Exotické ovocné stromy do záhrady - pestujete ich?
Som na PN a nudím sa, tak som objednala exotické ovocné stromy do záhrady, jujubu (čínsku datľu) a pawpaw (asiminu trojlaločnú). Dnes mi zišlo na um, či som nevyhodila peniaze. Pestuje to niekto?
Inak mám už v záhrade iné exoty, ako granátové jablko či mišpuľu japonskú (lokvát).
😂😂 granatove jablko chces dopestovat u nas? to ako vazne?
😂😂 granatove jablko chces dopestovat u nas? to ako vazne?
@anonym_ec5dbf granatovníky uz bežne preziju zimu do -20 st.C a aj rodia. Napriklad take odrody ako Wonderfull alebo Parfianka. Predavame krasne skoro 2 metrove kriky, ked objednavas v spravnom case, maju na sebe aj plody.
Čínsku datlu, granátové jablko aj mišpuľu majú susedia už pár rokov a vyzerá, že sa im darí.
@anonym_autor vsetko co si vymenovala, dopestujes aj u nas, neboj nic.
@sashka22
Najviac mám obavy z tej mišpule. Je pekná, dvojmetrová, ale už ma nebavilo prenášanie veľkého, ťažkého kvetináča, tak sme ju zasadili. Tiež som objednala látku na ochranu, no uvidím.
Inak to granátové jablko kvitlo. Asi som ho zle polievala, lebo malé plody počas horúčav odpadli.
Ešte pozerám na japonský citrón yuzu, ten by mal vydržať do -15 °C
@sashka22
Najviac mám obavy z tej mišpule. Je pekná, dvojmetrová, ale už ma nebavilo prenášanie veľkého, ťažkého kvetináča, tak sme ju zasadili. Tiež som objednala látku na ochranu, no uvidím.
Inak to granátové jablko kvitlo. Asi som ho zle polievala, lebo malé plody počas horúčav odpadli.
Ešte pozerám na japonský citrón yuzu, ten by mal vydržať do -15 °C
@anonym_autor tento rok bol ťažký pre veľa stromov, aj také sa upiekli na strome, čo som nečakala. Textilia nieco malo pomôže,budem Ti držať palce.
@anonym_autor tento rok bol ťažký pre veľa stromov, aj také sa upiekli na strome, čo som nečakala. Textilia nieco malo pomôže,budem Ti držať palce.
@sashka22
Mas pravdu mame dve hurmikaki a na jednej spalilo listy .
Čínsku datlu, granátové jablko aj mišpuľu majú susedia už pár rokov a vyzerá, že sa im darí.
@thereisabear zrovna mispula je podla mna takmer "nasa" (respektive sa tu asi pestovala uz davno pred ehm... oteplovanim
"...Rimania priniesli mišpule do zvyšku Európy, kde sa stali obľúbeným ovocím stredovekých kláštorov a záhrad..."
hurmikaki máme v záhrade.
známy figy.
figy su v polovici BA, dari sa im velmi dobre
detto napr kiwi (to malicke 2-3 cm rodi) ako blaznive.
mispula sa vo vinohradoch zvykla tiez pestovat, to nie je nova odroda....
takze za mna smelo do toho
@thereisabear zrovna mispula je podla mna takmer "nasa" (respektive sa tu asi pestovala uz davno pred ehm... oteplovanim
"...Rimania priniesli mišpule do zvyšku Európy, kde sa stali obľúbeným ovocím stredovekých kláštorov a záhrad..."
@anonym_2cd42d mišpuľu sme mali doma pred skoro 40 rokmi, tá je skôr málo známa ako exotická. Ale asi nie tú japonskú, čo spomína autorka.
@anonym_2cd42d mišpuľu sme mali doma pred skoro 40 rokmi, tá je skôr málo známa ako exotická. Ale asi nie tú japonskú, čo spomína autorka.
@thereisabear aha, jasne, to mas pravdu...

@anonym_autor 😀