Čo robiť so zasadenou cibuľou v kvetináči?
Ahojte, ani neviem čo mi to napadlo, ale strčila som starú cibuľu do kvetináča a ona mi normálne vyklíčila, krásne zelené stopky z nej rastú... a ja netuším, čo ďalej :D Či sa z toho dajú vyťažiť nejaké semená a pestovať nové cibule, alebo či sa tie klíčky môžu zjesť, nikde som sa nič nedočítala že čo s tou cibuľou ďalej :D Nejakí pestovatelia? Čo ďalej? Je to vôbec k niečomu?
Veď si nasekaj a natri chlebík, maslo, nato jarná cibuľka, soľ a uvar kakavko, to je sen😉
Veď si nasekaj a natri chlebík, maslo, nato jarná cibuľka, soľ a uvar kakavko, to je sen😉
@simsalabim ano, super, počkám kým ešte podrastie, teším sa 🙂
@enmery juuuuj :P
Maju celkom okrasne kvety , resp sa zahraj na michelina a mlady kvet este v puku daj na salat alebo tak. Je cely jedly.
Ak nechas vykvitnut tak potom mozes zbierat semena alebo sa vysemeni aj sama a na rok mas zas cibule(prvy rok sadzacky druhy rok normalne) ak to mas vonku
Odkvetnuty stary kvet zas mozes prdnut do oleja a mas cibulovo ochuteny olej ktory potom dalej normalne pouzivas vsade
@sisamisaaa to ste nikdy nejedli chlieb s maslom a so zelenou cibulkou🤦♀️? Alebo do rôznych pomazanok, polievok.
Maju celkom okrasne kvety , resp sa zahraj na michelina a mlady kvet este v puku daj na salat alebo tak. Je cely jedly.
Ak nechas vykvitnut tak potom mozes zbierat semena alebo sa vysemeni aj sama a na rok mas zas cibule(prvy rok sadzacky druhy rok normalne) ak to mas vonku
Odkvetnuty stary kvet zas mozes prdnut do oleja a mas cibulovo ochuteny olej ktory potom dalej normalne pouzivas vsade
@martinmmartin nevedela som že aj kvet je jedlý, super informácia 🙂 Môžem to dať aj vonku, tie semená mi napadli len som netušila ako to funguje či sa to dá tiež z takejto cibule, paráda!
Aj s tým olejom, geniálne nápady 🙂 Ďakujem!
a ja som práveže naschvál vysadila sadzačku do kvetináča, aby sme mali čím skôr jarnú cibuľku. Niet nad tu z domu. 🙂
Ja mam stale nejaku cibulu v pohari, kvoli vnatke. Vzdy cerstva, poruke, do tyzdna narastie aj v decembri, zadarmo. 🧅 To sa v tebe ozval zahradkarsky pud nejakej prababky😅
a ja som práveže naschvál vysadila sadzačku do kvetináča, aby sme mali čím skôr jarnú cibuľku. Niet nad tu z domu. 🙂
@btus ja nie som veľký pestovateľ, ja mám len jeden kaktus, pomaranč z jadierka a polozdochnutú orchideu. No a na záhrade trávu a púpavu. Tak asi tak 🤣 toto ani neviem čo mi napadlo skúsiť ale moc sa teším že je to využiteľné ☺️☺️☺️
Ja mam stale nejaku cibulu v pohari, kvoli vnatke. Vzdy cerstva, poruke, do tyzdna narastie aj v decembri, zadarmo. 🧅 To sa v tebe ozval zahradkarsky pud nejakej prababky😅
@anonym_bd270a dosť možné, muž kukal že to čo ťa napadlo, si mala nejaký skrat? 🤣

@sisamisaaa jedla si niekedy zelenu vnatku “jarnu cibulku”? Napriklad….