Koľko stojí malý bazén na malom pozemku?
Máte niekto malý pozemok a bazén? Máme malú mestskú záhradu, cca 300 m2 a veľmi by som chcela menší bazén. Manžel je proti, že to bude drahé a nechce sa mu s tym babrať… máme 2 decká, čiže využil by sa určite.
Plus ma zaujíma, kto máte, kolko to stálo a aké su prevádzkové náklady.
Ďakujem za odpovede.
@anonym_autor ak sú peniaze problém kúpte skladací alebo nafukovací nie je to taká položka ktorá by zruinovala rodinný rozpočet
Co je to maly bazen? Normalne murovat? Alebo kupit a polozit na zem? Alebo aj zakopat? A ake stare su deti?
@anonym_autor mimo sezonu je to otrava. Najlepsie su tie skladacie nafukovacie s rebrikom.
Ty chces bazen, manzel je proti tomu. Budes sa on aj starat alebo to dopadne tak, ze ved je to muzska robota a nech sa manzel stara? Ja som to videla u svagrinej - tiez 2 deti, svagrina chcela pre ne bazen a cela udrzba bola na svagrovi a stale bolo nieco s tym robit.
@anonym_autor mame murovaný s krytom , využívame denne , vysavam cez víkend v sobotu ráno vždy
Cez týždeň dohliadam na tabletky, prípravky , čo treba liať.
V zime zazimujeme
O bazén sa výhradne starám ja ,baví ma to a máme veľký bazén
Nemám najmenší problém s údržbou. Koľko nás to stojí skutočne nerátam, len platím preddavky
Kľudne na tvojom menšom pozemku ako radia vyššie, skladací so schodíkmi , na zimu zazimovať
dnes sme kúpili bazén Swing Frame 3,66*0,84
cena 145 e.
Mounfield
Preco si nekupite skladaci? Neni to drahe a vytiahnete len pocas sezony. Pre deti absolutne postacujuce. A muz bude spokojny tiez
@anonym_autor
Ak uvazujes o domacom bazene, budes potrebovat:
1. Bazen, geotextilnu podlozku(pod neho) proti burinam, schodiky, pieskovu filtraciu+cerpadlo, solarny alebo tepelny ohrev, chemiu jednak proti plesniam tak na chlorovanie, pH tester a este foliu na prekytie bazena ktora ti jednak uchova ucinnu chemiu vo vode, tak zabrani prenikaniu spiny a dazdovej vody do vody v bazene ktora si v naväznosti na to z-meni svoje pH...
2. Musis mat uplne rovnu plochu na osadenie bazena, najlepsia je rovno dlazba, ak ju nemas, tak jedine vykopat obvod bazena a to presne v rovnovahe, nasledne pouzijes geotextilnu podlozku, existuje tiez zapusteny bazen kedy bazen presne kopiruje tvoj pozemok, ale to uz si ozaj ziada vyssie investicie teda dlazbu, zakopany privod vody, solarnu sprchu a urobeny odtok
3. V zavislosti na prietoku tvojej vody a objeme bazena nasledne potrebujes cas na jeho naplnenie, neodporuca sa studnicna voda ale pitna pretoze je chlorovana a ma idealne pH, plnis bazen nie uplne doplna, musis totiz ratat s vytlakom vody ked osoby do bazena jednak vojdu plus sa budu k tomu santit, napusta sa teda na 80-85% objemu bazena
4. Kazdy tyzden minimalne(ak sa bazen pouziva castejsie tak skôr) potom kontrolujes pH vody, pridavas chlor(odporucane su tablety v plavaku) a zlozku proti plesniam, foliu na prekytie zbavis hornej spiny, skontrolujes bezpecnost konstrukcie bazena a schodiky, rovnako si sledujes zanesenie pieskovej filtracie a ovladas solarny/tepelny ohrev podla potreby
5. Nikdy nenechavas bazen odkryty ked sa nepouziva, deti su samozrejme pod aktivnym dozorom dospelej osoby.
Nam takto voda krasne vydrzala 2 mesiace, pekne cista, priezracna, bez zapachu, nikdy sme nemali ziadne kozne problemy, casom sa to naucis.
ps-ak ti voda v bazene uz zozelenie, rovno odporucam ju celu vymenit, teda bazen vypustit, stiahnus kal z bazena a napustit cistu vodu
@anonym_autor mame 6x3 metre a kopany so vsetkym spolu asi 40 000 eur, aj prekrytie, technika k tomu
Ty chces bazen, manzel je proti tomu. Budes sa on aj starat alebo to dopadne tak, ze ved je to muzska robota a nech sa manzel stara? Ja som to videla u svagrinej - tiez 2 deti, svagrina chcela pre ne bazen a cela udrzba bola na svagrovi a stale bolo nieco s tym robit.
@anonym_d53bae presne ja ked vidim čo je okolo toho a kolko chemia a kadečo aby riasy aby tamto a filtracia
no nie neprosím ..
