach normy a do vidieckej záhrady sa ideálne hodí.

@anonym_4b4986 Neviem. Je to hnus podľa mňa. Ale ja som skôr zameraný na ihličnany. Listnate veci nemam rad :D

anonym_4b4986
25. máj 2026
@thirstymonk

@anonym_4b4986 Neviem. Je to hnus podľa mňa. Ale ja som skôr zameraný na ihličnany. Listnate veci nemam rad :D

@thirstymonk Hej no, mám jeden veľký ihličnan v záhrade. Celý rok iba hrabem ihličie spod neho, v kuse to opadáva 😂

viestta
25. máj 2026
@anonym_4b4986

@anonym_4b4986 ale brectan na stlpe elektrickeho vedenia je bezpecnostne riziko

anonym_6c1a53
25. máj 2026
@anonym_4b4986

@anonym_4b4986 a kopu chrobače v ňom, ledva sme ho tiež vykynožili, ale kde tu v múre ešte vyrastie

ivicatolic
25. máj 2026
@anonym_4b4986

@anonym_4b4986 od môjho suseda prerastá k nám, mám s ním celý plot, už sa ťahá po dome, už ide aj na strechu..... je to neskutočne krásne, krásna rastlina👉👉👉👍👎.... padá aj omietka

anonym_4b4986
25. máj 2026
@ivicatolic

@anonym_4b4986 od môjho suseda prerastá k nám, mám s ním celý plot, už sa ťahá po dome, už ide aj na strechu..... je to neskutočne krásne, krásna rastlina👉👉👉👍👎.... padá aj omietka

@ivicatolic veď zober nožnice a odstrihni ten z domu, v čom je problém?

viestta
25. máj 2026
@ivicatolic

@ivicatolic vyzvat suseda, nech spravi na vasej strane poriadok so svojim brectanom, dat mu aj termin dokedy to ma spravit a dohodnut sa kedy ho pustis na pozemok. Ked to nespravi, vziat noznice a ostrihat zarovno s plotom.

anonym_9b8a91
25. máj 2026

@anonym_autor za mňa je brečtan super, netreba sa ho zbavovať

ivicatolic
25. máj 2026
@viestta

@ivicatolic vyzvat suseda, nech spravi na vasej strane poriadok so svojim brectanom, dat mu aj termin dokedy to ma spravit a dohodnut sa kedy ho pustis na pozemok. Ked to nespravi, vziat noznice a ostrihat zarovno s plotom.

@viestta upratala som svoju stranu, lenže to bude stále rásť, nemám chuť ani silu to stále riešiť, na dome bol vo výške cca 8 metrov

callisia
25. máj 2026

@anonym_autor navrtaj do neho viacero otvorov a nalej do nich touchdown alebo glyfogan. Viac x opakuj, on ho vstrebe a viac nevyrasi. Zbavili sme sa tak bazy aj divej slivky.