icon

Nafukovacia vírivka: Stojí za kúpu pre rodinu?

30. jún 2026

Ahojte ti čo máte tie nafukovacie vírivky, stojí to zato? Neni to zbytočnosť? Je to naozaj funkčne podobne vstavanej?
Nie sú nebezpečne z hľadiska voda-elektrina?
Nemame predpripavu na tu normálne vstavanu, museli by sme rozkopavat múry beton a záhradu aby sme priviedli ten špeciálny kábel, do tých nafukovacích to netreba?
Páči sa mi ta možnosť že by sa ma zimu vyfucala a hotovo. Ako čistíte vodu? Lebo nepáči sa mi míňanie vody, či ke reálne sa o tu vodu starať ako v bazénoch len teda neviem či majú aj nejaké filtre na špiny a podobne? Mame malé deti, čize neustale behaju von dnu a podonasaju kade čo do detského bazénika, len ten teda vylievame každé 3dni.

anonym_c75f44
30. jún 2026

@anonym_autor voda v októbri po celej sezóne. O vodu sa staráš chémiou. Nie je potrebné ju meniť každe 3dni.

anonym_632339
30. jún 2026

@anonym_autor tiež fungujeme na jednej vode celú sezónu, filter ide a čistí vodu. Kábel obyčajná zásuvka na 220V funguje, nic speci sme neriešili.
Tablety 4v1 abo 3v1 mini 2 ks týždenne, a namiesto kartuse používam filtračné guličky. Tie cca po týždni vymením za iné a použité vyperiem v pracke točím ich ani nie 50 ks dokola. Po týždni postup zopakujem. Ak treba tak aj skôr. Vodou na konci sezóny polejeme záhradu, vysušim, výfuknem a odložím do ďalšej sezóny.

frflos_nespokojny
30. jún 2026

Na jedno ta musim ale upozorniť. Vstavané vírivky maju bežne hydromasážne trysky . Nafukovacie bežne maju iba bublinky- tie lacné.
Hydromasážne trysky nájdes najmä pri drahších modeloch. Virivka sa napája priamo do zasuvky. Doporučujem zasuvku istit prúdovým chráničom.

anonym_7dd438
30. jún 2026

pre malé deti ? bezpečné to nie je , to radšej ten detský bazén kde vylievaš vodu každý tretí deň.

lienka9
30. jún 2026
@anonym_7dd438

pre malé deti ? bezpečné to nie je , to radšej ten detský bazén kde vylievaš vodu každý tretí deň.

@anonym_7dd438 preco by to nebolo bezpecne pre deti? :D

Autor jasne ze je to super..deti sa tam sice nevedia vyblaznit ako vo velkom bazene,ale na schladenie b tychto dnoch idealne.mavame napustene od maja do oktobra..menime vodu asi 2-3x za ten cas a plus pravidelne chemia (mame bezchlorovu pre virive vane) a filtracia..teda podobne ako normalne bazeny.

amerys
30. jún 2026
@anonym_c75f44

@anonym_autor voda v októbri po celej sezóne. O vodu sa staráš chémiou. Nie je potrebné ju meniť každe 3dni.

@anonym_c75f44 prosím ta vysvetlila by si mi polopate ako sa “starať” o vodu vo vírivke? Vôbec s tým nemám skúsenosť

carter30
1. júl 2026
@amerys

@anonym_c75f44 prosím ta vysvetlila by si mi polopate ako sa “starať” o vodu vo vírivke? Vôbec s tým nemám skúsenosť

@amerys ja dávam po napusteni polievkovú lyžičku chlór šok a potom na druhý deň do plavaku tablety 5v1. Keď sa minie dám druhú. Voda ako lusk. Ja na výrivku nedám dopustiť. Ale ako sa hore spomínalo ak chcete nejaký zdravotný benefit na kríže napr. kúp drahšiu s tryskami. Tie lacné majú ,,len,, bublinky. Ale úplne v pohode, chod kľudne do toho

anonym_c75f44
1. júl 2026
@amerys

@amerys po lopate, pravidelne davať tablet 5 v 1 a ja dávam savo do studne_ dezinfekcia, pravidelne filtrujem a napadne mušky vyberiem sitkom. Po pouzití ju večer zakrývam. Občas do nej nalejem odpeňovač, aby sa neotvorila pena. To je celé. Nemeriam žiadne PH.. vírivka je na slnečnom mieste...

amerys
1. júl 2026
@carter30

@amerys ja dávam po napusteni polievkovú lyžičku chlór šok a potom na druhý deň do plavaku tablety 5v1. Keď sa minie dám druhú. Voda ako lusk. Ja na výrivku nedám dopustiť. Ale ako sa hore spomínalo ak chcete nejaký zdravotný benefit na kríže napr. kúp drahšiu s tryskami. Tie lacné majú ,,len,, bublinky. Ale úplne v pohode, chod kľudne do toho

@carter30 chcem to pre deti hlavne 🙂

amerys
1. júl 2026
@anonym_c75f44

@amerys po lopate, pravidelne davať tablet 5 v 1 a ja dávam savo do studne_ dezinfekcia, pravidelne filtrujem a napadne mušky vyberiem sitkom. Po pouzití ju večer zakrývam. Občas do nej nalejem odpeňovač, aby sa neotvorila pena. To je celé. Nemeriam žiadne PH.. vírivka je na slnečnom mieste...

@anonym_c75f44 ďakujem 🙂

amerys
1. júl 2026
@anonym_c75f44

@carter30
@anonym_c75f44 prosím vás tie tablety 5v1 sú na 3 000l vody. Keď mame 800l vody vo vírivke tabletu mám prelomiť ? Teda dodržať dávkovanie?

iwka_77
2. júl 2026

@anonym_autor podľa mňa takáto vírivka je úplne najlepšia vec, ešte lepšia ako nejaký väčší bazén. O vodu sa dá pekne postarať iba chlórom a pravidelnou filtráciou alebo teda ešte nejakou inou chémiou, ale my používame iba chlór a filtrujeme každý deň a voda nám vydrží celú letnú sezónu. My máme z kondely vírivku, minulý rok sme kupovali a fakt obrovská spokojnosť😉🙂

anonym_c5b601
2. júl 2026

@anonym_autor a ešte jednu dôležitú vec ,ak chces vodu vyhrievat elektrinou,tak sa oriprav,že má riadnu spotrebu🙂 Ale počas letnej sezóny,ak ju máš priamo na slnku a je aspoň 30 stupňov,tak ju pekne vyhreje.

anonym_c75f44
4. júl 2026
@amerys

@carter30
@anonym_c75f44 prosím vás tie tablety 5v1 sú na 3 000l vody. Keď mame 800l vody vo vírivke tabletu mám prelomiť ? Teda dodržať dávkovanie?

@amerys hodis ju do plávaka, vydrží dlhšie.. neriešim či je na 3000l.. 😆