Poraďte ľahko ovládateľnú kosačku pre ženy?
Dobrý deň potrebujem radu ohľadom kosačky buď elektrickú alebo nabíjateľnú. Cenovo dostupnú, na stredne veľký dvor ktora sa lahko ovláda taká vhodná pre ženy 😀. Máte skúsenosti? Vopred ďakujem za odpovede a rady..
Ja mam elektricku alko je na kabel no je to zvyk
Moja je 1600 ka ale ja mam velky pozemok tak som chcela vykonny motor. Ja benzinovu neviem nastarrtovat nabijatelnu nechcem to by bol na velkom pozemku asi problem...
@anonym_autor
Co je stredne velka,? Do 300m2 kupis lacno aj roboticku a ta jazdi sama
Mam 800m2 a benzinak s nahonom ..,. Ovlada aj 8 rocne dieta … samozrejme ho obcas potiahne … ale dospely clovek ju ovlada bez problemov. Naliatie benzinu a miesanie nie je problem 5l bandaska + 1 davka a kosis ..a prejde cez hocijaky teren … znacka MTB alebo nejak tak … ma uz 7-8 rokov … v servise bola raz, ked som kosila kamene ….
@anonym_autor najlacnejsia a najlahsia je elektricka kablova. Ak je pozemok rovinaty, jednoducheho tvaru, nemas tam kopu prekazok a mas kdesi dostupnu zasuvku 230V, s kablom sa naucis manipulovat. Aku bude tazsia, dost draha, ak ma byt kvalitna a po zopar rokoch budes riesit repas baterie alebo novu/nove. Ale ta sloboda je super. Aj benzinovu mensiu zvladnes (na rovinatom pozemku nemusi byt s pojazdom), ale je to smradlavejsie, hlucnejsie a ak si velmi krehka, mozes mat tazkosti ju studenu nastartovat tym lankom (yreba razne a vytiahnut velky usek lanka). Benzinove su dnes uz prakticky vsetky 4-taktne - dava sa cisty benzin. Raz za cca 2 roky v benzinovek treba vymenit motorovy olej a raz xa 4-5 rokov zapalovaciu sviecku. Benzinova sa nesmie prevracat ani prekoprcnut nabok pri cisteni, lebo ma v motore olej a ten by natiekol kam nema.
Ja mam elektricku alko je na kabel no je to zvyk
Moja je 1600 ka ale ja mam velky pozemok tak som chcela vykonny motor. Ja benzinovu neviem nastarrtovat nabijatelnu nechcem to by bol na velkom pozemku asi problem...
@slavomira236 presne tiež mám s benzinovou problém, nenaštartujem ju. Preto pozersm elektrickú no na ten kabel si budem musieť zvyknúť aby som ho neprešla čo je teda ževraj najväčší strašiak. Ja premýšľam či 1400 by stačilo alebo tiež skôr 1600W ale to by bola asi istota väčšia. Vlastne len travnatu plochu mám tiež okolo 400 m2. Rovinu.. pozerám z NAY.. a ďakujem za odpoveď.
@anonym_autor najlacnejsia a najlahsia je elektricka kablova. Ak je pozemok rovinaty, jednoducheho tvaru, nemas tam kopu prekazok a mas kdesi dostupnu zasuvku 230V, s kablom sa naucis manipulovat. Aku bude tazsia, dost draha, ak ma byt kvalitna a po zopar rokoch budes riesit repas baterie alebo novu/nove. Ale ta sloboda je super. Aj benzinovu mensiu zvladnes (na rovinatom pozemku nemusi byt s pojazdom), ale je to smradlavejsie, hlucnejsie a ak si velmi krehka, mozes mat tazkosti ju studenu nastartovat tym lankom (yreba razne a vytiahnut velky usek lanka). Benzinove su dnes uz prakticky vsetky 4-taktne - dava sa cisty benzin. Raz za cca 2 roky v benzinovek treba vymenit motorovy olej a raz xa 4-5 rokov zapalovaciu sviecku. Benzinova sa nesmie prevracat ani prekoprcnut nabok pri cisteni, lebo ma v motore olej a ten by natiekol kam nema.
@madeincssr ďakujem aj za chlapský názor a rozobratie rôznych druhov pre a proti 🙂 ja som len dnes začala nad tym vážnejšie uvažovať a možno tá elektrická by bola pre mňa najvhodnejšia a ďakujem
Mam 800m2 a benzinak s nahonom ..,. Ovlada aj 8 rocne dieta … samozrejme ho obcas potiahne … ale dospely clovek ju ovlada bez problemov. Naliatie benzinu a miesanie nie je problem 5l bandaska + 1 davka a kosis ..a prejde cez hocijaky teren … znacka MTB alebo nejak tak … ma uz 7-8 rokov … v servise bola raz, ked som kosila kamene ….
@olimuc určite je to kvalitná dobrá kosačka , ďakujem 🍀
My mame benzínovú s pohonom, dakedy mám problém naštartovať ale tak dá sa to. Ovláda sa ľahko
Nabijatelna je tazka.
O benzinovu sa treba starat
El. - potrebujes kabel a tahas ho vsade
Automaticka👍
@anonym_autor Hladala by som benzinovu mensiu s pohonom,tie su lahsie.
@marca12 ďakujem
Nabijatelna je tazka.
O benzinovu sa treba starat
El. - potrebujes kabel a tahas ho vsade
Automaticka👍
@natalka13 ďakujem za názor 😉🙂
@michaela329 kolko stala?
@madeincssr to netuším , majú ju svokrovci na chate a ja som im ju neplatila 😀 Kupované pred 5 rokmi, skús pozrieť na Google, má aj pohon.
@anonym_autor ja mam zamkovu dlazbu a mam sväty pokoj a klud, trava rastie u susedov, oni kosia a ja oddychujem😉...
@madeincssr
My sme mali Hondu benzinovu, elektricku kablovu, elektricku bateriovu, a teraz si jazdi gps automat co kosi aj dve plochy.
@herika Aká aku kosačka ti na jedno nabitie dokáže pokosiť 1300 m2? Neverím.
@marci9 má dve batérie, a kosim 2x do tyzdna, takze nemám vysokú trávu, je akurát ... moji synovia vzdy hovoria, nech je ihrisková tráva, ale bohuzial ziadny anglicky trávnik to neni :D
V pohode zvládne. Ak náhodou nestiham, a mám trosku porastenu, tak to kosim na 2x. Takze to zálezi, akú trávu má kosit. Za mna najlepsie aku-kosacka (a to som kosila s benzinovou dost rokov ...)

čo je ťažke na ovládaní kosačky? kosačka pre ženy? naštartuješ a ideš.
Elektrická s káblom na veľkú plochu nič moc, musíš davať pozor, aby si kabel tiež "nepokosila".
Pri nabijateľlnej sa treba v predajni poradiť, velkosť plochy, výdrž batérie