icon

Pomohla vám robotická kosačka?

Dnes o 06:05

Zdravím, máme pozemok približne 700 m2 a zvažujem robotickú kosačku Gardena Sileno. Trávu kosím každé dva týždne a začína ma to unavovať. Oplatí sa investovať? Ak máte niekto, akú prosím, s ktorou ste spokojní. Ďakujem. Pekný deň.

wade
Dnes o 06:37

@anonym_autor oh, najlepšia ivesticia v živote. Mal som obavy že to bude ako vysávač - ktory občas používame ale nie tak intenzívne. Kosačka je úžasná. Spolahliva. Raz za mesiac dokosim strunovou detaily. Hlavne keď sme v lete na dovolenkách, tak sa nevraciam do džungle. Máme Segway navimo. Robil som vtedy dosť intenzívny research a táto mi vyšla. Je super. Hlavne si kúp taku ktorá ide podľa GPS. Že netreba nič dávať do zeme.

stvura
Dnes o 06:49

@anonym_autor je to velmi dobra vec, len: musis mat pozemok uplne/dokonale rovny...bez ziadnej prekazky. Otec ma a dost sa s tym vyhral aby presne vytycil kde bude kosit, zrovnal pozemok (pozor vadila i zavlaha co sa vysuva), musel to upravit tak aby bola v rovine)....teraz si to uz uziva.
PS: my nemame, lebo nemam vsetko v rovine a nechce sa mi zrovnavat pozemok

anonym_06b57a
Dnes o 07:06
@stvura

@anonym_autor je to velmi dobra vec, len: musis mat pozemok uplne/dokonale rovny...bez ziadnej prekazky. Otec ma a dost sa s tym vyhral aby presne vytycil kde bude kosit, zrovnal pozemok (pozor vadila i zavlaha co sa vysuva), musel to upravit tak aby bola v rovine)....teraz si to uz uziva.
PS: my nemame, lebo nemam vsetko v rovine a nechce sa mi zrovnavat pozemok

@stvura takže ak máme mierny ale že ozaj mierne nerovný povrch a ide málinko do spádu - pár stupňov - tak je nám takýto typ kosačky nanič?

sisska96
Dnes o 07:28

My nemáme anglický trávnik ale väčšinou kvetnú lúku, záhony, stromy, je krajšie, ekologickejšie a netreba stále kosiť

stvura
Dnes o 07:35
@anonym_06b57a

@stvura takže ak máme mierny ale že ozaj mierne nerovný povrch a ide málinko do spádu - pár stupňov - tak je nám takýto typ kosačky nanič?

@anonym_06b57 musim zistit co toleruje kosacka, ci ti nebude stat akonahle bude "prekazka".

hama_ba
Dnes o 07:53
@wade

@anonym_autor oh, najlepšia ivesticia v živote. Mal som obavy že to bude ako vysávač - ktory občas používame ale nie tak intenzívne. Kosačka je úžasná. Spolahliva. Raz za mesiac dokosim strunovou detaily. Hlavne keď sme v lete na dovolenkách, tak sa nevraciam do džungle. Máme Segway navimo. Robil som vtedy dosť intenzívny research a táto mi vyšla. Je super. Hlavne si kúp taku ktorá ide podľa GPS. Že netreba nič dávať do zeme.

@wade mame zo štyri ovocné stromčeky a ovocné kricky na kraji. Obíde ich? Oplatí sa to aj v takomto prekazkovom trávniku?

chrobak7
Dnes o 07:59

@anonym_autor Tiež som mal pochybnosti, či mi robotická kosačka pomôže. Môžem s kľudným svedomím povedať, že pomohla. Nemusím každý víkend behať s kosačkou po trávniku nejaké 2 hodiny. Cez týždeň pobehá robotická a udržuje trávnik celý čas pekne rovný.

Ja mám síce jednu z lacnejších značky Parkside, ale keď bude kupovať druhú, tak asi pustím viac žilou a kúpim trochu lepšiu. Mám síce rovný trávnik, ale stačí väčšia jamka a kosačka sa zasekne a zastaví.

Neviem ti poradiť, ktorá je lepšia, pozrie nejaké recenzie a užívateľské testy. Výberu sa treba trochu venovať, nie kúpiť, čo ti poradí iný. Ty vieš, aké máš terénne podmienky, veľkosť, členitosť - podľa toho nastavuješ aj okruhy a programuješ časy kosenia. Na jednoduchý a rovný trávnik ti bude zbytočná kosačka za viac, ako 1000 €.

chrobak7
Dnes o 08:01
@hama_ba

@wade mame zo štyri ovocné stromčeky a ovocné kricky na kraji. Obíde ich? Oplatí sa to aj v takomto prekazkovom trávniku?

@hama_ba Prekážky nie sú prekážkou pre kosačku. Buď ich vylúčiš z oblasti kosenia vymedzovacím káblom, alebo keď kosačka narazí na strom, tak ho jednoducho obíde. Sú kosačky, ktoré majú nielen dotykové senzory, ale optické - tie do stromu ani naraziť nemusia. Prekážku identifikujú optickými senzormi a zmenia smer kosenia.

Ako som písal vyššie, treba si prečítať a pozrieť recenzie. Za týždeň bude z teba odborník na robotické kosačky.

moonlight1210
Dnes o 08:14

Husqvarna 450X. Dvor sme zrovnali, ohranicil sa teren, ktory ma kosit, kablom, a teraz si to obhospodaruje v noci sama od aprila do cca novembra. V lete kazdy den, a od jesene, ked trava rastie menej, tak dvakrat do tyzdna. Parkuje pod terasou.
Uplne tichy chod, ani o nej nevies, ze tam beha, aj ked mas v noci otvorene okno, alebo balkon.
Vie si poradit aj s vacsinou zasekov sama, ked niekde nahodne uviazne. Ze sa pokusi roznymi sposobmi (pohybmi) odtial vytiahnut. Musi to byt naozaj nieco, ze si neporadi.