Prečo moje jahody sú malé a deformované?
Su dve moznosti, je to taka odroda alebo maju malo vlahy, rovnomerna a primerana zalievka je pre jahody v case od dokvitnutia po dozretie dolezita a tato konkretne jahoda rastie tesne pri okraji, takze mohla v tych teplach co boli presychat pri korenoch
@zuzulienocka78 viacero moznosti
Mozu byt preliate lebo sa voda drzi na spodku a korene tam uhniju a potom plod
nema ako dostat ziviny
Alebo ma prilis vela plodov na to kolko ich dokaze maly kvetinac uzivit tak su vsetky male
Alebo je v pode prevaha dusika a malo draslika a fosforu co rastlina miluje a vyhodnoti ze radsej treba to vyuzit a robit vela zeleneho nech sa pripravim na horsie casy
Nepremrzli ti keď už kvitli ?
@maca1984 Hm, premýšľam, ale asi nie - sadili sme ich na jar. Ak hlásili chladnejšie, dávala som ich do takého krytého zádveria. Ale tak možno? Ak áno, tak nebude tento rok z nich nič?
@maca1984 Hm, premýšľam, ale asi nie - sadili sme ich na jar. Ak hlásili chladnejšie, dávala som ich do takého krytého zádveria. Ale tak možno? Ak áno, tak nebude tento rok z nich nič?
@zuzulienocka78 tak to netuším. Nám sa raz stalo že boli takto malé, deformované a sused čo je chodiaca záhradná encyklopédia povedal že premrzli už v kvete. Čo aj bola pravda.
@zuzulienocka78 tak to netuším. Nám sa raz stalo že boli takto malé, deformované a sused čo je chodiaca záhradná encyklopédia povedal že premrzli už v kvete. Čo aj bola pravda.
@maca1984 Mám dva druhy - celoročné a jarné. Asi nepomôže ich nejako ostrihať?
@zuzulienocka78 bohužiaľ, neviem ti poradiť.
@zuzulienocka78 tu jednu presad viac do stredu, ked uz sa v tom budes rypat tak zistis ci je zemina sucha alebo premocena. Tie jarne, tie uz velmi nezachranis, tie stalerodiace asi bude treba zacat aj prihnojovat hnojivom na jahody, ked nemas postaci aj paradajkove, hlavne aby nemalo vela dusika. Strihat na nich nemas co, aspon to co vidno ma zdrave listy, bez listov nebude uroda. Listy sa odstranuju len poskodene.

Nepremrzli ti keď už kvitli ?