icon

Ako zachrániť vädnúce ruže pred darovaním?

13. júl 2026

Prosím všetkých, kto sa vyzná v kvetoch - ružiach, pomôžte 🙏
Dnes som kúpila ruže a urobila z nich doobeda kytice. Mali dostatok vody, napriek tomu niektorým ovisaju hlavičky.
Vedeli by ste mi dať dobrú radu ako ich znova vzkriesiť?? Zajtra ich bude malý dávať učiteľkám 😥.
Ďakujem všetkým veľmi pekne za pomoc 🌺

autor
13. júl 2026

Takto to vizera, som zúfalá z toho 😭

viestta
13. júl 2026

Zrezala si kvetom stonky skor ako si ich dala do vazy? Ak nie, sprav to teraz a daj ich do chladna ak sa da

anonym_fd8b23
13. júl 2026

@anonym_autor to uz ucitelkam nedavaj, to je ako za trest, budu to trepat domov a hned to budu moct vyhodit

renatka100
13. júl 2026

@anonym_autor vyber ruze daj do 5 cm vriacej vody a zajtra budu ako nove a min 1 tyzden vydrzia - zajtra im zrez este stonky

autor
13. júl 2026
@renatka100

@anonym_autor vyber ruze daj do 5 cm vriacej vody a zajtra budu ako nove a min 1 tyzden vydrzia - zajtra im zrez este stonky

@renatka100
To fakt?? Stačí prevariť vodu v kanvici či priamo ponoriť do vriacej vody v hrnci? Už si to niekedy robila a aj také zdochliny ako som odfotila vstali u mŕtvych?

ljmmm
13. júl 2026

mne tiez v kvetinarstve povedali dat do velmi teplej vody. kupivala som ruze a slnecnice. vraj to neplati na vsetky kvety ale spravila som a prezili, nepovedli. bolo horuco

autor
13. júl 2026
@ljmmm

mne tiez v kvetinarstve povedali dat do velmi teplej vody. kupivala som ruze a slnecnice. vraj to neplati na vsetky kvety ale spravila som a prezili, nepovedli. bolo horuco

@ljmmm
No skúsim. Práve ich mám namočené vo vani so studenou vodou celé. Tak budú mať terapiu šokom, keď ich strčil teraz do horúcej ešte.

ivicatolic
13. júl 2026

@anonym_autor uvoľniť, osprchovať studenou vodou, zasa dať do vody, trochu cukru, do chladnej miestnosti

anonym_fd8b23
13. júl 2026
@anonym_autor

@renatka100
To fakt?? Stačí prevariť vodu v kanvici či priamo ponoriť do vriacej vody v hrnci? Už si to niekedy robila a aj také zdochliny ako som odfotila vstali u mŕtvych?

@anonym_autor je to troll a ty mu veris. Robi si zarty.