@anonym_d53bae presne ja ked vidim čo je okolo toho a kolko chemia a kadečo aby riasy aby tamto a filtracia
no nie neprosím ..
@anonym_71f0f7
U nás na ulici sa noví susedia s malými deťmi hneď pustili do kopania bazéna a vykopanú hlinu vozili cez ulicu k susedom, ktorým už deti vyrástli, aby zasypali ich bazén. Jeden náš známy, veľký športovec, si na malom pozemku postavil bazén s protiprúdom, ale je to drahá alternatíva.
prevadzkove naklady, 300 eur rocne, vyuzivany takmer denne od konca maja/ jun az do konca augusta/septembra
Necitam všetky komentare, ale tiez odporúčam ten skladaci - max 3 mesiace bude vonku, zbytok roka odlozis.My sme uvazovali aj nad murovanym, ale tiez mame maly pozemok a mimo tych 2-3 mesiacov ho mame aspoň pre psa na blaznenie.
V kazdom pripade odporucam aj filtraciu a nieco na zohrievanie.
@anonym_71f0f7
U nás na ulici sa noví susedia s malými deťmi hneď pustili do kopania bazéna a vykopanú hlinu vozili cez ulicu k susedom, ktorým už deti vyrástli, aby zasypali ich bazén. Jeden náš známy, veľký športovec, si na malom pozemku postavil bazén s protiprúdom, ale je to drahá alternatíva.
@anonym_36bb54 protiprúd som skúsila ale to ma nebaví lebo tempo aj všetko si neurčuješ ty a ja mám potrebu aha zaplávala som 10 dlžok
to už ako fakt si vyhradim pre seba jedno popoludnie zbehnem na plaváren , na koláčik , kávičku a tak ....
deti chodia na plavecky kurz celý rok, každý štvrtok ,nejak im to stačí , učia sa dosť pomaličky plávať
Ono záleží od množstva vecí, také lacnejšie riešenie si pokojne dajte nacenit v Mountfielde. My máme bazén pár rokov a nás to vyšlo vtedy celé na cca 5000-vela sme robili samostatne. A nechápem aká otrava by to mala byť, maximálne vysávanie - ale aj to už sa dá riešiť robotom. Bazén na začiatku sezóny umyjeme, prepláchneme filter (vymeníme piesok) nastavíme vodu, potom už len udržujem hladiny - momentálne fakt stačia tablety. Na zimu spustim a dám zimnú chémiu. Skôr zvážte, či máte zdroj vody. Moji rodičia napríklad majú bazén veľa rokov, vôbec ho neplánujú zasypať - aktívne ho využívajú.
máme pozemok cca 2500m2ľ. Bazén máme taký ten 2x3m skladací. Na jeseň ide vždy do garáže. https://www.pabex.sk/zahradny-bazen-s-konstrukc... A bohate nám to na leto stačí. Je preň určené miesto na pozemku.
Bazén nie je problém. Ale tie doplnky k nemu sú moc. Okrem chémie treba poriadnu filtráciu (pred mesiacom sme kupovali smart filtráciu na wifi), už len ta samotná bola drahšia ako bazén. Fólie, Skinner, schody, hadice…😵💫 sme na sume cez 1000€.
Ja by som ešte napísala, že pre mňa nebol najväčší problém ani cena a náklady na kúpu, ale je to časovo náročnejšie na údržbu. My sme mali priemer 4,5 m, napustené asi 80 cm, ale pravidelne to treba nechávať filtrovať, vysávačom na bazény čistiť nečistoty, sledovať Ph atď. Ohrev sme mali slabý, takže mne väčšinu leta bol bazén studený (mne je 23-24 stupňov malo, potrebujem aspoň 30, ja som fakt zimomriva 😅) a deti sa tam nechceli kúpať, kým nebolo aspoň 31-32 stupňov a tých dni až toľko nebolo. Takže by som potrebovala buď bazén s tepelným čerpadlom a investíciou aspoň 30k+. Zároveň však s manželom sme veľmi časovo vyťažený. Vyriešili sme to tak, že bazén sme zrušili a máme nafukovací asi 3x2m, napustenych 20-30 cm deti (8 a 4) sa v tom cez týždeň ospliechaju a cez víkend ak sme fit a nie v práci, ideme na termálne kúpalisko. Ja napríklad pravidelne mením vodu, keď začne byť špinavá, tých 500 l vylejem na trávnik a za druhý horúci deň mám teplý. Ak je zimsie, bazénik schovávam. Ale susedia z oboch strán bazén majú,.tým nie je studený.

Čo znamená menší bazén? To je koľko? My máme 4,6 x 1,2 kruh a je dosť veľký pre 4 osoby.
Okrem vody sme tento rok kúpili veľké a malé tablety a rozjasňovač. Takže dokopy asi 30 € plus voda.