Je už neskoro dosiať trávnik?
Cez leto nám na pár miestach tráva úplne odišla a zostali tam holé fľaky. Chcela som to teraz dosiať, len muž tvrdí, že koncom septembra už je neskoro.
Je lepšie počkať do jari?
@zuzulienocka78 trava vzide, ak ma 1. vlahu, 2. teplo. A samozrejme, ak semienka nevyzobu vtaci. Rastie celorocne, ale bez vlahy aj akej-takej teploty nevzide.
Lepsie vysiat teraz ako na jar, ale vies ju udrzat dostatocne vlhku kym bude mat aspon 5 cm? My tiez potrebujeme dosiat travniky, ale cakam, kym zacne prsat.
Je este moznost, ze vysejes teraz, zakryjes bielou netkanou textiliou a pockas kym zacne presat. Pod textiliou ti ju nevyzobu vtaci a ked naprsi, tak v pohode porastie
Minulý rok som kupoval neskoro osivo. Padla tam presne taká istá otázka. Odpoved : Nemám sa báť, ak sa ochladí a nevyklíči, tak na jar isto. Samozrejme na jar vyklíčila.
@zuzulienocka78 Ja som včera dosial miesto po demontovaní bazéna. Každý rok v polovici septembra rozoberiem bazén a koncom septembra dosejem trávu. Do zimy pekne vyrastie, uchytí sa a na jar už bujnie.
Takže tento týždeň v pohode môžeš siať. Len treba vysiate miesto udržovať vlhké, aspoň prvý týždeň.
my sme museli dosiat na znacnej ploche. Svokor siel likvidovat burinu a spalil travnik😀
dosiali, dosypali substrat, polievame a na jar zase podsejeme este.
Travnik bol tak zniceny, ze sme spravili vertikat, substrat a vysev a zalievame

@zuzulienocka78 este stale mozete. Teraz ma byt 10 dni pekne s teplo. Tak je sanca, ze sa dobre ujme. Len ho treba dobre zahrabat, lebo vtaky hladaju pred zimou kopec potravy. Tak tam budu chidit ako na hody.
Ale neviem, kde zijete a ake budete mat nocne teploty.