Môžem pestovať hortenziu v kvetináči?
Kvitnu vsetky druhy pocas celeho leta? Na zimu prezije v kvetinaci vonku?dakujem
Ja mám tri. Prežila jedna, ktorá je v zemi. Zvyšné dve v knetináčoch neprežili zimu
Áno, môžeš, jasné že prežije. Ja mam rododendrony vo velkych kvetináčoch a svokra mala hortenzie nádherné veľké, potom som ich ja dala do zeme.
@aurelia2000 a kvitnu naozaj cele leto? Ci zavisi od druhu?
@aurelia2000 a kvitnu naozaj cele leto? Ci zavisi od druhu?
@anonym_autor no moje tak na konci augusta začnú. Hoci mám aj také dve, co boli kúpené v apríli v Lidli pekne nakvitnute v kvetináči a teraz sú v zemi a akurát tak vyrasili, do augusta nasadia kvety. Mám kalinoliste aj metlinate. Júl -august mi asi len ruže kvitnú, plus ľalie a ľaliovky.
@aurelia2000 áno
@sasa1310 čítala som také rady, že obaliť kvetináče, aby korene nezmrzli. Ja mám napr kvetináče s rododendronmi medzi garazou, zahradnym domcekom a susedovym murovanym plotom, nad nimi sa týči lieska na kmienku. Tak asi tieto podmienky ich chránia. Svokra mala pri dome a tam zase teplo z budovy ich chránilo asi.
Ja mam dve v kvetináči cez zimu dávam do pivnice na jar dám vonku uz začínali pucat listy
metlinate v kvetinacoch bez problemov, kalinoliste som davala do studeneho sklenika
mozes
@sasa1310 čítala som také rady, že obaliť kvetináče, aby korene nezmrzli. Ja mám napr kvetináče s rododendronmi medzi garazou, zahradnym domcekom a susedovym murovanym plotom, nad nimi sa týči lieska na kmienku. Tak asi tieto podmienky ich chránia. Svokra mala pri dome a tam zase teplo z budovy ich chránilo asi.
@aurelia2000 rododendron vydrží. Tu je téma o hortenziach
@aurelia2000 rododendron vydrží. Tu je téma o hortenziach
@anonym_d21f9d tak si skús prečítať ešte raz môj príspevok

Áno, môžeš, jasné že prežije. Ja mam rododendrony vo velkych kvetináčoch a svokra mala hortenzie nádherné veľké, potom som ich ja dala do zeme.