Hmyzí hotel v záhrade: Má vôbec zmysel?
Deti dostali hmyzí hotel a chcú ho zavesiť do záhrady. Mne sa to páči, len rozmýšľam, či sa do takýchto kupovaných domčekov naozaj nasťahujú včely alebo iný užitočný hmyz, alebo to bude len dekorácia.
Kde ho máte umiestnený a trvalo dlho, kým ste si v ňom niečo všimli?
musí byť dobre umiestnený ...
@biba_18 Nevieš mi poradiť kde ho umiestniť?
@anonym_autor vo vyske do 1,5 metra, v zavetri a orientovny na juznu stranu
nastahuju urcite ale mozno nepreziju. Musi byt fakt pevny lebo to vajicko co tam strcia zapichnu do pelovej struktury a je velmi dolezite aby prezil hotel zimu uplne bez akychkolvek otrasov od vetra a pod inak spadne vajco na zem a larva zahynie. Cize ta budka z obchodu musi byt fakt fest primlatena o nieco solidne
@anonym_autor No vcely sa ti tam asi tazko nastahuju.my mame ale nekupovali sme alw vyrobili,noe ke tam nic ,nejake pavuky max
@anonym_autor videla som dva a ani jeden nebol.obyvany. za to osi si robili hniezdo v susiaku na pradlo
@anonym_autor máme ho na parapete smer juh.Chodi tam hmyz, ale včely nie skôr tie drobnr osicky
Záleží od kvality a druhu domčeka. Sú rôzne domčeky. Väčšina je mix pre viac druhov a sú v ňom pasáže pre chrobáky, ucholaky, samotárske osy..... Alebo len pre jeden typ hmyzu. Záleží kde ho dáš. Napr. Pre ucholaky ide na zem, ale pre samotárske osy do výšky. Ak má zlé umiestnenie nenasťahuje sa nič do neho.

musí byť dobre umiestnený ...